MÅNDAG 22 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny milstolpe för Volkswagen: Passat passerar 30 miljoner tillverkade exemplar

Den 3 april passerade Passat 30-miljonersstrecket för antalet tillverkade bilar.
I och med detta satte denna storsäljare ett nytt imponerande rekord i sitt segment: ingen annan bil i mellanklassen har sålts i så många exemplar som Passat.

⦁Mest framgångsrika mellanklassmodellen: Volkswagens fabrik i Emden har nu tillverkat Passat nr 30 000 000
⦁Ralf Brandstätter, COO på Volkswagen: ”Sedan lanseringen för snart 46 år sedan, har 30 miljoner kunder visat sitt förtroende för denna Volkswagen-modell.”
⦁Det 30 miljonte exemplaret visade sig bli nya Passat Sportscombi GTE.

Exemplar nr 30 000 000 – en laddhybriddriven Passat Sportscombi GTE lackad i Pyrit Silver Metallic – är en av de första tillverkade bilarna av nya Passat som bland annat innebär en större teknisk uppdatering. Orderböckerna för uppdaterade Passat öppnas i maj. Laddhybridversionen släpps för försäljning preliminärt vid månadsskiftet juni/juli.

Det 30 miljonte exemplaret av Passat kommer under de närmaste månaderna att användas som press- och testbil för internationell media.

Ralf Brandstätter, Chief Operating Officer på Volkswagen, kommenterar:
– Passat är en av Volkswagens viktigaste och mest framgångsrika bilar; sedan lanseringen för snart 46 år sedan, har 30 miljoner kunder visat förtroende för denna Volkswagen-modell. Detta har gjort Passat till en av de största i världen. Vi på Volkswagen är mycket stolta över denna framgångsrika modell som fortsätter vara måttstocken för sin klass.

Andreas Tostmann, styrelseledamot på Volkswagen med ansvar för tillverkningen, tillägger:
– I dag tillverkas Passat i tio fabriker på tre kontinenter, för fler än 100 marknader. Det gör Passat till en verklig bästsäljare globalt.

Volkswagen erbjuder Passat i flera olika versioner, beroende på kontinent. Nya Passat, den uppdaterade 8:e generationen av den europeiska versionen, lanseras i Sverige preliminärt i september.

Tack vare ”Travel Assist” (ett nytt så kallat ”IQ.DRIVE”-system enligt den beteckning som Volkswagen använder för sina intelligenta assistanssystem) är uppdaterade Passat den första av Volkswagens modeller som till viss del kan erbjuda föraren assisterad körning, och det i alla hastigheter (0-210 km/h). Dessutom är den nya versionen utrustad med interaktiva IQ.LIGHT LED matrix-strålkastare och med Volkswagens Modular Infotainment Matrix ”MIB3” som alltid är uppkopplat.

Uppdaterade Passat GTE blir speciellt betydelsefull för modellutbudet, eftersom kommande laddhybrid-modeller får en betydligt längre räckvidd på eldrift, precis som det 30-miljonte exemplaret. Räckvidden är nu upp till cirka 55 km mätt enligt den nya WLTP-testkörcykeln (motsvarande cirka 70 km enligt NEDC-körcykeln). Nya Passat GTE, men en systemeffekt på 218 hk, uppfyller redan kraven i utsläppsnormen Euro 6d, som kommer att gälla för nya bilar från och med år 2021.

Passat började tillverkas vid Volkswagens anläggning i Wolfsburg den 14 maj 1973. Lanseringen gick under namnet ”The beginning of a new VW era”. Den nya modellen markerade starten för en helt ny serie bilar, med vattenkylda motorer, framhjulsdrivning och hypermoderna stålchassin.

Passat var positionerad i mellanklassen och blev på så sätt efterföljaren till VW 1600 (Typ 3, med luftkyld motor bak och drivning på bakhjulen). Den majdagen för snart 46 år sedan, var det väl ingen i Wolfsburg som kunde ana att Passat skulle sälja i 30 miljoner exemplar och därigenom slå till och med den legendariska Folkabubblan med råge (21,5 miljoner exemplar)! Tillsammans med denna kultbil och med Golf (35 miljoner exemplar), är Passat en av de tre mest sålda Volkswagen-modellerna någonsin.

Sedan 1973 har totalt drygt 365 000 exemplar av Passat rullat ut på de svenska vägarna. Laddhybriden Passat GTE har de senaste åren varit Sveriges mest sålda laddbara bil.

youtu.be/J8E-X_bg-xs

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Smekab Citylife Hållbarhetsredovisning 2018 GKN:s ITU-elever får ordetEtt parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildning
Annonser