TISDAG 21 AUGUSTI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny batteridriven avlopps­rensare

Tidigare i år lanserade Milwaukee® två nya handhållna M18 FUEL™ avloppsrensare.
Nu lanseras nästa stora genombrott för professionella avloppsrensare som visar att Milwaukee menar allvar även inom denna bransch! Nya M18 FUEL™ SWITCH PACK™ med separerat trumsystem är den första avloppsrensningslösningen som kombinerar fördelarna hos tvådelade maskiner och trumbaserade maskiner för att skapa en mångsidig och portabel maskin.

Denna unika nya lösning är lätt att transportera tack vare en integrerad ryggsäcksdel, gör det enkelt för användaren att byta och sammankoppla trummor och ger maximal kraft för rensning upp till 30 meter ner i avloppsröret.

”Den största utmaningen när det gäller avloppsrensning är helt enkelt att få maskinen på plats och hantera avloppsslammet. Idag finns det ingen maskin som uppfyller dessa behov.

Maskiner med trumenhet har bättre smutshantering tack vare att kabeln hålls inne i trumman och tvådelade maskiner har lägre vikt eftersom kabeln hålls separerad från maskinen, men ingen av varianterna tillgodoser användarnas samtliga behov”, säger Tobias Jönsson, Product Manager för Milwaukee Tool i Norden.

”Vår fristående M18 FUEL™ avloppsrensare är den första lösningen på marknaden som tacklar denna grundläggande problematik. Maskinens modulära konstruktion med ryggsäckssele gör den enkel att transportera och den helkapslade trumman är det bästa alternativet för att hantera smutsen. Detta innebär produktivitet på en ny nivå för professionella avloppsrensare”, säger Tobias.

Den modulära konstruktionen av M18 FUEL™ SWITCH PACK™ har en ryggsäckssele för enkel transport till tak, dränering, krypgrundsutrymmen eller städning. Den verktygsfria trumanslutningen gör det enkelt att byta kabelstorlekar eller sammankoppla ytterligare en trumma för en total kabellängd på upp till 30 meter. SWITCH PACK™ trummorna är helkapslade för bästa möjliga skydd och smutshantering.

”Inom avloppsrensning har det inte skett någon nämnvärd teknisk utveckling annat än stegvisa förbättringar av befintliga produkter. Genom att kombinera en kolborstfri motor med vårt mest kapabla elektroniksystem och avancerade REDLITHIUM ION™-batterier, underlättar vår fristående avloppsrensare M18 FUEL™ SWITCH PACK™ inte bara det allmänna rensningsarbetet – det erbjuder fördelarna hos en batteridriven plattform som är kompatibel med mängder av verktyg som rörmokare redan använder”, säger Tobias.

M18 FUEL™-systemet kombinerar tre exklusiva innovationer – en kolborstfri POWERSTATE™ motor, ett REDLITHIUM-ION™-batteri och REDLINK PLUS™-elektronik. Den kolborstfria POWERSTATE™-motorn levererar samma effekt som ett nätdrivet system i ett bärbart paket för krävande rensning av avloppsledningar upp till 100 mm i diameter.

REDLINK PLUS™-elektronik ger förbättrad kontroll med en integrerad trumbroms som stoppar maskinen inom tre sekunder. En stor halksäker fotpedal säkerställer att användaren alltid har full kontroll, även på våta ytor. Den manövreras enkelt med foten eller knäet.

REDLITHIUM-ION™-batteriet räcker till flera arbetspass och erbjuder avloppsrensningsbranschen batteridriven kraft, bärbarhet och säkerhet.

Alla nya M18 FUEL™ fristående avloppsrensare är kompatibla med M18™-serien, som numera omfattar fler än 120 elverktyg.

M18 FUEL™ fristående avloppsrensare – 10 mm
(M18 FFSDC10-0)
• Obelastad hastighet: 0–250 rpm
• Max rördiameter: 75 mm
• Spiraldiameter: 10 mm
• Kabellängd: 15 m
• Ryggsäcksenhet
• Trumenhet
• 10 mm x 15 m kabelkopplingsände
• Sats med 5 st. rensverktyg

M18 FUEL™ fristående avloppsrensare – 13 mm
(M18 FFSDC13-0)
• Obelastad hastighet: 0–250 rpm
• Max rördiameter: 100 mm
• Spiraldiameter: 13 mm
• Kabellängd: 15 m
• Ryggsäcksenhet
• 2x trumenhet
• 2x 13 mm x 15 m kabelkopplingsände
• Sats med 5 st. rensverktyg

M18 FUEL™ fristående avloppsrensare – 16 mm
(M18 FFSDC16-502)
• Obelastad hastighet: 0–250 rpm
• Max rördiameter: 75 mm
• Spiraldiameter: 16 mm
• Kabellängd: 15 m
• Ryggsäcksenhet
• 2x trumenhet
• 2x 16 mm x 15 m kabelkopplingsände
• 2x M18 5,0 Ah REDLITHIUM-ION™-batterier och en laddare
• Sats med 5 st. rensverktyg

För information om Milwaukees kompletta utbud av M18 FUEL™ avloppsrensare eller närmaste butik, gå till www.milwaukeetool.se

Tobias Jönsson
Nordic Junior Trade Product Manager Milwaukee
Milwaukee
tobias.jonsson@tti-emea.com
2018-08-16
Rafed Elbasam - ny affärschef på ArconaStabil marknadsandel i Saab-affären trots minskad försäljningNy VD i OutnorthÖresundskraft tar ställning i plastfråganInicio antagna till Reach for Change AcceleratorHandbok för smarta hantverkareStolta spårvagnar – en konstmanifestation för allas lika värdeAutoexperten öppnar nya anläggningar i samarbete med KvdbilMiljörivarna stärker sin position genom partnerskap med Drive700 000 användare - SolidSport spränger ny gränsDags för konferens eller kick-off?Beckmans Designhögskola nyrekryterar till programmet Visuell kommunikationDags att digitalisera era fraktbokningar!Lokal fjärrvärme inspirerar internationelltMässorna du inte får missa. Föranmäl dig och få fritt inträde!Så får du bidrag till elbilsladdning genom KlimatklivetSparbanksgruppen på väg mot sina målSJ lanserar ny rösttjänst för Google AssistentSjälvkörande lastbil från Mercedes-Benz på ELMIA Spoon öppnar kontor i NordnorgeÅrjäng är nästa hållplats för Nettbuss Bus4You
2018-08-15
STOREBRO Machine Tools AB säljer maskiner från tyska SPINNERNya material & ytbeläggningar gör entré i våra badrumTre byggnader nominerade till årets TräbyggnadsprisMälarenergi byter ut alla elmätare i regionen.Ny platschef i BranäsSmarta elnät – Reviderad standard för gränssnitt för nätdriftNytt ramavtal med Svevia för asfaltsbeläggningWürth Group stänger första halvåret 2018 med en försäljning på 6,8 miljarder EuroÖstersundsföretag tilldelas kvalitetspris av HusqvarnaMidroc och Serneke utvecklar ny stadsdelUtbyggnaden av Norrköpings hamn fortsätterArkitema får rikstäckande avtal med Akademiska HusTimecut rekryterar ny VD från Svensk FastighetsförmedlingMolninvesteringarna ökar kraftigt – och IaaS mest av allaSensata Crydoms nya 45 mm breda statiska reläer för 45 & 60 A ACBesök oss på elmia lastbil 2018Ny yh-utbildning inom sportdesign i ÅrePeab Asfalt erhåller nytt uppdrag i Ludvika
2018-08-14
Kungen besöker Trä & Teknik på Svenska MässanNyskapande fjäder i självvärmande nappflaska Scantruck laddar för Elmia Lastbil Ny medlem i koncernledningen på InterrollDen lilla stegmotor­styrningen SMCI33 är till stor hjälp vid maskinoptimering20 augusti sista ansökan för Nordic Edtech AwardsPetzl DUO S - Ny ljusstark jägarlampaInnovation som grunden till framgång!Tack för en lyckad maskinmässa på SolvallaHitachis storsäljare på Entreprenad LiveFrida Ronge blir ambassadör för hållbart fiskeAltia i nytt samarbete med Hernö GinSvenska priser på Mercedes V6-pickupHumanoid robot senaste medarbetaren på TUITid att uppgradera din gamla spänningsreferens till Fluke 732C/ 734CStörre avrop gällande infotainment till kollektivtrafikenSå mycket mer än det "gamla visitkortet" av papperBilfinger fortsätter arbetet med att certifiera sina projektledareSträngbetong levererar brobalkar till ny bro i HärnösandFem fastighetsutvecklare kraftsamlar för Luleås framtidDigitalisering förbättrar vården50 år med fjärrvärme i TranåsStark orderingång förbättrade orderstocken
Annonser