MÅNDAG 19 MARS 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya MICHELIN X Multi - längre livslängd, samma pris

Michelin lanserar nu nästa generation av sitt populäraste däck för tunga lastbilar.
Michelin X Multi är avsett för korta till medellånga transporter. Officiella tester visar att den nya generationen däck har 15 – 20 procent längre livslängd än den nuvarande serien Michelin X MultiWay 3D - till samma pris.

Det nya däcket, som utformats både för att ge lägsta driftskostnad per kilometer och för att ge perfekt väggrepp i alla väder under däckets hela livslängd, till att börja med i fyra viktiga dimensioner: 315/70 R 22.5 X Multi Z och D kommer i mönster för alla axlar (Z) samt för drivaxlar (D), 385/55 R 22.5 X Multi F och T kommer för styraxlar (F) och för släpvagnsaxlar (T). Däcksserien X Multi utvidgas i september 2017 med lanseringen av 295/60 R 22.5 och 315/60 R 22.5 X Multi D och sedan 315/70 R 22.5 X Multi D Remix tidigt år 2018.

Underhåll av bilflotta och däck förenklas tack vare att ett RFID-chip integrerats i varje Michelin X Multi-däck. Med ”uppkopplade” däck kan den nya serien få tillgång till ett antal digitala tjänster som gör det möjligt att identifiera varje enskilt däck, förbättra skötseln av lastbilflotta och lager samt spåra olika verksamheter.

Innovation är grunden i Michelins produktutveckling och den nya däckserien införlivar de senaste teknologierna av REGENIONTM, INFINICOILTM, POWERCOILTM och CARBIONTM, som alla bidrar till att ge extra värde och prestanda till transportföretagen.
POWERCOIL -teknologin är en ny generation av lättare men ändå starkare stålkablar som gör däcket lättare utan att det förlorar i styrka eller hållbarhet.

INFINICOIL är en heldragen stållina – som kan bli så lång som 400 meter – som lindas runt däckstommen för att ge bättre stabilitet under hela däckets livslängd och göra det robustare och mer slitstarkt.

REGENION är en teknologi med självrenegerande mönsterblock som innehåller dolda mönsterspår som kommer fram när däcket slits. Det gör att däcket bibehåller sitt grepp, sin dragförmåga och säkerhet genom hela sin livslängd.

CARBION är ett material som är resultatet av en innovativ blandningsprocess där vissa komponenter i slitbanan blandas när de är i flytande form vilket skapar ett mer enhetligt material. Materialet ökar däckets livslängd och minskar rullmotståndet vilket leder till lägre bränsleförbrukning.

- Nya Michelin X Multi erbjuder ett fantastiskt väggrepp och betydligt längre livslängd, och eftersom priset är detsamma som för den föregående serien bekräftar det Michelins åtagande att ge våra kunder lägsta totalkostnad, säger Anders Lindgren, teknisk chef för lastbils och- bussdäck på Michelin Nordic AB.

Som alla Michelins däck för tunga lastbilar är serien Michelin X Multi konstruerad på Michelins välkända högkvalitativa stomme, vilket gör det möjligt att mönsterskära och regummera däcket med processen Michelin REMIX. Det gör att våra kunder kan sänka kostnaderna ännu mer genom att använda däcket fullt ut, säger Anders Lindgren.

Presschef Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Telefon: 08-709 07 76, Mobil: 072-250 07 40, E-mail: lotta.wrangle@michelin.com
2018-03-14
Skanska säljer kontorsfastighet i Malmö för cirka 1 miljard kronorArtvise Kundtjänst till Strängnäs kommunMotomanroboten för samarbete överträffar kravenNya digitala tidreläer från CrouzetHilti fortsätter att satsa på sin verktygsserviceNy säkerhetschef på NokasSkapa, expandera och förbättra din verksamhet med VanderbiltRiksbyggen ingår samarbetsavtal med JM EntreprenadVarning i god tidNya lamellrondeller för ytkonditionering med vinkelslipTornstaden bygger modernt äldreboende på ÖckeröSverigepremiär för nya Toro Titan HD-serienStålproduktionen minskade i februari 2018
2018-03-13
Lesjöfors tillverkar musik (!) för brittiska NationalteaternNordic Paper Åmotfors utökar vibrationsövervakning med HD-teknologi på PM6Miljövänligt val att renovera teleskopskyddOrder på 105 MSEK till OCS från världsledande inom fordonsindustrinMiljöhänsyn sätter fart på byggandet i träNy prognos Q2: Rejält minskad sysselsättning i byggbranschenNy prognos Q2: Ökad sysselsättning inom tillverkningsindustrinUppstickare firar fem år med ElgigantenHenrik Granström ny VD för snabbväxande 24StorageNy VD och koncernchef till C.A.G MOHV Kungsholmen välkomnar ny delägareInvigning av ny industriutbildning i AlingsåsKarin van der Salm ny vd på GryaabFörsta spadtaget för nya bostäder i Täby parkNy generalsekreterare för Friskis&SvettisLesjöfors Automotive AB blev Årets leverantör 2017Daloc tidiga med CE-certifiering av branddörrarInlandsbanans vd nominerad till Årets samhällsbyggareTekniska verken välkomnar nytt lagförslag om vattenkraftPrecision med grön laserteknik från FLEXGarvat designföretag valde modern stil med RingUpNya Ford Fiesta ST levererar körglädje med hjälp av avancerad teknikGrävarbeten i Tannefors för en framtidssäker infrastrukturMarkus sköter sitt företag med hjälp av smarta lösningar från RingUpTarasso utser Dženana Poljo till ny VDNy väg förbättrar trafikflödet i VälsvikenPatrik Philipsson ny försäljningsdirektör på ITS NordicResultat enligt plan för MittSverige Vatten & Avfalls bolagFramtiden AB fortsätter klättraSkanska investerar cirka 580 miljoner kronor, i nytt kontorsprojekt i Oslo, NorgeNorrlänningar flitigast i landet med att använda svenskt byggmaterialGjut unika och kreativa skapelser med weber vitbetongWihlborgs + Fintechbolag = Säkrare samhälleDENIOS lanserar nytt utdragbart kemikalieskåp för maximerad förvaringIRC AB levererar säkerhetslösning till läkemedelsföretagIRC AB i Björbo ingår i ett partnerskap med tyska Hartmann & König AG.
2018-03-12
Skolbesök ska locka unga till industrin Mekom utökar och omorganiserar för att bättre möta efterfråganLVD offentliggör stor beställning av unik synchro-form kantpressAudi, Italdesign och Airbus visar flygande elbilen Pop.Up Next i GeneveEU-anpassning av skördemaskiner kan ge svensk humleproduktionNu blir det möjligt för alla att flyga med 100 procent biobränsleHela Sverige kan flyga grönt på svensk skogSju av tio småföretagare vill se större satsningar på digitaliseringNy HR-chef stärker HSBs nya nationella organisationTailor Store får ny vdWebsteps omsättning ökar med 21% i SverigeNorrköping är en av landets mest digitala kommunerWinGroup utnämner Rickard Lindqvist till VD
Annonser