SÖNDAG 18 FEBRUARI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Montering av pressar på löpande band

Det är fortsatt fullt upp i vår verkstad där monteringen av nya pressar och presslinjer går på högvarv.
Efter ett bra 2017 ser vi en fortsatt hög efterfråga på nya pressar med varierande automationslösningar även under detta år. Idag har vi två presslinjer som färdigställs för leverans.

Den större är en Chinfong SLX-200 med presskraft 200 ton.

Modell SLX är en LinkDrive press med reducerad hastighet i arbetsfasen och har en borddimension på 2200 x 900 mm och slaghastighet mellan 35-70 spm.
Pressens centrala styrning är vårt egna FLEXI Pressline som hanterar presslinjens samtliga parametrar under ett och samma programnummer. Pressen är även utrustad med Forwell verktygsväxling för korta ställtider.
Tomac bandanläggning är en kompakt och utrymmessnål enhet med mätande/matande riktverk och haspel på gemensam bottenplatta. Bandmataren har kapacitet att hantera banddimensioner upp till 600 x 3 mm.

Den mindre pressen är en Chinfong modell SC1-160 med presskraft 160.

Modell SC1 är en konventionell excenterpress med en vevstake i kombination med ett s.k. D-stativ för hög stabilitet och minimal deflektion vid maximalt kraftuttag. Borddimension är 1100 x 750 mm med Forwell verktygsväxling och slaghastighet mellan 40-85 spm. Pressen utrustas med Tomac valsmatarverk och även här vår centrala styrning FLEXI Pressline.

Olsons Maskinservice AB

2018-02-15
Fortsatt stark passagerartillväxt gav rekordårRenault och GreenMobility ingår internationellt samarbetsavtalHållbart resande med elbussarKomatsu ställer ut på Intermat 2018Vägledning för underhåll i elnätNy miljöutbildning på distansSöderberg & Partners investerar i Learnster300 tjejer visade intresse för DeromeNytt samarbete på fasadmarknadenTvå nya chefer på Umeå kommunStora teknikutmaningen är tillbakaVärldens största initiativ för crowd-investering inom solenergiIKEA IT besöker högskolan – vill samverka om innovationSwedfund stärker stödet till små och medelstora företag i östra och västra AfrikaHur mäter man sin elanvändning?Lerumselever blev behöriga till gymnasiet på ett årStarkt logistikläge satsar på hållbart kluster Från traditionell mekanisk verkstad till leverantör för flygindustrinCaverion rekryterar Daniel Backman till Syd/Väst - ny regionchef från februari
2018-02-14
SSAB Borlänge uppgraderar onlineövervakning i varmvalsverket till Intellinova Parallel ENSTOREBRO och SMT ny återförsäljare för SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH.Två helt nya MOTOMAN® målningsrobotarMOHV stärker sin organisation och satsar vidareTitania Bygger 500 bostäder i Hallunda Gård.5G för industrin, när kommer det i verkligheten?Navigator expanderar med tre nya medarbetareNu bygger vi 57 hyreslägenheter i kv Kronborg, MalmöSvevia bygger nya Kronholmskajen i HärnösandHelt nya BMW X4Automatiskt montage av ändhylsor även utan tryckluftStarta hjärtan med hjälp av drönare!
Annonser