SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny 5-axlig slipmaskin till A-Tooling i Värnamo

Automatiserat för ökad produktivitet
Tillverkaren av verktygskomponenter, A-Tooling i Värnamo, har nyligen investerat i en ny slipmaskin för tillverkning av klippstansar och kärnor. Valet av maskin landade i en MX5 Linear ifrån den Australienska maskintillverkaren ANCA. En investering som ger såväl ökad kapacitet som nya möjligheter när det kommer till tillverkning av profilstansar och specialslipningar.

- Vi har lång erfarenhet av ANCA och deras maskiner och det här blir vår tredje maskin från ANCA, säger A-Toolings VD Anders Nyberg. Den här maskinen ger oss, förutom ökad kapacitet, även möjlighet att tillverka mer avancerade profilstansar till våra kunder.

Nya möjligheter
A-Tooling, som tillverkar och säljer verktygskomponenter till företag verksamma inom plåtbearbetning, formsprutning, pressgjutning och automation, har med sina tidigare slipar enbart kunnat tillverka konvexa former och profiler. Nyinvesteringen tillåter även konkava former så som nyckelhålsstansar och mer komplexa kärnor och verktygskomponenter.

- Det här öppnar upp helt nya möjligheter för oss, säger Anders och berättar att man tidigare köpt in tjänsten från runtom i Europa. Nu kan vi hålla samma korta ledtid och höga service även på de mer avancerade stansarna som vi tidigare haft på enklare profiler. Dessutom ökar vår flexibilitet och produktivitet genom hela spannet.

Det var bland annat det som gjorde att valet landade i just en ANCA MX5 Linear. Maskinen är speciellt utvecklad för att vara flexibel samtidigt som den inte tummar på produktiviteten. Något som passar A-Toolings varierande ordervolymer.

- Varje slipad stans är kundunik och tillverkas på beställning. Formerna, alltså om den ska vara rund, oval eller till exempel rektangulär, är till viss del standardiserat men varje kund beställer med specifika mått för just deras verktyg och produkt, berättar Gustav Nyberg som nyligen genomgått utbildning på den nya maskinen.

Automatiserat för ökad produktivitet.
En av de stora fördelarna A-Tooling ser i deras nya MX5 är de automatiserade funktionerna för bland annat inklockning av komponenterna som ska bearbetas. Samtidigt är det förbättrade oljebaserade kylsystemet effektivare och kräver mindre underhåll än de tidigare maskinerna med vattenkylning.

- Det underlättar enormt för oss och vi kan korta våra ledtider på såväl enstyckskomponenter som vid större ordrar, men framför allt när vi ska köra fåtal av flera olika sorter, säger Gustav och får medhåll av kollegan Duc Trinh.

Mer info: https://www.a-tooling.se/omraden/anca

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN