TORSDAG 18 OKTOBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny batteridriven avlopps­rensare

Tidigare i år lanserade Milwaukee® två nya handhållna M18 FUEL™ avloppsrensare.
Nu lanseras nästa stora genombrott för professionella avloppsrensare som visar att Milwaukee menar allvar även inom denna bransch! Nya M18 FUEL™ SWITCH PACK™ med separerat trumsystem är den första avloppsrensningslösningen som kombinerar fördelarna hos tvådelade maskiner och trumbaserade maskiner för att skapa en mångsidig och portabel maskin.

Denna unika nya lösning är lätt att transportera tack vare en integrerad ryggsäcksdel, gör det enkelt för användaren att byta och sammankoppla trummor och ger maximal kraft för rensning upp till 30 meter ner i avloppsröret.

”Den största utmaningen när det gäller avloppsrensning är helt enkelt att få maskinen på plats och hantera avloppsslammet. Idag finns det ingen maskin som uppfyller dessa behov.

Maskiner med trumenhet har bättre smutshantering tack vare att kabeln hålls inne i trumman och tvådelade maskiner har lägre vikt eftersom kabeln hålls separerad från maskinen, men ingen av varianterna tillgodoser användarnas samtliga behov”, säger Tobias Jönsson, Product Manager för Milwaukee Tool i Norden.

”Vår fristående M18 FUEL™ avloppsrensare är den första lösningen på marknaden som tacklar denna grundläggande problematik. Maskinens modulära konstruktion med ryggsäckssele gör den enkel att transportera och den helkapslade trumman är det bästa alternativet för att hantera smutsen. Detta innebär produktivitet på en ny nivå för professionella avloppsrensare”, säger Tobias.

Den modulära konstruktionen av M18 FUEL™ SWITCH PACK™ har en ryggsäckssele för enkel transport till tak, dränering, krypgrundsutrymmen eller städning. Den verktygsfria trumanslutningen gör det enkelt att byta kabelstorlekar eller sammankoppla ytterligare en trumma för en total kabellängd på upp till 30 meter. SWITCH PACK™ trummorna är helkapslade för bästa möjliga skydd och smutshantering.

”Inom avloppsrensning har det inte skett någon nämnvärd teknisk utveckling annat än stegvisa förbättringar av befintliga produkter. Genom att kombinera en kolborstfri motor med vårt mest kapabla elektroniksystem och avancerade REDLITHIUM ION™-batterier, underlättar vår fristående avloppsrensare M18 FUEL™ SWITCH PACK™ inte bara det allmänna rensningsarbetet – det erbjuder fördelarna hos en batteridriven plattform som är kompatibel med mängder av verktyg som rörmokare redan använder”, säger Tobias.

M18 FUEL™-systemet kombinerar tre exklusiva innovationer – en kolborstfri POWERSTATE™ motor, ett REDLITHIUM-ION™-batteri och REDLINK PLUS™-elektronik. Den kolborstfria POWERSTATE™-motorn levererar samma effekt som ett nätdrivet system i ett bärbart paket för krävande rensning av avloppsledningar upp till 100 mm i diameter.

REDLINK PLUS™-elektronik ger förbättrad kontroll med en integrerad trumbroms som stoppar maskinen inom tre sekunder. En stor halksäker fotpedal säkerställer att användaren alltid har full kontroll, även på våta ytor. Den manövreras enkelt med foten eller knäet.

REDLITHIUM-ION™-batteriet räcker till flera arbetspass och erbjuder avloppsrensningsbranschen batteridriven kraft, bärbarhet och säkerhet.

Alla nya M18 FUEL™ fristående avloppsrensare är kompatibla med M18™-serien, som numera omfattar fler än 120 elverktyg.

M18 FUEL™ fristående avloppsrensare – 10 mm
(M18 FFSDC10-0)
• Obelastad hastighet: 0–250 rpm
• Max rördiameter: 75 mm
• Spiraldiameter: 10 mm
• Kabellängd: 15 m
• Ryggsäcksenhet
• Trumenhet
• 10 mm x 15 m kabelkopplingsände
• Sats med 5 st. rensverktyg

M18 FUEL™ fristående avloppsrensare – 13 mm
(M18 FFSDC13-0)
• Obelastad hastighet: 0–250 rpm
• Max rördiameter: 100 mm
• Spiraldiameter: 13 mm
• Kabellängd: 15 m
• Ryggsäcksenhet
• 2x trumenhet
• 2x 13 mm x 15 m kabelkopplingsände
• Sats med 5 st. rensverktyg

M18 FUEL™ fristående avloppsrensare – 16 mm
(M18 FFSDC16-502)
• Obelastad hastighet: 0–250 rpm
• Max rördiameter: 75 mm
• Spiraldiameter: 16 mm
• Kabellängd: 15 m
• Ryggsäcksenhet
• 2x trumenhet
• 2x 16 mm x 15 m kabelkopplingsände
• 2x M18 5,0 Ah REDLITHIUM-ION™-batterier och en laddare
• Sats med 5 st. rensverktyg

För information om Milwaukees kompletta utbud av M18 FUEL™ avloppsrensare eller närmaste butik, gå till www.milwaukeetool.se

Tobias Jönsson
Nordic Junior Trade Product Manager Milwaukee
Milwaukee
tobias.jonsson@tti-emea.com
2018-10-12
Onepartnergroup Logistics och Cross Nordic Logistics går samman och bildar Reach LogisticsMöt Malin – vår HR-chef som är både hjärta och hjärna personifieradVR-glasögon med Basler Dart-kamera visualiserar byggnader innan de är byggdaSlangExpress växer kraftfullt i GöteborgMakita lanserar kolborstfri grästrimmer på 18VSnart öppnar Besikta Bilprovning i HaningeNUUK XL – En stor nyhet!Intressanta föreläsningar på ScanpackME-skolan flyttar till Stortorget i ÖrebroRekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggningByggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamnTestvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos MekonomenFullfölj arbetet med stärkt studie- och yrkesvägledningBilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljareNästa generations Wi-Fi: ASUS Lanserar 802.11ax (Wi-Fi 6) router på svenska marknaden Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterierEaton Sverige växlar upp – anställer elva personer John Söderberg utsedd till tillförordnad VD för Sweden Green Building Council
2018-10-11
Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processerUnderhållsstopp på Stora Ensos fabrik i SkoghallSKF levererar den senaste generationen online system till BillerudKorsnäsFörsta Polestar Space öppnar i Norge under 2019Årets Isabellestipendiat är utsedd - plåtslagaren Mathilda banar väg för fler!Färdiga badrumsmoduler förkortar byggtidInwido och Niko integrerar Elitfönsters system i Niko Home Control​NTEX förvärvar AR ForwardingMustang RTR med 900 hästkrafter blev först med att drifta legendariska NordschleifeSnart öppnar Besikta Bilprovning på VälaABAX ingår ramavtal med NokasPanasonic flyttar produktion av värmepumpar till Europa Nytänkande i grafitgrått har Sverigepremiär på ElmiaInstalco får uppdrag hos SVTJohanna Lakso blir ny VD på Power CircleLogent utvecklar bemanningsaffären och erbjuder Strategisk BemanningBest Transport lanserar utbildning i kundbemötandeMed ett helhetsgrepp ökar säkerheten på höjdTeknik från spelvärlden revolutionerar samhällsplaneringenHilti går in på rörpressmarknaden med löften om pålitlighet och enkel hanteringProducent av dataservrar använder Non-Drip koppling till kylningEngcon lanserar ny sorteringsgrip för minigrävare – möter stor efterfrågan från marknadenGasum förvärvar resten av SkangasVeoneer introducerar superdator2018 års deltagare i Female Leader Engineer klaraSandbäckens utför sprinklerinstallationerna i Torp köpcentrumM3 Bygg erhåller stor samverkansentreprenad åt Svenska Bostäder i Husby
2018-10-10
Billigare emballage till Visma medlemmarHåll ordning på den manuella smörjningen! Sverige laddar för svenskt rekord i VM i TimbersportsBesiktningstekniker till Opus i HalmstadBiogasbolaget och Svealandstrafiken tecknar avtal Pressinbjudan till Persontrafik 2018 "Dagens ErP-direktiv för fläktar fungerar och bör inte förändras"Svenska Retursystem nominerat till Miljöstrategipriset 2018Han är Årets byggchef 2018Robusta antenner för industrins behovSophos Intercept X – nu med integrerat skydd för arbetsstationerPernilla Helmersson i Snåret: ”Översiktsplanen i sin traditionella form är död”Skanska Fastigheter hyr ut 4 400 kvm i Sthlm New Creative Business SpacesSchneider Electric lanserar två nya kompakta motorskyddsbrytare upp till 37 kWConsid optimerar norsk friluftsjättes digitala närvaro Derome och Bovieran inleder nytt samarbeteAhlsells valberedning inför årsstämman 2019
Annonser