SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny lösning för submikro­noggrannhet

Hjälper tillverkare fyrdubbla inspektionsgenomströmning för känsliga elektroniska produkter.
Högvolymsinspektion av smartphone-kameralinser förenklad med lågkraftssökning och optisk skanningskapacitet i en koordinatmätmaskin (CMM) Hexagons division Manufacturing Intelligence har idag lanserat en ny koordinatmätmaskin (CMM) som övervinner gemensamma utmaningar för mätning av känsliga komponenter, så som smarttelefonkameralinsenheter, för att hjälpa tillverkare att utföra kvalitetsinspektioner upp till fyra till sex gånger snabbare än konventionella metoder med kompromisslös sub-micron noggrannhet.

Fortsatt efterfrågan på högvärdiga produkter som är exakt sammansatta av känsliga material, som smartphones och bärbar teknik, kräver att elektroniktillverkare inspekterar stora volymer bräckliga och miniatyriserade komponenter med hög precision. Till exempel kan ett plastlinsfat på en smartphone ha en deldiameter på 7 mm och toleransen till vilken de produceras kan vara så liten som 1-2 mikron. Den exakta geometriska formen på dessa komponenter är av stor betydelse eftersom feljustering skulle leda till förvrängda kamerabilder och allvarligt påverka kundernas upplevelse av produkten. För många applikationer är kvalitetsprovtagning tillräcklig, men varje del av en linsenhet måste inspekteras för att säkerställa perfekt kvalitet.

Med en första termins längdmätnoggrannhet på 0,28 mikron är Leitz PMM Gold - med ett "P" för precision - den mest exakta mätmaskin som någonsin tillverkats av Hexagon. Med den nya maskinens optiska inspektion tar det ungefär fem minuter att inspektera ett linsfat från början till slut. Inspektionen kräver inte mänsklig ingripande utöver delarnas placering och kommer inte i kontakt med ömtåliga komponenter under mätningen. Förutom att stödja snabbare mätprocesser är dess beröringsfria prober särskilt känsliga för avvikelser i geometri, vilket kan vara avgörande för att validera kvaliteten på precisionskomponenter. Till exempel krävs upp till sju olika materiallager för att producera en enda smartkameraobjektiv, så även mindre variationer i ytkvaliteten kan drastiskt förändra resultatet.

Däremot deformerar profilometrarna som traditionellt används för inspektion av känsliga elektronikdelar som smarttelefonkameralinser, ofta komponenter under mätningen och kräver ett åtagande om 20 till 30 minuter per del för inspektion på grund av stränga krav på delpositionering. Även om det är mycket noggrant, är en ytterligare begränsning av profilometern att den endast kan användas för slutlig kvalitetskontroll, medan kontaktfri inspektion kan införas i varje monteringsfas där det krävs.

Svenja Schadek, produktchef, kommenterade: ”Som världens största CMM-leverantör har Hexagon betydande erfarenhet inom produktgrupper när det gäller att svara på tillverkarnas behov när de navigerar nya utmaningar för produktivitet och kvalitet. Genom kombinerad FoU-insats utvecklade vi en CMM som har mycket hög noggrannhet och ett mindre fotavtryck så att våra kunder kunde få de senaste konsumentprodukterna snabbare på marknaden, med större förtroende för sina tillverkningsprocesser genom att använda en noggrann inspektion med hög samplingsfrekvens.”

Förmågan att enkelt växla mellan optiska och låga kraftiga taktila inspektionsverktyg är en styrka hos Leitz PMM Gold, eftersom exakt mätning av komponenter med djupa sprickor eller detaljerade funktioner kan vara svårt att uppnå utan användning av styli. Lågkraftig taktil sonderingskapacitet som tillhandahålls av den nya CMM säkerställer att känsliga ytor förblir intakta, medan en optisk sensor stöder prestanda för snabb inspektion utan att kontakta delar. CMM: s helautomatiska sensorbytessystem gör det möjligt för användare att enkelt växla mellan dessa sond- och sensorhuvuden och levererar sömlösa övergångar när de mäter en blandning av olika delfunktioner.

Leitz PMM Gold är utformad speciellt för tillverkning av extremt hög precision och är 30 procent mindre än konkurrerande maskiner, vilket sparar värdefullt golvyta. CMM: s unika funktioner är tillgängliga globalt från idag och passar också perfekt för högprecisionskontroll av precisionsväxlar för elektriska fordon, liksom andra precisionskomponenter och kalibrering av mätare och masterparts.

Klicka här för mer information

Kontakta:
Stacey Wiebe (USA-baserad)
Global Media Relations Officer
Hexagons division manufacturing intelligence
Mobil: +1 209 479 9455
e-post: stacey.wiebe@hexagon.com

Robin Wolstenholme (Brittisk baserad)
Global Media Relations and Analyst Relations Manager
Hexagons division manufacturing intelligence
Telefon: +44(0)207 0686562
e-post: robin.wolstenholme@hexagon.com
Kontaktinformation
Postadress
-
63502 Eskilstuna
Besöksadress
Svista 7
SE-63502 Eskilstuna
Region
Eskilstuna
Södermanlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556601-9773
Grundat: 1911
Anställda: 61
Hexagon Metrology Nordic AB hjälper industriella tillverkare att utveckla dagens omvälvande teknik och framtidens livsförändrande produkter. Som en ledande metrologi- och tillvekningslösningsspecialist ger vår expertis inom Sensing, Thinking, Acting – insamling, analys och aktivt användning av mätdata – våra kunder förtroende att öka produktionshastigheten och accelerera produktiviteten samtidigt som de förbättrar produktkvaliteten.

Med hjälp av ett nätverk av lokala servicecentra, produktionsanläggningar och kommersiell verksamhet på fem kontinenter, formar vi smarta förändringar inom tillverkningsindustrin för att bygga en värld där kvalitet driver produktiviteten.

Hexagon Manufacturing Intelligence är en del av Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B; hexagon.com), en ledande global leverantör av informationsteknik som driver kvalitetsförbättringar och produktivitet över geospatiala och industriella företagsapplikationer.

Vi utför mättjänster, service, kalibrering, Retrofit, CMM-support, mjukvarusupport,
utbildning, mätlego samt applikationsarbeten.

Välkommen att kontakta oss!

Relaterade sökord

3D-scanning, mätmaskin, scanning, skanning

Senaste annonser från Hexagon Metrology Nordic AB

Se alla företagets 8 annonser »

Certifieringar

ISO 9001:2000

Kontakter

Peter Petersson
031-106258
Jens Stenström
Säljare
016-16 08 09
Henrik Stranne
Säljare, produktansvarig Leitz
016-16 08 49
Per Uno Olsson
Säljare Lasertrackers
016-16 08 16
Henrik Jansson
-
Taif Mahdi
0761253159

Filmer

Hexagon. Shaping Smart Change.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN