ONSDAG 17 OKTOBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Norconsult tecknar ramavtal med isländsk energijätte

Reykjavik Energy har ingått fem olika ramavtal med Norconsult på Island.
Reykjavik Energy har ingått fem olika ramavtal med Norconsult gällande leverans av tjänster kopplade till eldistribution och landskapsarkitektur.

Att Norconsult tilldelats ramavtalen är ett resultat av ett nära samarbete mellan Norconsult ehf. på Island och Norconsult AB i Sverige. Detta är de första ramavtal Norconsult tecknar på Island sedan företaget 2017 förvärvade det isländska företaget ARA Engineering.

Störst på isländsk energiReykjavik Energy är Islands största aktör inom distribution av fjärrvärme, vatten, avlopp och elektricitet. Företaget är också en av Islands största elproducenter. Företaget, som levererar tjänster till 67 procent av Islands befolkning, har upphandlat ramavtal inom totalt 17 specialområden. Norconsult lämnade anbud på sex av dessa och tilldelades fem. De avtal Norconsult tilldelats gäller områdena vatten, avlopp, eldistribution, fjärrvärme och landskapsarkitektur.

– Vi har tidigare haft projektuppdrag för Reykjavik Energy gällande distributionsanalyser, elsäkerhet och eldistribution. Att Norconsult nu tilldelas fem ramavtal är ett tydligt tecken på att våra tjänster uppskattas på Island. För oss är det viktigt att kunna erbjuda lokal rådgivning på den isländska marknaden, säger Johannes Thorleiksson, vd för Norconsult ehf. på Island.

Ramavtalen gäller i tre år med option på ytterligare ett år i taget i max fem år. Den längsta giltighetstiden för ett kontrakt är därmed åtta år.

Hege Njå Bjørkmann
Avdelingsleder Marked & Kommunikation
Hege.Nja.Bjorkmann@norconsult.com
+47 91185029
2018-10-12
Makita lanserar kolborstfri grästrimmer på 18VSnart öppnar Besikta Bilprovning i HaningeNUUK XL – En stor nyhet!Intressanta föreläsningar på ScanpackME-skolan flyttar till Stortorget i ÖrebroRekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggningByggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamnTestvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos MekonomenFullfölj arbetet med stärkt studie- och yrkesvägledningBilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljareNästa generations Wi-Fi: ASUS Lanserar 802.11ax (Wi-Fi 6) router på svenska marknaden Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterierEaton Sverige växlar upp – anställer elva personer John Söderberg utsedd till tillförordnad VD för Sweden Green Building Council
2018-10-11
Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processerUnderhållsstopp på Stora Ensos fabrik i SkoghallSKF levererar den senaste generationen online system till BillerudKorsnäsFörsta Polestar Space öppnar i Norge under 2019Årets Isabellestipendiat är utsedd - plåtslagaren Mathilda banar väg för fler!Färdiga badrumsmoduler förkortar byggtidInwido och Niko integrerar Elitfönsters system i Niko Home Control​NTEX förvärvar AR ForwardingMustang RTR med 900 hästkrafter blev först med att drifta legendariska NordschleifeSnart öppnar Besikta Bilprovning på VälaABAX ingår ramavtal med NokasPanasonic flyttar produktion av värmepumpar till Europa Nytänkande i grafitgrått har Sverigepremiär på ElmiaInstalco får uppdrag hos SVTJohanna Lakso blir ny VD på Power CircleLogent utvecklar bemanningsaffären och erbjuder Strategisk BemanningBest Transport lanserar utbildning i kundbemötandeMed ett helhetsgrepp ökar säkerheten på höjdTeknik från spelvärlden revolutionerar samhällsplaneringenHilti går in på rörpressmarknaden med löften om pålitlighet och enkel hanteringProducent av dataservrar använder Non-Drip koppling till kylningEngcon lanserar ny sorteringsgrip för minigrävare – möter stor efterfrågan från marknadenGasum förvärvar resten av SkangasVeoneer introducerar superdator2018 års deltagare i Female Leader Engineer klaraSandbäckens utför sprinklerinstallationerna i Torp köpcentrumM3 Bygg erhåller stor samverkansentreprenad åt Svenska Bostäder i Husby
2018-10-10
Billigare emballage till Visma medlemmarHåll ordning på den manuella smörjningen! Sverige laddar för svenskt rekord i VM i TimbersportsBesiktningstekniker till Opus i HalmstadBiogasbolaget och Svealandstrafiken tecknar avtal Pressinbjudan till Persontrafik 2018 "Dagens ErP-direktiv för fläktar fungerar och bör inte förändras"Svenska Retursystem nominerat till Miljöstrategipriset 2018Han är Årets byggchef 2018Robusta antenner för industrins behovSophos Intercept X – nu med integrerat skydd för arbetsstationerPernilla Helmersson i Snåret: ”Översiktsplanen i sin traditionella form är död”Skanska Fastigheter hyr ut 4 400 kvm i Sthlm New Creative Business SpacesSchneider Electric lanserar två nya kompakta motorskyddsbrytare upp till 37 kWConsid optimerar norsk friluftsjättes digitala närvaro Derome och Bovieran inleder nytt samarbeteAhlsells valberedning inför årsstämman 2019Ackumulatortank nytt steg mot fossilfri fjärrvärmeNy vd för Protons provningsverksamhetPressinbjudan: Möt framtidens förpackningar på Scanpack 2018 Nya Merlo Multifarmer 40.9 kommer till Elmia Lantbruk
Annonser