SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya, slitstarka keramiska styr- och stödbultar nu tillgängliga från norelem

norelem, en ledande specialist på standardkomponenter, har introducerat ett nytt sortiment av keramiska styrbultar och stödbultar med långvarig och robust prestanda för konstruktörer och tillverkare.
Dessa produkter är vanligtvis tillverkade av metall och används för kontrollerad och noggrann toleranspositionering av ett arbetsstycke längs skruvstycken och fixturer och måste kunna motstå upprepad användning och krafter i industriella miljöer.

Förutom de metallversioner som norelem redan erbjuder ger de nya keramiska styrbultarna och stödbultarna konstruktörer och tekniker ännu längre prestanda. De är tillverkade av en innovativ metallkeramisk förening som kallas Cerazur® och är designade för att vara slagfasta och oerhört hållbara, vilket gör dem motståndskraftiga mot slitage som kan leda till felpositionering.

”Stödbultar och styrbultar används av konstruktörer och tillverkare varje dag i många olika tillämpningar. När de slits kastas dessa toleranser ut och positioneringen är inte längre korrekt”, säger Marcus Schneck, VD för norelem.

”När detta händer kan arbetsstycket feljusteras, vilket kan leda till att komponenten kastas vilket leder till slöseri, och styrbultarna måste dessutom bytas. Det är därför vi har lagt till keramiska versioner av dessa delar till vårt sortiment. De är tillverkade av en högpresterande keramik och har en mycket längre livslängd och är mer motståndskraftiga mot slitage jämfört med metallversionerna”.

Keramik blir allt populärare inom maskin- och anläggningskonstruktioner eftersom de erbjuder pålitlig prestanda. Basen för Cerazur®-materialet är zirkoniumdioxid. Det oorganiska materialet pressas till form som pulver, mals sedan i grön bearbetning och sintras slutligen. Under det sista bearbetningssteget slipas arbetsstyckena till sina exakta standardiserade dimensioner.

Förutom att de är mer motståndskraftiga mot slitage genom sin höga slitstyrka, har de nya keramiska komponenterna också en hög temperaturstabilitet, vilket innebär att de är mindre utsatta för expansion och sammandragning, vilket kan leda till positioneringsfel.

Vid sidan av styrbultar och stödbultar säljer norelem också keramiska versioner av cylinderstift, passkilar och styrhylsor. Konstruktörer kan hitta de delar de behöver från norelems branschledande katalog och referensguide, THE BIG GREEN BOOK, och produkter kan beställas online direkt via norelems webbshop.

För mer om norelem och företagets komponentutbud, besök www.norelem.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Träffa oss på Nordbygg! Magnus Ericsson, SwerockToppkvalitativa grävlastare från Lännen
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN