TORSDAG 21 MARS 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nå högre höjder med nya batteridrivna stånghäcksaxen från STIHL

Snart lanseras ett efterlängtat tillskott anpassat till STIHLs Compact batterisystem – den lätta stånghäcksaxen HLA 56.
Stånghäcksaxen är utvecklad för villaträdgården med höga eller låga häckar och buskage som kan klippas utan att man behöver stå på en stege eller böja sig. HLA 56 är både tystlåten och lätthanterlig eftersom den inte är beroende av elkabel.

HLA 56 har ett delbart riggrör och en total längd på 210 cm. Den kan justeras i sju olika positioner från -45 grader till +90 grader, helt utan verktyg och är enkel att hantera i flera lägen. Dessutom kan den plockas isär vilket gör den smidig att transportera och förvara, också där det är ont om plats.

HLA 56 har en 45 centimeter lång, dubbelsidig kniv och inbyggt skärskydd i droppdesign som för in grenarna mot kniven. Kniven arbetar med hög hastighet, vilket ger ett perfekt resultat också vid högre belastning.

Trots häcksaxens längd och flertalet funktioner är den ergonomiskt utformad och bekväm att hantera i vilken position som helst, vertikalt som horisontellt. Och den väger inte mer än 3,8 kilo utan batteri.
– Det unika med den här häcksaxen är möjligheten att arbeta både högt och lågt utan större ansträngning, knivbalken som går att ställa i olika lägen och skulle maskinens längd ändå inte räcka till så finns det ett förlängningsrör, säger Mats Gustafsson, nordisk produktchef på STIHL.

STIHL Compact System gör det möjligt att använda ett och samma batteri till flera maskiner. Inom batteriserien finns bland annat lövblås, grästrimmer, motorsåg och gräsklippare.

HLA 56 finns i lager från och med vecka 11.

STIHL HLA 56
Motor: DC-motor
Märkspänning: 36 V
Vikt: 3,8 kg
Längd: 210 cm
Knivlängd: 45 cm
Ljudtrycksnivå: 76 [dB(A)]
Ljudeffektnivå: 87 [dB(A)]
Vibration höger/vänster: 1,5/1,5 m/s2
2019-03-18
Enzymex produkt EcoCoat skapade ett enkelt och smidigt samarbeteTrender och inspiration när Vårmässan i Malmö fyllde 20 år
2019-03-15
Cranab köpte sju Matrix på ett brädeHur ett litet projekt gör världen till en bättre platsEasyPark utsedda till ett av Sveriges mest välskötta företagClaremont stärker helhetserbjudandet inom E-handel med ny VDJM förvärvar fastighet i Fålhagen, UppsalaVi skapar järnvägshistoria med OstlänkenStabilt och starkt resultatTomas Hansson har utsetts till ny vd i SamtransTrimble presenterar Tekla 2019 BIM-programvarulösningarMedaretarengagemang skapar förbättringar för terminalenAxfood fasar ut engångsartiklar av plastJernbro stärker sin kompetens med nytt förvärvAP-batterier från STIHL får högre kapacitet och ny design Global tillverkare av land- och luftburna transport­medel tecknar ramavtal med KeyManÄpple- och apelsinrester kan bli ätbar bioplastVIVAB och Veidekke inleder samarbete inför byggnation av nytt vattentorn i Varberg Tolv företag utses till 2019 Sweden’s Best Managed CompaniesSvenska cleantechbolag startar utsläppsfri taxitjänst i IndienEkolog får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2019GKN ledde delegation från SAI i Sveriges riksdagMOHV Halmstad är Årets KontorTeracom har slutfört förvärvet av Net1
2019-03-14
Vikten av att gå en plastsvetsutbildning hos GPAArval: Stark organisk tillväxt 2018Vi vill effektivisera byggbranschenNy simulator prövar trafikmiljö för fotgängareNy antenn för snabbare fordonsroutrarDen medvetna maskinenNya program och ett nytt, unikt utbildningskoncept i Högskolan i Halmstads utbud nästa år HiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomiMakita lanserar batteridriven 12V luftpump triflex® R 3D-kabelkedja för robotapplikationerStora Enso investerar S:t Eriks hållbara Ecofog – en del av Årets Bygge 2019?NCC bygger 111 lägenheter åt Riksbyggen i Täby ParkHenkels process hjälper ölfatstillverkare höja produktkvaliteten.Nytt techbolag ska dubblera värdet på Sveriges fastighetsbeståndFounders Alliance har glädjen att presentera finalisterna till Årets Unga Entreprenör 2019Laddbox på köpet vid beställning av elbil – laddar 80 procent snabbare än standardladdningKGK Workshop erbjuder renare luft på jobbetCancerframkallande rök ignoreras på arbetsplatserNy marknads- och kommunikationschef på Schneider Electric i Sverige
2019-03-13
Tioårsjubilerande SMV Verktyg växer Den industrialiserade världen står inför en akut brist på arbetskraftBesiktningstekniker till Opus i KumlaNytt ABK-supplement för smidigare och tydligare Construction Management-upphandlingarLimac FormPlast slår ett slag för miljösmarta och närproducerade plastprodukterCamfils luftfilter från Trosa - globala på ISH Frankfurt 2019Volkswagen-koncernen planerar för 22 miljoner elbilar på tio årGrönt ljus för självkörande transporter på allmän vägFull fart framåt!Makita lanserar 2 st 18V värmejackor​Omställning Energisverige på årets Power Circle Summit – Är det evolution eller revolution som gäller?Märsta Förenade vill inte vara en del av dödsstatistiken! Engcon lanserar ny serie lågflödeskrävande markvibratorer för grävmaskiner – kan drivas via tiltrotatornNy generation batterier optimerar trädgårdssysslornaNya företag satsar på MaskinExpoFords nya appar gör det lätt att hitta rätt i trafikenTuffare konkurrens kräver ökad standardiseringBRA lanserar sin första klass: BRA Miljö Class
Annonser