SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny frekvensomriktar­teknik ökar effekt­densiteten med 100%

En ny vätskekyld kompakt AFE från Emotron
CG Drives & Automation introducerar den nya frekvensomriktarserien Emotron "Slim-LC" AFE med avancerad vätskekylning och unika PEBB-moduler (Power Electronic Building Block) för tillförlitlighet och redundans.

Med 97% verkningsgrad och THDi <5% är den idealisk för marina, kraft- och förnybara energitillämpningar där utrymmet är begränsat och strömövertoner behöver minimeras.

Ökad effektdensitet innebär minskad storlek

Alla Emotrons frekvensomriktare för effekter från 200kW består av en eller flera PEBB-moduler. PEBB-modulerna har en elektrisk effekt av 200kW för 400V respektive 250kW för 690V-moduler. Multipla PEBB-moduler kan anslutas och skapa en kapacitet på upp till 4MW.

De nya vätskekylda PEBB-modulerna har en ökad effektdensitet med 100%. Dessutom monteras PEBB-modulerna direkt i skåp utan ramar, vilket innebär att man sparar både utrymme och materialkostnader. Som ett exempel kan nämnas att en vätskekyld frekvensomriktare på 2MW nu får plats i ett 2,4 m brett skåp.

Unika kraftmoduler för redundans och flexibilitet

PEBB-modulerna är självövervakande och utbytbara. En PEBB kan bytas ut på 15 minuter. Frekvensomriktaren kan även köras med reducerad kapacitet då färre PEBB-moduler är inkopplade.

Effektivare kylning

För kylning av de nya PEBB-modulerna finns ett nytt slutet vätskekylt system med vatten-/vatten-värmeväxlare som standard. Den interna kylningen kan byggas in i skåpet och användaren kan ha ett eget externt kylsystem. Kylsystemet minskar värmeförlusterna till luft ytterligare, vilket förbättrar frekvensomriktarens effektivitet och undviker kostnader för luftkonditionering.

Slim-LC AFE minimerar värmeförlusterna. Nya IGBT:er har lägre switchförluster och ett nyutvecklat substrat i IGBT:erna förbättrar värmeavledningen.

Nätverksvänlig frekvensomriktare

Nya Slim-LC AFE finns i två versioner: som frekvensomriktare med låg övertonsdistorsion (FDUL) och som regenerativ frekvensomriktare (VFXR). Övertonsinnehållet styrs av IGBT-ingångsbryggan, som säkerställer en mycket lägre THDi, nu under 5 procent.

Se filmen om Emotron Slim-LC AFE

Elin Follin
Mörsaregatan 12
Box 225 25
SE-250 24 Helsingborg, Sweden
elin.follin@cgglobal.com
+46 42 16 99 91
+46 70 536 79 87

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN