SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Opel Astra – nu ännu mer effektiv

Ny generation motorer: för lägre förbrukning och utsläpp.
Nya växellådor: debut för 9-stegad automat.
Nya tekniska lösningar: digital hastighetsmätare och förbättrade säkerhetssystem.
Nya komfortsatsningar: Uppvärmd vindruta och trådlös mobilladdning.
Redan bevisade styrkor: Intellilux LED matrix-strålkastare och ergonomiska säten.


Nya Opel Astra är här, mer effektiv än någonsin. Tack vare utvecklade motorer och växellådor sätter den nya generationen Opel Astra en ny standard för effektivitet och låga utsläpp. Nya generationen Opel Astra minskar CO2-utsläppet med upp till 19 procent jämfört med föregående generation och placerar sig därmed på en klassledande nivå. Opel Astra blev utsedd till Årets Bil 2016 och tar nu nästa steg genom uppdaterad och lättare design (200 kg lättare än sin föregångare), ny teknik och innovationer i framkant.


Effektiva motorer - minskade CO2-utsläpp

Opel fortsätter att arbeta med den tydligt utstakade strategin som fokuserar på lätta och högeffektiva diesel- och bensinmotorer, för att minska CO2-utsläpp och minska bränsleförbrukningen.

Nya Opel Astra erbjuds med nya bensinmotorer - en 1,2 litersmotor som genererar en effekt på 81 kW/110 hk, 96 kW/130 hk eller 107 kW/145 hk samt en 1,4 litersmotor som landar på 107 kW/145 hk (preliminära WLTP-siffror för bensinmotorerna blandad körning 5,9-5,2 l/100 km, 136-120 g/km CO2). Dessa motorer reducerar CO2-utsläppen med mellan 5-19 procent beroende på version jämfört med föregående generation.

Dessutom presenteras en ny 1,5 liters dieselmotor som genererar 77 kW/105 hk eller 89 kW/122 hk (preliminära WLTP-siffror blandad körning 5,3-4,4 l/100 km, 139-117 g/km CO2). Dessa motorer reducerar CO2-utsläppen med omkring 17 procent respektive 10 procent jämfört med föregående generation.


Tack vare toppmoderna tekniska lösningar som Gasoline Particulate Filter (GPF-filter) för bensinmotorerna och Selective Catalytic Reduction (SCR)-filter för dieselvarianterna möter nya Opel Astra redan i dag den kommande Euro 6d-standarden. Såväl bensin- som dieselmotorerna är dessutom utrustade med start/stop-teknik för att minska bränsleförbrukningen ytterligare. Även växellådorna är uppdaterade i nya Opel Astra. Bland annat erbjuds en ny 9-stegad automatlåda, för en smidigare körning och sömlös växling. Denna växellåda gör Opel-debut i nya Astra.

- Under vårt utvecklingsarbete av nya Opel Astra har vi lagt extra fokus på att reducera bränsleförbrukningen och utsläppen, säger Christian Müller, Managing Director Engineering, och fortsätter:

- Tack vare en ny generation motorer och växellådor har vi lyckats minska CO2-utsläppen med upp till 19 procent. Det är ett enormt framsteg som gynnar våra kunder, som även kan dra nytta av lägre bränslekostnader. Det placerar även nya Opel Astra i toppen av sitt segment.


Innovation, säkerhet och komfort
Nya Opel Astra tar ytterligare ett steg i Opels arbete med nya innovationer och förarassistanssystem. Den nya generationen Astra blir den första som erbjuder en digital hastighetsmätare. Givetvis har föraren tillgång till Apple CarPlay och Android Auto, trådlös laddning av mobiltelefoner och dessutom är Opel Astra utrustad med en 8 tum pekskärm.

För ökad säkerhet är nya Opel Astra utrustad med de klassledande Intellilux LED matrix-strålkastarna, den bländfria strålkastartekniken som imponerat på både kunder och experter. Detta kompletteras med säkerhetssystem såsom adaptiv farthållare, filhållningsassistent, automatisk nödbroms, kollisionsvarnare och mycket mer. Nya Opel Astra är utrustad med en kamera i fronten som identifierar andra fordon, fotgängare och trafikskyltar. På så vis ökar säkerheten ytterligare. Dessutom finns det en ny digital kamera bak som underlättar för föraren genom att ge en tydlig bild av omgivningen och trafiken bakom fordonet.

För optimal komfort erbjuds nya Opel Astra med Aktion Gesunder Rücken-certifierade ergonomiska säten med ventilation och massagefunktion. Nya Opel Astra erbjuder även en högklassig ljudbild tack vare ljudsystemet från Bose. Sist men inte minst, nya Opel Astra kommer med uppvärmd vindruta för att även göra kalla vinterdagar smidigare och säkrare.

För mer information om motorerna och växellådorna med mera, besök:
https://int-media.opel.com


Opel Sverige marknadsför både Opels person- och lätta transportbilar. Företaget har ca 40 anställda och kontoret ligger i Malmö.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN