ONSDAG 22 AUGUSTI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nora får nya lokaler för föreningar och organisationer

Den tidigare bilhallen blir nu allaktivitetshus i Nora
1 juli 2018 öppnade lokaler som iordningsställts för Noras föreningsliv och organisationer. Det är Windahls gamla lokaler vid Ängarna som nu blir allaktivitetshus. Efterfrågan på lokaler för föreningsliv och organisationer är idag stor.

Fastighetsägaren Jarola KB har anpassat och renoverat den ursprungliga bilhallen på 2 000 kvm för uthyrning till Nora kommun. Etapp 1 omfattar ungefär hälften av ytan och kan nu utnyttjas av Noras föreningar och organisationer genom Nora kommun, som betalar ca 1,3 miljoner kr i årlig hyreskostnad.

- Nu får vi möjlighet att erbjuda föreningslivet lokaler som är anpassade för verksamheterna, och som även kan fungera för människor med olika typer av funktionshinder. Genom att Nora kommun står för hyresavtalet kan vi se till att föreningar och organisationer samutnyttjar lokaler i tid och rum och på så sätt kan fler föreningar få lokaler, säger Lars Skoghäll, chef för tillväxt och utveckling inom Nora kommun.

Han räknar också med att kommunen i sin tur kan få vissa intäkter samt att vissa föreningsbidrag styrs om till de nya lokalerna.

Nora bågskytteklubb har skrivit kontrakt på den största lokalen i etapp 1. Arbetsmarknadsenheten AME och daglig verksamhet finns redan på plats. Fritidsbanken, som stödjer skola, föreningar, allmänhet och turister, och den kommunala teknikskolan KomTek är på gång, Fler föreningar vill få plats i lokalerna, t ex studieförbund och seniororganisationer.

Närmaste åren finns det möjlighet för Nora kommun att avropa ombyggnad av de råytor som återstår av den gamla bilhallen. För detta krävs beslut i kommunfullmäktige om ytterligare medel för att täcka en höjd årlig hyra. Etapp 2 kan stå klar 2020 och ger då 1,9 miljoner kr i sammanlagd årshyra. Etapp 3, med start 2022, innebär en sammanlagd årshyra kring 2,5 miljoner kr.

- Om kommunfullmäktige beslutar kring dessa utökningar kommer vi också att få framtida hyresintäkter samt ge föreningsliv och organisationer bättre lokaler och på så sätt använda nuvarande föreningsbidrag på ett bättre sätt, säger Lars Skoghäll.

- Området där allaktivitetshuset ligger har stora utvecklingsmöjligheter med sin närhet till skola, idrottsplats och sitt centrala läge. Här hoppas jag att vi ska samla många verksamheter som kan verka i gemensamma eller angränsande lokaler. En fantastiskt fin möjlighet för Nora kommuns föreningsliv och organisationer, säger Solveig Oscarsson, kommunalråd(S).

Mer information:
Solveig Oscarsson, kommunalråd(S), tel 070-374 3311
Lars Skoghäll, utvecklingschef, tel 070-528 1293
Presskontakt: Ingegerd Hedén, kommunikationsstrateg, tel 070-444 1785
2018-08-16
Världsnyhet på Trä & TeknikUppgraderad Polestarmjukvara ger ökat vridmoment till bakhjulen i AWD-bilarGibbsCAM® 13 förhandsvisas på IMTS 2018Kraftig ökning i antalet affärsresor på AirbnbNCC bygger Laröds nya skola utanför HelsingborgASUS Zenbook S är nu lanserad i SverigeFujitsu presenterar fyra nya CELSIUS arbetsstationer för krävande arbetsuppgifterArktisk hälsoforskning i Umeå prisas internationelltUtnyttja er data för smartare inköpSTIHL introducerar ny innovativ röjsele i proffsklassenHandheld utökar sitt avtal med världens ledande paketleveransföretagLC utvecklar och bygger för Ebrex i ÖrebroNy forskning kan ge ökad förståelse för schizofreniEitech vinner fortsatt förtroende att bistå Ellevio i ännu ett kraftstationsprojektUniversalmassa för infästning i murverk och betongVill hjälpa verkstäder bli mer hållbaraMovingo blir giltig för resor med Tåg i BergslagenSmart teknik ger små­företagare en smidigare vardagNy CTO till MatsmartNina Starck - Ny tf design- och produktchef för WallVision SverigeHyundai utvecklar framtidens ljudsystem för bilarWistrand biträder vid försäljningen av Bensin & Rörtjänst i Göteborg ABUnit4 utser ny VD för Sverige och FinlandRafed Elbasam - ny affärschef på ArconaStabil marknadsandel i Saab-affären trots minskad försäljningNy VD i OutnorthÖresundskraft tar ställning i plastfråganInicio antagna till Reach for Change AcceleratorHandbok för smarta hantverkareStolta spårvagnar – en konstmanifestation för allas lika värdeAutoexperten öppnar nya anläggningar i samarbete med KvdbilMiljörivarna stärker sin position genom partnerskap med Drive700 000 användare - SolidSport spränger ny gränsDags för konferens eller kick-off?Beckmans Designhögskola nyrekryterar till programmet Visuell kommunikationDags att digitalisera era fraktbokningar!Lokal fjärrvärme inspirerar internationelltMässorna du inte får missa. Föranmäl dig och få fritt inträde!Så får du bidrag till elbilsladdning genom KlimatklivetSparbanksgruppen på väg mot sina målSJ lanserar ny rösttjänst för Google AssistentSjälvkörande lastbil från Mercedes-Benz på ELMIA Spoon öppnar kontor i NordnorgeÅrjäng är nästa hållplats för Nettbuss Bus4You
2018-08-15
STOREBRO Machine Tools AB säljer maskiner från tyska SPINNERNya material & ytbeläggningar gör entré i våra badrumTre byggnader nominerade till årets TräbyggnadsprisMälarenergi byter ut alla elmätare i regionen.Ny platschef i BranäsSmarta elnät – Reviderad standard för gränssnitt för nätdriftNytt ramavtal med Svevia för asfaltsbeläggningWürth Group stänger första halvåret 2018 med en försäljning på 6,8 miljarder EuroÖstersundsföretag tilldelas kvalitetspris av HusqvarnaMidroc och Serneke utvecklar ny stadsdelUtbyggnaden av Norrköpings hamn fortsätterArkitema får rikstäckande avtal med Akademiska HusTimecut rekryterar ny VD från Svensk FastighetsförmedlingMolninvesteringarna ökar kraftigt – och IaaS mest av allaSensata Crydoms nya 45 mm breda statiska reläer för 45 & 60 A ACBesök oss på elmia lastbil 2018Ny yh-utbildning inom sportdesign i ÅrePeab Asfalt erhåller nytt uppdrag i Ludvika
Annonser