LÖRDAG 23 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nora får nya lokaler för föreningar och organisationer

Den tidigare bilhallen blir nu allaktivitetshus i Nora
1 juli 2018 öppnade lokaler som iordningsställts för Noras föreningsliv och organisationer. Det är Windahls gamla lokaler vid Ängarna som nu blir allaktivitetshus. Efterfrågan på lokaler för föreningsliv och organisationer är idag stor.

Fastighetsägaren Jarola KB har anpassat och renoverat den ursprungliga bilhallen på 2 000 kvm för uthyrning till Nora kommun. Etapp 1 omfattar ungefär hälften av ytan och kan nu utnyttjas av Noras föreningar och organisationer genom Nora kommun, som betalar ca 1,3 miljoner kr i årlig hyreskostnad.

- Nu får vi möjlighet att erbjuda föreningslivet lokaler som är anpassade för verksamheterna, och som även kan fungera för människor med olika typer av funktionshinder. Genom att Nora kommun står för hyresavtalet kan vi se till att föreningar och organisationer samutnyttjar lokaler i tid och rum och på så sätt kan fler föreningar få lokaler, säger Lars Skoghäll, chef för tillväxt och utveckling inom Nora kommun.

Han räknar också med att kommunen i sin tur kan få vissa intäkter samt att vissa föreningsbidrag styrs om till de nya lokalerna.

Nora bågskytteklubb har skrivit kontrakt på den största lokalen i etapp 1. Arbetsmarknadsenheten AME och daglig verksamhet finns redan på plats. Fritidsbanken, som stödjer skola, föreningar, allmänhet och turister, och den kommunala teknikskolan KomTek är på gång, Fler föreningar vill få plats i lokalerna, t ex studieförbund och seniororganisationer.

Närmaste åren finns det möjlighet för Nora kommun att avropa ombyggnad av de råytor som återstår av den gamla bilhallen. För detta krävs beslut i kommunfullmäktige om ytterligare medel för att täcka en höjd årlig hyra. Etapp 2 kan stå klar 2020 och ger då 1,9 miljoner kr i sammanlagd årshyra. Etapp 3, med start 2022, innebär en sammanlagd årshyra kring 2,5 miljoner kr.

- Om kommunfullmäktige beslutar kring dessa utökningar kommer vi också att få framtida hyresintäkter samt ge föreningsliv och organisationer bättre lokaler och på så sätt använda nuvarande föreningsbidrag på ett bättre sätt, säger Lars Skoghäll.

- Området där allaktivitetshuset ligger har stora utvecklingsmöjligheter med sin närhet till skola, idrottsplats och sitt centrala läge. Här hoppas jag att vi ska samla många verksamheter som kan verka i gemensamma eller angränsande lokaler. En fantastiskt fin möjlighet för Nora kommuns föreningsliv och organisationer, säger Solveig Oscarsson, kommunalråd(S).

Mer information:
Solveig Oscarsson, kommunalråd(S), tel 070-374 3311
Lars Skoghäll, utvecklingschef, tel 070-528 1293
Presskontakt: Ingegerd Hedén, kommunikationsstrateg, tel 070-444 1785
2019-02-19
De jobbar med högteknologiskt hantverkNya funktioner lanserade i vår CAD-servicePeab bygger kontor och bostäder i LinköpingNu är vi på plats på LogiMat 2019! Världspremiär för holografisk artificiellt intelligent mässvärd Snart rullar eldriven sopbil på Göteborgs gator ”Samarbeten är det viktigaste för att skapa ett fossilfritt 2045”Väderstad ser fram mot SIMAAutomation stärker svensk industris konkurrenskraftRenta expanderar och öppnar ny depå i Hässleholm!ITAB och Logent inleder långsiktigt partnerskapConsid stänger ännu ett rekordår – miljarden i sikteUppkopplad byggplatsSubaru VIZIV Adrenaline ConceptErlandsson Bygg och Ramirent i värdefullt säkerhetssamarbeteUppdaterad hemsida för Norton Clipper reservdelarDet är nödvändigt med ökad samverkanKraftig utbyggnad av vindkraft kan ge lägre elpriserSiemens uppdaterar sin NX-programvara med artificiell intelligens och maskininlärningOpel flyttar huvudkontoret till MalmöSCA först ut att testa flishugg som ger mindre spill
2019-02-18
Så kommer modern datadelning att förändra SaaSÖppet hus 14 mars i SollentunaHexagon håller event i södra SverigeProcurator i Örnsköldsvik i virtuellt showroomFord släpper ST-version av nya FocusNCC:s nya huvudkontor blir en hållbar byggnad i Solna EC-fläktar för stormarknader sätter ny standard för både säkerhet och energieffektivitetNya innovativa och smarta soptunnor på plats i StrömstadFree2move och IBM utbildar fastighetsbranschen om IoT och AISCA hade Grand Opening av Östrand och Zert var där!Johanna Osbeck ska Utveckla Sigmas Verksamhet inom Inbyggda SystemSRS lanserar ny halvpall tillverkad av kasserade pallarSchneider Electric vinner designpris för kabelvinda Mitsubishi premiärvisar 2020 års ASX på bilsalongen i GenèveÖkat fokus på Saab-affären och LogistikHållbarhet i fokus på Norje Smidesfabrik
2019-02-15
Panasonic förbättrar leveranstiderna för TOUGHBOOK Upptäck värmeutveckling i tidSkanska bygger ny grundskola i KarlstadLiten, billig och smartPeab startar bostadsrättsskola på flera språkCarlstad Machinetools inleder samarbete med Siemens Finans!DHL Express Sverige har tilldelats utmärkelsen Top Employer för femte året i rad Nowaste Logistics satsar på autonoma truckarShuttlesystem för förbättrad lagerhanteringFortsatt tillväxt och kraftig lönsamhetsförbättringHär är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare 2019”!Ett välvt tillskott i Strands-familjenStadens transporter ska vara fossilfria senast 2030Så mycket påverkar hemleveranser köpbeslutetHenkel visar hållbar teknologi på Scandinavian Coating 2019Armatec utvecklas och har förstärkt med nya medarbetareMLT´s unika kamerasystem Iris M tar sig nu även in på pappersbruken i Sverige.Lindab öppnar Innovation Hub i HelsingborgElmia belönar framgångsrika utställare med nytt prisHilti levererar den saknade biten i inventariehanteringspussletSkattemedel ska användas effektivtVolkswagen släpper designskiss på kommande T-Roc R
2019-02-14
Safe Control fördubblar sin kapacitet för dragprovningNu släpps KIMOs nya Utbildningskoncept Lunch & Learn!ABB Sveriges vd tilldelas medalj från H.M. Konungen
Annonser