SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya generationens vinkelkompensering

Alphajet vattenskärningskärverktyg från Water Jet Sweden
Nu lanserar Water Jet Sweden Alphajet - nya generationens vinkelkompensering för vattenskärning med vinkelräta skärsnitt. Alphajet är mekatronik som bygger på kompakt design med fast TCP punkt. Med noga utvalda maskinelement och små exakta rörelser uppnås skärresultat utöver det vanliga med en vinkelriktighet inom ± 0.05mm noggrannhet.

- Det är enkelt att göra något komplicerat, men svårt att göra något enkelt, inleder Tony Rydh, Teknisk Chef på Water Jet Sweden. Med vår nydesignade Alphajet tar vi vinkelskompensering till en ny nivå. Det är en beprövad funktion inom branschen men vi gör den ett snäpp bättre i nästan alla avseenden.

Kompakt och modern konstruktion
Den nya Alphajet har en kompakt design vilket innebär att den både väger mindre och stjäl mindre arbetsyta. Det passar extra bra för de som vill utrusta sin maskin med flera skärhuvuden. Man kan använda upp till fyra Alphajet skärverktyg parallellt på en och samma maskin och därmed fyrdubbla skärkapaciteten med samma noggrannhet.

Högsta noggrannhet
- Ju mindre rörelser desto högre noggrannhet. Det är ett faktum vi haft som rättesnöre när vi designade Alphajet, berättar Tony Rydh. Nya Alphajet har fast TCP-punkt vilket innebär att maskinens X och Y axlar inte behöver röra sig för att hantera vinkelkompenseringen. Dess unika konstruktion med vinklarna 45-30-30 innebär att det krävs väldigt små rörelser i A- och B-axlarna. Valet att sätta verktygshållaren långt ner på skärhuvudet ger en lägre rotationspunkt och därmed ger mer exakta små rörelser.

Alphajet är designad för att klara en maximal vinkelkompensering TAC (Taper Angle Control)” upp till ± 14°, vilket är marknadens största. Men, det krävs bara några enstaka graders lutning för att få vinkelräta ytor och kanter med nya Alphajet.

Mekatroniken är designad med Fanuc absolute servomotorer, därmed behövs ingen referenscykel köras. Absolute-motorerna är direktkopplade i Harmonic Drive Gear för att eliminera mekaniska felkällor som vändfel och spel.

Enkelt handhavande
Byte av skärhuvud går snabbt och enkelt. Skärhuvudet centreras automatiskt tack vare verktygshållaren med V-blockinfästning och det behövs inte göras någon särskild kalibrering vid verktygsbyten, vilket spar tid och bibehålla skärhuvudets precision.

Det krävs inga speciella CAD/CAM program för att använda Alphajet. IGEMS grundläggande CAM moduler för vattenskärning innehåller redan beräkningstabeller för de mest förekommande materialen. Förutom TAC (Taper Angle control) finns funktioner för kompensering av strålen dynamiska egenskaper i processen som LAG (Lag compensation) och VOC (Variable Offset Control) med i den tillhörande mjukvaran.

Komplett funktionalitet
Alphajet passar alla olika typer av skärhuvuden från Water Jet Sweden, och klarar vattenskärning med såväl 4100 bar som 6200 bar. Praktiska och avancerade funktioner erbjuds som standard. Sprutskyddet minimerar vattensprut vid håltagning.

Kollisionsskyddet skyddar skärröret från att gå sönder vid kollision och stoppar maskinen automatiskt. Höjdhållare online finns som tillval för att säkerställa exakt skärresultat.

För alla maskinmodeller
Eftersom designen endast kräver 4-axlig interpolerings styrning kan Alphajet appliceras på alla Water Jet Swedens olika maskinmodeller. Allt från kvalitativa instegsmaskiner som NCT och NCH till mer komplexa maskinlösningar. Kundens behov är det som avgör, inte systemtekniska begräsningar.

- Ett precisionsskärhuvud gör sig bäst på en kvalitetsmaskin, avslutar Tony Rydh. Water Jet Swedens maskiner har marknadens lägsta toleranser, tillverkas i Sverige och erbjuder 5 års prestandagaranti.

Teknisk Specifikation
Maximal skärvinkel ± 14°
Rörelse 45/30/30
Högtrycksteknik 4100-6200 bar
Växellådor Harmonic Drive
Motorer Fanuc
Transmissionsnoggrannhet < 1,5 arcmin
Repeterbarhet < ±0,1 arcmin
Partnoggrannhet ± 0,05mm

Kontaktpersoner

Lennart Svensson
VD
+46 457-455 456
lennart.svensson@waterjet.se

Tony Rydh
Grundare & Teknisk Chef
+ 46 457-455 448
tony.ryd@waterjet.se
Kontaktinformation
Postadress
Teknik­vägen 4
37238 Ronneby
Besöksadress
Teknik­vägen 4
SE-37238 Ronneby
Region
Ronneby
Blekinge län
Sverige
Organisationsnummer:
556516-9066
Grundat: 1992
Anställda: 40
Välkommen till Water Jet Sweden!
Water Jet Sweden grundades 1993 och har med åren blivit Europas ledande tillverkare av vattenskärningsmaskiner. Vårt huvudkontor ligger i Ronneby, Blekinge, vid Sveriges sydkust.
Water Jet Sweden ska utveckla, tillverka och marknadsföra avancerade lösningar för vattenskärning och tillhandahålla ett eftermarknadsutbud med hög kvalitet på service och reservdelar. Vår vision är att vara ett tydligt förstahandsval för kunder över hela världen som söker lösningar med vattenskärning baserat på hög kvalitet, högt tekniskt innehåll och hög servicestandard.
Vår verksamhet bygger på kärnvärden som kvalitet, hållbarhet och kundnytta. Genom ett globalt nätverk av återförsäljare och dotterbolag står vi våra kunder till tjänst i mer än 40 länder.
Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9001:2008 – ISO 9001:2015

Kontakter

Klas Wallström
Marknadschef
0457-45 54 40
Peter Ruden
Försäljning
0457 - 455 460
Christian Svensson
Försäljning
0457-45 54 75

Filmer

Why waterjet cutting technology

Why waterjet cutting technology
Historien om Water Jet Sweden
Water Jet Annual Show 2016
Waterjet Annual Show 2014
Buildning av water jet sweden machine in 3 minutes

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Lär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbetenAntalet nätfiskeattacker ökarNytt samarbete med Svenska Taxiförbundet
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884