LÖRDAG 25 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

NORD DRIVESYSTEMS på IFFA 2019

Från 4 till 9 maj 2019 presenterar NORD DRIVESYSTEMS sitt utbud av hygieniska drivlösningar för livsmedelsindustri på IFFA 2019 i Frankfurt.
Bland annat kommer våra experter från Bargteheide att visa den innovativa ytbehandlingen med nsd tupH.

nsd tupH är en väldigt stark antikorrosionsbehandling för växlar, motorer med slät yta, frekvensomriktare och motorstartare helgjutna aluminiumhus med möjlighet att till avspolning. Den skapar ett skyddande yta som är permanent bunden till substratet och gör drivenheter med aluminiumhus lika robusta och hållbara som drivenheter av rostfritt stål.

nsd tupH ytkonvertering - ett alternativ till rostfritt stål
Till skillnad från färgbeläggningar kan detta skydd inte flagna eller lossna. Eventuella skador sprider sig heller inte och ytan blir lätt att rengöra, och tål starka syror och baser. Ytan tål högtryckstvätt och kontakt med frätande kemikalier vilket gör enheter med nsd tupH till effektiva alternativ till versioner i rostfritt stål eller med färgbeläggning. Till skillnad från enheter av rostfritt stål som endast finns för ett fåtal varianter kan nsd tupH appliceras på nästan alla NORDs aluminiumprodukter. Alla drivenheter av aluminium med nsd tupH har dessutom DIN- och standardkomponenter, inklusive drivaxlar av rostfritt stål. De fläktfria motorerna med slät yta motverkar spridning av bakterier och föroreningar och är mycket tystgående.

De finns som synkron- och asynkronmotorer i effektivitetsklasserna IE2, IE3 och IE4.

NORDs drivenheter med nsd tupH uppfyller kraven i FDA Title 21 CFR 175.300 och är därför lämpliga att använda i livsmedelsindustrin. De har testats enligt ASTM D714 (blåsbildning, ASTM D610-08 (korrosion), ASTM D1654-08 enligt DIN EN ISO 2409 (repor), ASTM B117-09 enligt DIN EN ISO 9227 (saltsprej) och ASTM D3170 (gravelometer). De tål dessutom de flesta rengöringsmedel som används i livsmedelsindustrin.

Hygieniska drivlösningar för livsmedelsindustrin
Oavsett om det handlar om applikationer för blandning, tillskärning, transport eller emballering kan NORD kan leverera effektiva, hållbara och flexibla drivlösningar för precis positionering och/eller dynamisk rörelse som är idealiska för de stränga kraven på hygien, pålitlighet och hållbarhet i livsmedelsindustrin. TCO (total kostnad för ägande) är också alltid en relevant faktor när det gäller att välja lösningar i branschen.

Du hittar NORD DRIVESYSTEMS i hall 9.1, monter F51 på IFFA 2019.

Länkar:
www.nord.com/cms/de/product_catalogue/corrosion_protection/nsd_tuph/cp_nsd_tuph.jsp
food.nord.com/de.html

Sociala media
LinkedIn profile: www.linkedin.com/company/getriebebau-nord-gmbh-&-co-kg/
LinkedIn links: @Getriebebau NORD GmbH & Co. KG
Twitter: twitter.com/NORD_Drive
Twitter links: @NORD_Drive ?
YouTube: www.youtube.com/user/NORDDRIVESYSTEMS

Om NORD NORD DRIVESYSTEMS har designat och tillverkat drivteknik i över 50 år. Företaget har mer än tre tusen anställda och är en av världens främsta leverantörer av storskaliga helhetslösningar för drivsystem. NORD har ett stort produktutbud som innehåller både standardenheter och skräddarsydda lösningar för krävande miljöer, så som till exempel energieffektiva och explosionssäkra system. Företaget startades 1965 och finns idag i 35 länder och uppnådde en omsättning på 630 miljoner Euro 2017. NORD har ett etablerat och utbrett nätverk för försäljning och service med dotterbolag och återförsäljare i 89 länder vilket ger korta leveranstider och möjliggör kundnära tjänster där det behövs. Deras stora utbud av växellådor omfattar moment från 10 Nm till över 250 kNm. Företaget levererar även motorer med effekter från 0,12 kW till 1000 kW och frekvensomriktare upp till 160 kW i standardmodeller för skåp samt specialdesignade modeller för helintegrerade drivenheter och decentraliserad automatisering.

www.nord.com
LinkedIn : www.linkedin.com/company/getriebebau-nord-gmbh-&-co-kg/ Twitter: twitter.com/NORD_Drive YouTube: www.youtube.com/user/NORDDRIVESYSTEMS

NORD Drivsystem AB Headquarters
Huvudkontor Ryttargatan 277 BOX 2097 SE-19 402 Upplands Väsby Sweden
Tony Isaksson Telefon:
+46 8 59411404
Fax: +46 8 59411414
Tony.Isaksson@nord.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser