ONSDAG 23 MAJ 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny batteridriven avlopps­rensare

Tidigare i år lanserade Milwaukee® två nya handhållna M18 FUEL™ avloppsrensare.
Nu lanseras nästa stora genombrott för professionella avloppsrensare som visar att Milwaukee menar allvar även inom denna bransch! Nya M18 FUEL™ SWITCH PACK™ med separerat trumsystem är den första avloppsrensningslösningen som kombinerar fördelarna hos tvådelade maskiner och trumbaserade maskiner för att skapa en mångsidig och portabel maskin.

Denna unika nya lösning är lätt att transportera tack vare en integrerad ryggsäcksdel, gör det enkelt för användaren att byta och sammankoppla trummor och ger maximal kraft för rensning upp till 30 meter ner i avloppsröret.

”Den största utmaningen när det gäller avloppsrensning är helt enkelt att få maskinen på plats och hantera avloppsslammet. Idag finns det ingen maskin som uppfyller dessa behov.

Maskiner med trumenhet har bättre smutshantering tack vare att kabeln hålls inne i trumman och tvådelade maskiner har lägre vikt eftersom kabeln hålls separerad från maskinen, men ingen av varianterna tillgodoser användarnas samtliga behov”, säger Tobias Jönsson, Product Manager för Milwaukee Tool i Norden.

”Vår fristående M18 FUEL™ avloppsrensare är den första lösningen på marknaden som tacklar denna grundläggande problematik. Maskinens modulära konstruktion med ryggsäckssele gör den enkel att transportera och den helkapslade trumman är det bästa alternativet för att hantera smutsen. Detta innebär produktivitet på en ny nivå för professionella avloppsrensare”, säger Tobias.

Den modulära konstruktionen av M18 FUEL™ SWITCH PACK™ har en ryggsäckssele för enkel transport till tak, dränering, krypgrundsutrymmen eller städning. Den verktygsfria trumanslutningen gör det enkelt att byta kabelstorlekar eller sammankoppla ytterligare en trumma för en total kabellängd på upp till 30 meter. SWITCH PACK™ trummorna är helkapslade för bästa möjliga skydd och smutshantering.

”Inom avloppsrensning har det inte skett någon nämnvärd teknisk utveckling annat än stegvisa förbättringar av befintliga produkter. Genom att kombinera en kolborstfri motor med vårt mest kapabla elektroniksystem och avancerade REDLITHIUM ION™-batterier, underlättar vår fristående avloppsrensare M18 FUEL™ SWITCH PACK™ inte bara det allmänna rensningsarbetet – det erbjuder fördelarna hos en batteridriven plattform som är kompatibel med mängder av verktyg som rörmokare redan använder”, säger Tobias.

M18 FUEL™-systemet kombinerar tre exklusiva innovationer – en kolborstfri POWERSTATE™ motor, ett REDLITHIUM-ION™-batteri och REDLINK PLUS™-elektronik. Den kolborstfria POWERSTATE™-motorn levererar samma effekt som ett nätdrivet system i ett bärbart paket för krävande rensning av avloppsledningar upp till 100 mm i diameter.

REDLINK PLUS™-elektronik ger förbättrad kontroll med en integrerad trumbroms som stoppar maskinen inom tre sekunder. En stor halksäker fotpedal säkerställer att användaren alltid har full kontroll, även på våta ytor. Den manövreras enkelt med foten eller knäet.

REDLITHIUM-ION™-batteriet räcker till flera arbetspass och erbjuder avloppsrensningsbranschen batteridriven kraft, bärbarhet och säkerhet.

Alla nya M18 FUEL™ fristående avloppsrensare är kompatibla med M18™-serien, som numera omfattar fler än 120 elverktyg.

M18 FUEL™ fristående avloppsrensare – 10 mm
(M18 FFSDC10-0)
• Obelastad hastighet: 0–250 rpm
• Max rördiameter: 75 mm
• Spiraldiameter: 10 mm
• Kabellängd: 15 m
• Ryggsäcksenhet
• Trumenhet
• 10 mm x 15 m kabelkopplingsände
• Sats med 5 st. rensverktyg

M18 FUEL™ fristående avloppsrensare – 13 mm
(M18 FFSDC13-0)
• Obelastad hastighet: 0–250 rpm
• Max rördiameter: 100 mm
• Spiraldiameter: 13 mm
• Kabellängd: 15 m
• Ryggsäcksenhet
• 2x trumenhet
• 2x 13 mm x 15 m kabelkopplingsände
• Sats med 5 st. rensverktyg

M18 FUEL™ fristående avloppsrensare – 16 mm
(M18 FFSDC16-502)
• Obelastad hastighet: 0–250 rpm
• Max rördiameter: 75 mm
• Spiraldiameter: 16 mm
• Kabellängd: 15 m
• Ryggsäcksenhet
• 2x trumenhet
• 2x 16 mm x 15 m kabelkopplingsände
• 2x M18 5,0 Ah REDLITHIUM-ION™-batterier och en laddare
• Sats med 5 st. rensverktyg

För information om Milwaukees kompletta utbud av M18 FUEL™ avloppsrensare eller närmaste butik, gå till www.milwaukeetool.se

Tobias Jönsson
Nordic Junior Trade Product Manager Milwaukee
Milwaukee
tobias.jonsson@tti-emea.com
2018-05-21
Balco tecknar order för ombyggnation av balkonger utanför StockholmTomas Hedman Strömhielm blir ny försäljningschef på XL-BYGGNya besiktningsregler gäller för gasdrivna bilarPreem tillsätter ny chef för Supply & TradingAB Golv & Tak är i framkant i Västerås med sitt hållbarhetsarbeteNola Inside Swedish Design ICFF i New York
2018-05-18
Design utmanar teknik när ICS kommer till Trä & TeknikKONE lanserar nytt totalkoncept för installation av hiss i hisslösa husVolvo Cars tar bort engångs­artiklar i plast.Rekordmånga ansluter sig till Övik Energis fibernät 2018DEFA introducerar en ny medlem i Ledge-familjenABS Wheels öppnar laddstationer för ElbilarQamcom utvecklar teknik för självkörande bilarSverige är först i Europa med nya hjullastaren Cat 986KSmeg vinner Red Dot Awards för fjärde året i rad.Flygbolaget BRA vill flyga Sundsvall - Göteborg med start inom två veckorFörskola byggs på Lidls takCity Gross inför digitala kvittonNy tiltrotator från Rototilt med smarta styrsystemet ICSBASF bringar dagsljus i mörkretSusanne Holmström blir ny VD på NetOnNetNytt kontor för expansiva 2SecureStororder till Siemens – sex gasturbiner till nytt kraftverk i PanamaGreentech för framtidens smarta stadNy batteridriven kompressor pumpar bildäck på under en minut!Yes för ett jämlikt entre­prenörskapVad ska man tänka på vid inköp av lås- och passersystem?Silikondetaljer till din applikation - ett material för många användningsområdenNya rutiner för beställning av märkningsutrustning för djurES Equipment säljer sin egen uppfinning över hela världen
2018-05-17
Maskinerna intar Solvalla 31 maj till 2 juniAhlsell förvärvar svensk distributör inom verktyg och förnödenheterPeab hyr ut till Actic i UlriksdalLernia instiftar Nya journalistpriset för journalistik i SverigeJapanska teknikgiganten Ricoh går in i samarbete med ColoreelUnik teknik för nästa generations fjärrstyrning av lastbilar Maria Mattsson Mähl – Årets kvinnliga Gasell 2018PoG Woody Bygghandel AB fortsätter att växa och satsa!Stötdämpande golv minskar fallskador med sextio procentI Lidköping finns ett ökat intresse av solelLätt att hitta rätt drivlösningKopplingsapparater för högspänningNorconsult vinner ramavtal kring åtgärdsvalsstudierBRA erbjuder Nextjets resenärer från Göteborg ombokning för 498 kronorSmygprovkörning av Mercedes nya elbil Två IT-projekt vid Karlstads universitet får finansiering från Internetstiftelsen3D-teknik och nytt visningscenter lyfter fram samhällsplaneringNy teknik och nya möjlig­heter i husetNy hållbarhetschef på Svenska RetursystemNextjet ansöker om konkursStockholmsekonomin faller till den lägsta nivån på fem årWycore etablerar bolag i HongkongPressträff om vindkraft­transporter 2018-2019Pelletsmarknaden i Sverige ökade under 2017Dacia firar 10 år i SverigeBCA bygger transportnät för fordonstransporter till och från SverigeInspirationsplattform för kvinnor inom IT lanseras i Helsingborg Indol växlar upp med tre nya modellerEric Lundberg ny VD för Kjell & Company
2018-05-16
Ljusa idéer för industri och butikToyota tar automation till nya höjder Ahlsell offentliggör ett MTN-program med en ram om 5 000 MSEK
Annonser