SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nu startar Sveriges modernaste fyllnings­anläggning för köldmedia

Inom kort startar Linde (fd AGA) Sveriges modernaste fyllningsanläggning för köldmedia i Enköping.
Anläggningen ökar tillgängligheten och servicen till kunderna i norra Europa. I ett första steg kommer de vanligaste köldmedierna att fyllas, och i steg två även så kallade A2L-köldmedier.

Den nya fyllningsanläggningen för köldmedia är placerad inne på området i Lindes gasfyllningsanläggning i Enköping för industri, special- och medicinska gaser, som invigdes 2019. Avdelningen för köldmedia har fyra fyllningsstationer för flaskor och tre för drums.

Med den nya anläggningen kan Linde erbjuda en snabbare försörjning till kunder i Norden och Baltikum.

- Nu kommer vi närmare våra kunder i norra Europa och kan erbjuda ännu bättre service och tillgänglighet, säger Niclas Andersson produktchef köldmedia, Linde.

- Vi får mer gas på en bil om vi hanterar tankar istället för som tidigare köper fyllda flaskor från någon av våra fabriker på kontinenten. Fokus ligger på att fylla flaskor (främst 12 och 61L). Vi kommer också att fylla vissa volymer i drums (ton-tankar). Vi kommer att utgå från lagringstankar om ca 20 ton/produkt, fortsätter Niclas.

Följande produkter kommer initialt att fyllas i den nya anläggningen för köldmedia: R134a, R407C, R410A och R452A. Andra gaser som kan bli aktuella är exempelvis R407F, R448A, R449A, R450A och R513A.

I steg 2 kommer även A2L köldmedier att fyllas, samt en modern anläggning för hantering av återtagen köldmedia kommer installeras.

Den nya anläggningen innebär en positiv miljöeffekt genom färre och kortare transporter.

Anläggningen möter samtliga högt ställda miljökrav från berörda myndigheter och de miljö- och kvalitetskrav som gäller inom Linde.

- Vår teknik kan garantera en maximalt miljövänlig hantering och minimala utsläpp av köldmedia. Vid byte av varje sort tomsugs systemet med såväl recoverymaskin som boosterutrustning, berättar David Larsson, produktionsingenjör, Linde.

För ytterligare information kontakta:
Niclas Andersson, produktchef för köldmedia, Linde
niclas.andersson@linde.com, 070-390 11 23

David Larsson, produktionsingenjör, Linde
david.larsson@linde.com, 073-866 48 33

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN