SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

NorDan Gruppen Expanderar med förvärv i Danmark

Den norska dörr-och fönsterkoncernen NorDan Gruppen tar över 70% av aktiekapitalet i den danska fönstertillverkaren STM Vinduer AS.
Avtalet träder i kraft från och med den 17 januari 2020 och innebär att NorDan Gruppen är tillbaka i Danmark efter nästan 95 år då företagets grundare flyttade från Danmark till Norge och etablerade dörr- och fönsterkoncernen med huvudkontor i Moi i Rogaland.

Avtalet mellan NorDan Gruppen och STM Vinduer innebär att resterande 30% av aktierna behålls av Henrik, Jesper och Charlotte Eriksen, som alla är barn till den före detta största aktieägaren Henning Eriksen.

Koncernchef Tore Rasmussen från NorDan Gruppen uttalar sig om övertagandet:

"NorDan har en stark position i Norge, Sverige, Storbritannien och Irland, men Danmark har hittills varit en vit fläck på kartan. NorDan är förkortning för "Norge Danmark", och bakgrunden till namnet är att grundaren Johannes Rasmussen var dansk. Jag är därför mycket nöjd över att cirkeln sluts och att NorDan äntligen etablerar sig i Danmark".

"NorDan ägs av familjen Rasmussen och i familjeföretaget STM Vinduer får vi en bra matchning där vi delar mycket av samma bakgrund och grundläggande värderingar. Tillsammans har vi en tydlig ambition att vara en viktig samarbetspartner för våra kunder och en stark aktör på den danska marknaden”.

Administrerande chef Finn Methmann från STM Vinduer uttalar sig om övertagandet:

”Jag är stolt över att NorDan Gruppen valde att inleda en dialog med STM Vinduer i Danmark och jag ser det absolut som ett erkännande av det som vi står för i STM Vinduer. NorDan Gruppen är en mycket professionellt driven koncerngrupp med hög yrkesmässig kompetens och en verksamhetskultur där vi i STM Vinduer kommer att passa bra in i.

– Jag ser mycket fram emot samarbetet som kommer att stärka STM Vinduer både nationellt och internationellt.

Försäljningsverksamheten i Danmark fortsätter
NorDan Gruppen har ett långsiktigt perspektiv för verksamheten i Danmark och har utöver aktiemajoriteten i STM Vinduer AS även köpt den 16 000 kvadratmeter stora fabriksbyggnaden i Langeland.

NorDan Gruppen förvärvar även fabriksbyggnaden
STM Vinduer kommer att fortsätta med den redan etablerade försäljningsstrategin för den danska marknaden, vilket innebär ett fortsatt nära samarbete med återförsäljare tillhörande ”De Danske Byggecentre”. Medarbetarna hos STM Vinduer informerades om övertagandet i fredags den 17 januari 2020.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga