SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny podcast svarar på bygg­branschens vattenfrågor

Hållbarhet och digitalisering i fokus
Dricksvatten är vårt viktigaste livsmedel. Därför är det A och O att vi har ett fungerande VA-system för spillvatten och dagvatten. Men vad innebär det? Och vad händer om man inte har det? Det och mer kommer Wavin att ta upp i sin nya podcast. Podcasten har som syfte att utbilda, omvärldsbevaka och inspirera personer i infrastruktur- och byggbranschen.

Hur delar man med sig av information och kunskap om VVS-, VA-system, dagvattenhantering och sanitet på ett underhållande och förståeligt sätt? Den frågan ställer sig ofta Wavin, en av Europas ledande leverantörer av plaströrssystem till VA- och VVS-sektorn. Deras senaste svar? En podcast.

Nu lanserar Wavin nämligen The Waves of Wavin, en helt ny podcast med syfte att underhålla och utbilda studenter, lärare, ingenjörer, entreprenörer, kommuner och installatörer inom VA, VVS och byggbranschen om vad som kan göras för att skapa klimatsäkra och hållbara städer.

Hållbarhet och digitalisering i fokus
Podcasten kommer att ledas av David Jirout, Digitisation & Sustainability Specialist på Wavin Nordics. Avsnitten kommer att hållas på engelska och ta upp globala utmaningar och problem, samt svara på många av infrastruktur och byggbranschens utmaningar.

- VA och VVS-lösningar utgör en central funktion i de flestas vardag – utan att man många gånger vet om det. Detta då de ofta är placerade bakom väggar eller under golv, parkeringsplatser och åkrar. Så vår stora utmaning är att göra det här området synligt, intressant och underhållande för alla, oavsett vilken befattning du har. Därför har vi valt att lansera en podcast som tar upp både vardagliga och större utmaningar, och berätta mer om vad som kan göras för att lösa dessa problem.

Det säger David Jirout, som fortsätter:
- Fokus kommer att ligga på hållbarhet och digitalisering, två nyckelord i dagens byggbransch. Jag är en ung och nyfiken människa som vill lära mig mer om den bransch vi arbetar i. Därför kommer jag att jobba mer som undersökande journalist, för att få fram spännande diskussioner om hur man löser världens utmaningar när det kommer till vatten och avlopp.

Gäster från hela Europa
I poddavsnitten kommer David Jirout även att få sällskap av olika gäster som arbetar för Wavin i hela Europa. David Jirout berättar:

- Våra gäster kommer att komma från flera olika spännande roller hos Wavin. Det kommer att vara personer som är ansvariga för utvecklingen av dagvattenlösningar, sanitet, digitalisering, vattencirkulation, hållbarhet – allt möjligt.

Han avslutar:
- Vårt perspektiv är väldigt globalt och vi vill att podcasten ska vara relevant världen över. Sanitetsproblem, klimatförändringar och problem med dagvattenhantering drabbar länder i hela världen, så kan vi lägga fram bevis på lösningar som faktiskt fungerar – på ett lättförståeligt och underhållande sätt – så tror jag att vi har kommit ett markant steg längre på vägen.

Podcasten finns tillgänglig på diverse plattformar och du kan läsa mer om The Waves of Wavin på https://blog.wavin.com/da/waves-of-wavin-podcast.

För ytterligare information, kontakta:
Jimmie Tideman | Marketing Team Leader, Wavin Sverige | T + 46 70 750 34 03 | E-mail: jimmie.tideman@wavin.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN