ONSDAG 22 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nå högre höjder med nya batteridrivna stånghäcksaxen från STIHL

Snart lanseras ett efterlängtat tillskott anpassat till STIHLs Compact batterisystem – den lätta stånghäcksaxen HLA 56.
Stånghäcksaxen är utvecklad för villaträdgården med höga eller låga häckar och buskage som kan klippas utan att man behöver stå på en stege eller böja sig. HLA 56 är både tystlåten och lätthanterlig eftersom den inte är beroende av elkabel.

HLA 56 har ett delbart riggrör och en total längd på 210 cm. Den kan justeras i sju olika positioner från -45 grader till +90 grader, helt utan verktyg och är enkel att hantera i flera lägen. Dessutom kan den plockas isär vilket gör den smidig att transportera och förvara, också där det är ont om plats.

HLA 56 har en 45 centimeter lång, dubbelsidig kniv och inbyggt skärskydd i droppdesign som för in grenarna mot kniven. Kniven arbetar med hög hastighet, vilket ger ett perfekt resultat också vid högre belastning.

Trots häcksaxens längd och flertalet funktioner är den ergonomiskt utformad och bekväm att hantera i vilken position som helst, vertikalt som horisontellt. Och den väger inte mer än 3,8 kilo utan batteri.
– Det unika med den här häcksaxen är möjligheten att arbeta både högt och lågt utan större ansträngning, knivbalken som går att ställa i olika lägen och skulle maskinens längd ändå inte räcka till så finns det ett förlängningsrör, säger Mats Gustafsson, nordisk produktchef på STIHL.

STIHL Compact System gör det möjligt att använda ett och samma batteri till flera maskiner. Inom batteriserien finns bland annat lövblås, grästrimmer, motorsåg och gräsklippare.

HLA 56 finns i lager från och med vecka 11.

STIHL HLA 56
Motor: DC-motor
Märkspänning: 36 V
Vikt: 3,8 kg
Längd: 210 cm
Knivlängd: 45 cm
Ljudtrycksnivå: 76 [dB(A)]
Ljudeffektnivå: 87 [dB(A)]
Vibration höger/vänster: 1,5/1,5 m/s2

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-17
Ford Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän vägLesjöfors köper holländska fjäderföretagen Tribelt och De SpiraalPeab Asfalt vinner kontrakt i Växjö kommunTre nya kursnyheter till hösten inom plastsvetsningBerendsen lanserar 2018 års hållbarhetsrapport E.ON förvärvar CoromaticScantruck drar till skogsArtificiell intelligens eftertraktad innovation Vattenfall tar plats i styrelsen för Swedish Green Building CouncilMercedes-Benz Trucks årets generalagent för andra året i radDubbelvinst för Sweco när järnvägen i Boråsområdet ska rustas uppÅngströmlaboratoriet vid Uppsala universitet expanderarÖkat antal lastbilstransporter i inrikestrafikenFerry Svan och Emil Hansson laddar för rekord i Champions Trophy och Rookie-VM ebm-papst fläktserie AxiBlade utökasNya Opel Movano - med hög säkerhet och flexibilitetVolvo omkörd på topplista för begagnade bilarVilka av de 10 finalisterna vinner årets viktigaste elbilspris? Carin Stoeckmann ny ordförande för Sveriges Byggindustrier
2019-05-15
Intercut förstärker sin avdelning för eftermarknadDigitalisering, AI och innovationsfokus på VitalisSuccéstart för EdmoLift i DanmarkPolestar 2 världsturné kommer till Europa Besiktningstekniker till Opus i KarlskronaSju steg som framåtblickande företag tar i sin digitaliseringsresa Volvo Car Group tecknar avtal med CATL och LG ChemVärmlandsföretaget Cellcomb gläds åt unikt EU-stödCramo AB och Besqab AB förnyar sitt mångåriga samarbeteBilfinger erhåller order för FUCHS-koncernens expansionNya BMW 8-serie Gran Coupé – här är första glimtenHydroscand lanserar SlangExpress MCKiwa Inspecta går samman med FORCE Technology Sweden FIA-studie oroas över tillgång till fordonsdatanCanon visar innovationer inom storformatsgrafik på FESPA 2019Viktiga beslut för Volkswagen-koncernens framtid
2019-05-14
Enad förändringskraft bland utställare och besökare under årets ElfackVilka utmaningar finns inom gängning?Konfigurera och beställ slangsatser för CEJNs högtryckshydraulikLKs svenska logistikcenter blir koldioxidneutraltGlobala samhällstrender gynnas av 3D-printingVärldens första sollcellsdrivna passagerarbil är härScantruck och Söderberg & Haak redo för Maskinmässa RosersbergAllt fler gör sig oberoende av priser på fossila bränslenBlåkläder byter logotype - Om Sverige vinner hockey-VMRekordminskning av biodrivmedel 2018Anders Borg: "2020 kommer bli en svår prövning för den svenska modellen”
Annonser