MÅNDAG 10 DECEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nora får nya lokaler för föreningar och organisationer

Den tidigare bilhallen blir nu allaktivitetshus i Nora
1 juli 2018 öppnade lokaler som iordningsställts för Noras föreningsliv och organisationer. Det är Windahls gamla lokaler vid Ängarna som nu blir allaktivitetshus. Efterfrågan på lokaler för föreningsliv och organisationer är idag stor.

Fastighetsägaren Jarola KB har anpassat och renoverat den ursprungliga bilhallen på 2 000 kvm för uthyrning till Nora kommun. Etapp 1 omfattar ungefär hälften av ytan och kan nu utnyttjas av Noras föreningar och organisationer genom Nora kommun, som betalar ca 1,3 miljoner kr i årlig hyreskostnad.

- Nu får vi möjlighet att erbjuda föreningslivet lokaler som är anpassade för verksamheterna, och som även kan fungera för människor med olika typer av funktionshinder. Genom att Nora kommun står för hyresavtalet kan vi se till att föreningar och organisationer samutnyttjar lokaler i tid och rum och på så sätt kan fler föreningar få lokaler, säger Lars Skoghäll, chef för tillväxt och utveckling inom Nora kommun.

Han räknar också med att kommunen i sin tur kan få vissa intäkter samt att vissa föreningsbidrag styrs om till de nya lokalerna.

Nora bågskytteklubb har skrivit kontrakt på den största lokalen i etapp 1. Arbetsmarknadsenheten AME och daglig verksamhet finns redan på plats. Fritidsbanken, som stödjer skola, föreningar, allmänhet och turister, och den kommunala teknikskolan KomTek är på gång, Fler föreningar vill få plats i lokalerna, t ex studieförbund och seniororganisationer.

Närmaste åren finns det möjlighet för Nora kommun att avropa ombyggnad av de råytor som återstår av den gamla bilhallen. För detta krävs beslut i kommunfullmäktige om ytterligare medel för att täcka en höjd årlig hyra. Etapp 2 kan stå klar 2020 och ger då 1,9 miljoner kr i sammanlagd årshyra. Etapp 3, med start 2022, innebär en sammanlagd årshyra kring 2,5 miljoner kr.

- Om kommunfullmäktige beslutar kring dessa utökningar kommer vi också att få framtida hyresintäkter samt ge föreningsliv och organisationer bättre lokaler och på så sätt använda nuvarande föreningsbidrag på ett bättre sätt, säger Lars Skoghäll.

- Området där allaktivitetshuset ligger har stora utvecklingsmöjligheter med sin närhet till skola, idrottsplats och sitt centrala läge. Här hoppas jag att vi ska samla många verksamheter som kan verka i gemensamma eller angränsande lokaler. En fantastiskt fin möjlighet för Nora kommuns föreningsliv och organisationer, säger Solveig Oscarsson, kommunalråd(S).

Mer information:
Solveig Oscarsson, kommunalråd(S), tel 070-374 3311
Lars Skoghäll, utvecklingschef, tel 070-528 1293
Presskontakt: Ingegerd Hedén, kommunikationsstrateg, tel 070-444 1785
2018-12-05
Pressinbjudan: KTH-studenter har skapat robot som tar lyrorJaguar I-PACE - Årets Elbil 2018 Sh bygg passerar en miljard kronor i omsättning
2018-12-04
ABB fortsätter expansionen inom Gör-det-själv-marknadenCNC Software lanserar ny hemsida för Mastercam-användare Midroc förvärvar företag inom instrumentmontagePanasonic lanserar nya robusta 4K-displayer i storformatultraFLOW – Snabbkopplingen för vätskekylning till kraftelektronikNCC bygger om olycksdrabbad väg för närmare en halv miljardInnovativ Pennförpackning För Mångsidig PackningsproduktÅrets julgåva till naturenKartläggning av drivmedel i Sveriges kommuner: få privatägda elbilar Träffa CaCharge på Evolve ArenaEC-fläktar som styrs via MODBUS kan på sikt bli självlärandeINGO har öppnat ny automatstation i ArvikaWürth ökar tillgängligheten och servicen till kunderna – lanserar ny säljkanalDAF har hittat den äldsta DAF-lastbil som fortfarande är i drift kommersielltSå här förbereder du en stålyta för målning eller lackering på bästa sätt!VBN Components fick tyskt innovationsprisSEKs medarbetare Joakim Grafström tilldelades Elsäkerhetspriset 2018Nytt reningsverk ger bättre hälsa för befolkningen i Bolivia
2018-12-03
LMT Group stärker sin plattform – förvärvar PLM GroupVolvo Car Sverige stärker ställningarna i novemberSiemens levererar flytande kraftverkKorrigerad räckvidd och ändrat namn – Kia e-NiroReact Risk Advisory expanderar till BaltikumFinska seniorer testade prototyperebm-papst tar GreenTech till en ny nivå och lanserar GreenIntelligenceDe Sydsvenska hamnarna – Viktiga för hela Sveriges näringslivFredrik Häggström utses till ny VD för Elektrosignal InfraNu öppnar förhandsbokningen av elbilen BMW iX3Interroll presenterar ny matning till företagets Crossbelt SorterÅrets största motorhändelse bjuder återigen på tre mässor under samma tak!Makita lanserar batteridriven metallcirkelsåg på 18VRobert Dahlgren förlänger med PWR Racing som presenterar ny huvudpartnerGroupe PSA och Toyota utökar det långsiktiga samarbetet i EuropaIKEA ökar takten för att bli klimatpositiv 2030 Lions Club på besök i båtproduktionenMånga och ofta samverkande korrosionsproblem i skogsindustrin
2018-11-30
Vi söker en besiktningstekniker till Vinsta (Vällingby)Panasonic lanserar en robust Toughpad-lösning för smidiga pass- och ID-kontroller3DVerkstan och 3D Center samarbetar om att sälja HPs Multi Jet Fusion-lösningar Kunder inom byggsektorn utser NCC som bäst i branschen på hållbarhetUtökat soritment av tryckgivare från SucoKIMO AB har öppnat upp ett nytt lager i StockholmSkanska utvecklar ny logistikanläggning för PostNord i HelsingborgRamirent levererar när NCC bygger vårdboende åt Attendo Care i Ronneby​Biljettförsäljningen öppen till Bilsportgalan 2019Lantmännen Agroetanol och Scania har invigt världens första ED95-lastbil för tyngre transporterHur du blir bättre på att behålla kunder med digital serviceLedare: Cirkulär ekonomi – en verklig möjlighetStudsvik anlitar DVel som leverantör av nya mätsystem Vår transportledning utökar med två ess!SaltX grundare och CTO utses till Årets Tekniker 2018Bernats Bil blir Upplands Motor Kia Niro EV vald till Årets FamiljebilKan lönearbetet bli överflödigt i ljuset av den nya ai-tekniken?Toyota Traigo80 – elektrisk motviktstruck får German Design Award 2019Binero Group lanserar Binero.Cloud – en svensk, säker och klimatsmart molntjänst 2300 besökare när Derome invigde ny husfabrikSå maxar du affärerna på nätet
2018-11-29
Peab bygger kontors- och bostadshus i Jyväskylä i Finland
Annonser