SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.

• Nya simulerings- och valideringsfunktioner förbättrar kvaliteten och minskar framtagandet av kostsamma prototyper.
• Ny modellbaserad definitionskapacitet ökar hastigheten i tillverkningen.
Siemens Digital Industries Software lanserar den senaste versionen av programvaran Solid Edge®. Den innehåller många förbättringar som gör det möjligt för små och medelstora industriföretag att skynda på produktutvecklingen och tillverkningsprocesserna. Genom nya funktioner som augmented reality, expanderade valideringsverktyg, modellbaserad definition och 2D Nesting, kan Solid Edge 2020 erbjuda nästa generations teknologi för att förbättra samarbete och fullt ut digitalisera design av tillverkningsprocessen.

– Möjligheten att dela design med hjälp av AR och VR i Solid Edge 2020 kan förändra hur vi gör nästan allt. Det kommer att förändra traditionella arbetssätt och hjälper oss att designa bättre, samtidigt som vi kommunicerar mer effektivt med våra kunder och ingenjörer, säger Stefan Islinger, Information Management, IM-CAD-support, Krones AG.

Solid Edge 2020 har kapacitet att använda augmented reality som gör det möjligt för användarna att visualisera designidéer på nya sätt, något som möjliggör ett förbättrat samarbete internt, men även med leverantörer och kunder under designprocessen. Nya och kraftfulla valideringsverktyg har integrerats för att utföra rörelse- och vibrationssimulering, vilket kan hjälpa kunderna att minska framtagandet av dyra prototyper. Den nya funktionen med modellbaserad definition gör att kunderna helt och hållet kan definiera delar, montering och tillverkningsinstruktioner digitalt från sin 3D-modell. 2D Nesting-funktioner har också lagts till för att optimera skärmönster, minska avfall och kostnader och accelerera tillverkningsprocesserna. Solid Edge 2020 levererar också hundratals CAD-förbättringar, till exempel ny plåtkapacitet, 3-10x snabbare stor montering, nya dataöverföringsverktyg och andra förbättringar i olika delar av produktportföljen. Dessa förbättringar hjälper till att underlätta ett program som är lätt att använda, distribuera och underhålla samtidigt som det hjälper till att utveckla alla aspekter av produktutvecklingsprocessen.

– Det nya erbjudandet om modellbaserad definition för Solid Edge 2020 är precis vad vi behöver", säger Daniel Froehlich, PLM Business Manager, standardiseringsavdelningen på Eagle Burgmann. Det kommer inte bara att hjälpa oss att minska pappaersanvändandet, det är ett stort steg mot att flytta till en helt digital miljö. Genom att använda vår digitala modell för att skapa PDF-filer i 3D, kan vi dela vår design utan att behöva skapa extra ritningar.

– De senaste förbättringarna i Solid Edge kan hjälpa små och medelstora tillverkare att digitalisera hela sin produktutvecklingsprocess, från början till slut, säger John Miller, Sr. Vice President, Mainstream Engineering vid Siemens Digital Industries Software. Vi fortsätter att arbeta med att erbjuda en avancerad portfölj med prisvärda och lättanvända verktyg för att hjälpa våra kunder med sin digitala omvandling, så att de kan minska kostnaderna och skynda på leveransen av produkter.

Siemens Digital Industries Software är en ledande global leverantör av mjukvarulösningar som kan driva den digitala omvandlingen av industrin, vilket skapar nya möjligheter för tillverkare att vara innovativa. Siemens Digital Industries Software har huvudkontor i Plano, Texas och över 140 000 kunder över hela världen. De arbetar med företag av alla storlekar för att förändra hur idéer kommer till liv, hur produkterna realiseras och hur produkter och tillgångar används och förstås. För mer information om Siemens Digital Industries Softwares produkter och tjänster, besök www.siemens.com/plm.

Detta pressmeddelande och ytterligare material finns på: www.siemens.com/plm/Solidedge2020

För mer information v v kontakta
Johan Nybom
Inmema PR
Telefon: +46 73 660 81 75
E-mail: Johan.Nybom@Inmema .com
Följ oss på Twitter: www.twitter.com/siemensplm

Siemens Digital Industries (DI) är en innovativ ledare inom automation och digitalisering. I nära samarbete med partners och kunder driver DI den digitala omvandlingen i industrin. Med sin Digital Enterprise-portfölj erbjuder DI företag av alla storlekar en heltäckande uppsättning produkter, lösningar och tjänster för att integrera och digitalisera hela värdekedjan. DIs unika portfölj optimeras för varje branschs specifika behov och stöder kunderna för att uppnå högre produktivitet och flexibilitet. DI fokuserar ständigt på innovation när det gäller sin portfölj för att integrera avancerad framtida teknik. Siemens Digital Industries har sitt globala huvudkontor i Nürnberg, Tyskland och har cirka 75 000 anställda världen över.

Siemens AG (Berlin och München) är ett av de ledande teknologiföretagen globalt som har stått för teknisk excellens, innovation, kvalitet, tillförlitlighet och fokus på globala lösningar i mer än 170 år. Företaget är aktivt runt om i världen och fokuserar på områdena elektrifiering, automatisering och digitalisering. Siemens är en av de största tillverkarna av energieffektiva resursbesparande teknologier, en ledande leverantör av effektiva kraftproduktions- och kraftöverföringslösningar och en pionjär inom infrastrukturlösningar samt automation, driv- och mjukvarulösningar för industrin. Med sitt börsnoterade dotterbolag Siemens Healthineers AG är företaget också en ledande leverantör av medicinsk bildhanteringsutrustning, såsom datortomografi och magnetisk resonans- bildbehandling, och ledande inom laboratoriediagnostik samt klinisk IT. Under det finansiella året 2018, som slutade den 30 september 2018, genererade Siemens en omsättning på 83,0 miljarder euro och en nettoinkomst på 6,1 miljarder euro. I slutet av september 2018 hade företaget cirka 379 000 anställda över hela världen.

Ytterligare information finns på www.siemens.com.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd