SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

NIBE i Markaryd investerar i kantpressar från SafanDarley

NIBE startades i Markaryd i Småland för 70 år sedan och har sedan dess vuxit till ett internationellt företag med över 16 000 anställda runt om i världen.
Inom sina tre affärsområden Climate Solutions, Element and Stoves utvecklar och tillverkar företaget miljövänliga, energieffektiva lösningar för inomhuskomfort samt komponenter och lösningar för intelligent uppvärmning och styrning inom industri och infrastruktur.

Contura ingår i Nibe Stoves som är ett affärsområde i börsnoterade Nibe-koncernen och omsätter cirka 20 miljarder kronor. Contura är marknadsledande i Sverige på brasvärmeprodukter och en av de ledande tillverkarna i övriga Europa.

NIBE i Markaryd, som tillverkar Contura kaminer och Premodul skorstenar, har nu valt att investera i två kantpressar från SafanDarley; en E-brake Ultra E130-3100 och en E-brake Econic E40-1600, levererade av Din Maskin.

- När vi skulle investera i nya kantpressar så hade vi krav på att maskinerna skulle ge stabilitet i tillverkningen, att de gav ett jämt utfall, att vi hade möjlighet att använda samma verktyg som tidigare och att det var en ergonomiskt utformad maskin där operatören slipper tunga verktygsbyten och SafanDarleys kantpressar motsvarade detta samt, säger Patrik Ahlin, produktionsteknisk gruppchef på Nibe.

- Jag är nöjd med maskinerna då de går tyst och fint vid körning. Verktygsuppsättningen har fungerat väl till majoriteten av våra detaljer, säger Stefan Kovac, kantpressare, som var med och provkörde Safan Darley maskiner innan investeringen av kantpressarna.

Fredrik Carlsson, produktansvarig för SafanDarley på Din Maskin, berättar att en servoelektrisk kantpress har väldigt låga underhålls- och driftskostnader och en ljudlös drift. Eftersom maskinen inte har hydraulolja kräver den dessutom minimalt underhåll och avsaknaden av hydraulsystem medför även högre precision och jämnare bockningsresultat.

Vidare framhåller Patrik Ahlin miljöaspekten eftersom Nibe bedriver ett mycket aktivt miljöarbete. Företaget söker ständigt nya möjligheter att reducera sin energiförbrukning och det är därför viktigt att tillverkningen är modern, resurssnål och effektiv.

Herman Nordqvist, produktionstekniker på svets- och kantpressning, menar också att en annan viktig aspekt var att maskinerna var lätta att ställa om eftersom det ofta kommer nya modeller av kaminerna och därmed nya detaljer som ska produceras.

- Här på Nibe så jobbar vi nära tillsammans i framtagningsprocessen och därmed att kunna se till att vi bara kan bli bättre, avslutar Patrik Ahlin.

Kontaktinformation
Postadress
Box 14
28521 Markaryd
Besöksadress
Järnvägs­gatan 40
SE-28537 Markaryd
Region
Markaryd
Kronobergs län
Sverige
Organisationsnummer:
556056-4485
Grundat: 1952
Anställda: 996
Välkommen till NIBE Industrier AB!

Vår vision är att vara ett värmeföretag i världsklass.

Affärsidén är att erbjuda marknaden högkvalitativa och innovativa värmeprodukter inom affärsområdena Element, Villavärme och Brasvärme. Basen för detta är NIBE-koncernens breda kunnande inom utveckling, tillverkning och marknadsföring.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Ola Abrahamsson
0433-730 00

Filmer

NIBE presenterar: Det stora utbytet | TRAILER

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-11
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web