SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny kraftfull trio verktyg från Bosch Professional

Bosch lanserar ny borrhammare, tigersåg och vinkelslip
Borra, såga och skär med nya toppmodeller

• Tre nya Biturbo-verktyg från Bosch Professional – borrhammare, kolvsåg och vinkelslip
• Kraftfull borstlös motor för hög prestanda och hållbarhet
• AmpShare – Powered by Bosch sparar tid, utrymme och pengar

Bosch Professional utökar Biturbo – toppsegmentet av sladdlösa verktyg med maximal prestanda – med tre nya 18V-verktyg. Den sladdlösa borrhammaren GBH 18V-40 C Professional fyller ut gapet mellan GBH 18V-36 C Professional och GBH 18V-45 C Professional. Det andra verktyget är Bosch Professionals första kolvsåg GSA 18V-28 Professional, vilken möjliggör för kapning av gjutjärnsrör snabbt, tillförlitligt och sladdlöst. Nummer tre är den sladdlösa vinkelslipen GWS 18V-180 PC, som med stort skärdjup och bekväm hantering kombinerar fördelarna med stora och små vinkelslipar.

De tre nya verktygen från Bosch Professional drivs som vanligt av Bosch ProCore18V-batterier på 5,5, 8,0 och 12,0 amperetimmar (Ah). Batterisystemet är kompatibelt med nya AmpShare – Powered by Bosch, en allians skapad av Bosch, Fein och Rothenberg för att skapa ett 18V-system för proffs oavsett val av verktyg. Alliansen består i nuläget av fler än 25 varumärken och är kompatibel med fler än 200 verktyg, och fler är att vänta. För professionella hantverkare sparar en batteripark och kompatibla laddare både tid, utrymme och pengar, men är även mer skonsam för miljön.

Sladdlös Biturbo-borrhammare – GBH 18V-40 C Professional
Den sladdlösa borrhammaren GBH 18V-40 C Professional har den bästa prestandan i klassen. Tack vare slagenergi på 9 Joule och den integrerade funktionen för mjukstart kan hantverkare positionera verktyget för att snabbt och med högre precision borra och mejsla i betong, med hål på upp till 40 millimeter i diameter. Det finns även rtt brett utbud av Bosch-tillbehör att välja mellan, inklusive de särskilt slitstarka borrkronorna i Expert-serien.

Till skillnad från jämförbara verktyg monteras ProCore18V-batteriet på borrhammarens framsida och inte under, vilket ger en annan tyngdpunkt och gör det lättare att hantera. Det frånkopplade handtaget ger också lägre verktygsvibrationer. Om borren fastnar stänger den integrerade sensorn av motorn på en bråkdels sekund. Detta förhindrar oväntade kast och ger användaren ett ökat skydd. Även transporten av verktyget är tack vare lådan XL-Boxx bekvämare än den tidigare bärväskan.

Verktyget har också ett interaktivt gränssnitt, vilket gör att proffs kan se verktygets batteristatus och anpassa borrhammaren efter deras behov. Tre arbetslägen finns tillgängliga – ”Auto” för maximal prestanda vid exempelvis genombrytning av betong, ”Mjuk” för arbete med känsliga material som murverk och ”Favorit”, där borrprestandan kan specialanpassas via Bluetooth och telefon-app.

Sladdlös Biturbo-kolvsåg – GSA 18V-28 Professional
Bosch GSA 18V-28 Professional är en sladdlös kolvsåg lämplig för alla typer av rivningsarbeten som involverar metall, trä, kompositmaterial och murverk. Den motsvarar ett sladdrivet verktyg med en effekt på 1 100 W. Vidare kan användare skära igenom gjutjärnsrör snabbt och tillförlitligt med ett sågblad med hårdmetalspets som ”Expert Thick Tough Metal”.

Bosch tillbehörssortiment erbjuder rätt sågklinga för varje typ av arbete. Tack vare en in-line-design och ett optimalt effekt-till-vikt-förhållande kan professionella hantverkare enkelt använda Biturbo-kolvsågen nära väggar och för arbete över huvudet. En annan fördel är att den vid arbete med metall förhindrar flygande gnistor som skymmer sikten.

Tack vare det verktygsfria SDS-systemet kan sågbladet snabbt och enkelt bytas ut med bara en hand, även när hantverkaren har handskar på sig. För att hålla händerna fria mellan två arbetsmoment kan användaren hänga den välbalanserade fram- och återgående sågen på en stege eller ställning, detta tack vare dess metallkrok på baksidan.

Sladdlösa Biturbo-vinkelslip – GWS 18V-180 PC Professional
Med sitt växelhus som är roterat 90 grader sticker den sladdlösa vinkelslipen Bosch GWS 18V-180 PC Professional ut från mängden. Verktyget är optimerat för enkel skärning och kombinerar fördelarna hos små och stora vinkelslipar. Med en 180 mm-kapskiva är den minst 30 procent lättare och 30 procent mindre än en konventionell stor vinkelslip, samtidigt som den bibehåller ett jämförbart skärdjup på 61 mm.

Tack vare skyddsomkopplaren (dödmansbrytaren), KickBack Control och bromsfunktionen är proffs bättre skyddade, särskilt på utsatta platser som ställningar eller tak. Funktionerna inkluderar även mjukstart, återstartsskydd, droppkontroll och ett extra handtag för vibrationskontroll. Yrkesutövare har därför oavsett användningsområde maximal kontroll över den kraftfulla Biturbo-vinkelslipen.

Oavsett om användaren behöver skära i metall, betong eller sten klarar verktyget av det, detta tack vare de medföljande tillbehören. För att klara alla typer av applikationer finns ytterligare tillbehör i Boschs sortiment, exempelvis den särskilt hållbara kapskivan ”Diamond Metal Wheel”.

Tillgänglighet
Av de nya Biturbo-verktygen finns Bosch GBH 18V-40 C Professional och GSA 18V-28 Professional tillgängliga idag. Vinkelslipen GWS 18V-180 PC Professional finns i butik från januari 2023.

För mer information, kontakta:
Jacob Hugosson, Geelmuyden Kiese
E-mail: jacob.hugosson@outlook.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-17
Nytt AI-verktyg ska öka lönsamhetenTECEs nya Smart Home-system: energieffektivtWästbygg Gruppen avyttrar logistikfastighetByggelement öppnar ny fabrik Trimble's connected For­est Management System
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa