ONSDAG 22 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya program och ett nytt, unikt utbildningskoncept i Högskolan i Halmstads utbud nästa år

I morgon, den 15 mars, öppnar ansökningsperioden till höstens utbildningar på landets lärosäten.
Bland nyheterna på Högskolan i Halmstad finns tre program som på olika sätt har fokus på hållbarhet och hälsa. Dessutom är det premiär för Common Core, där studenter från fyra utvalda program läser vissa kurser ihop. Common Core är ett nytt sätt för Högskolan i Halmstad att erbjuda innovativa utbildningar med möten över ämnesgränser.

Studenter som börjar på något av de fyra program som ingår i Common Core kommer att läsa vissa kurser tillsammans. Genom Common Core kommer studenterna att få extra möjligheter att utveckla bland annat nyfikenhet, kritiskt tänkande och förmågan att lösa problem.

– Studenterna kommer verkligen att få träna på att samarbeta och förstå vår komplexa samtid. I dag vill många arbetsgivare ha medarbetare som har med sig flera perspektiv. Vår tanke med Common Core är att bredda studenternas kunskaper och perspektiv på vilka roller de själva kan ta, både i samhället och i arbetslivet, säger Eva Strandell, programchef för Common Core.

Högskolan i Halmstad har förberett Common Core under flera år. Fyra program blir först ut och tanken är att studenter på ytterligare fyra program ska studera inom ramen för Common Core från höstterminen 2020, och på sikt ännu fler.

– I Sverige är Common Core än så länge ett unikt koncept för Högskolan i Halmstad. Vi tror verkligen att det kommer att ge våra studenter kompetenser som du kanske inte får på andra lärosäten, förutom förmågan att samverka över ämnes- och programgränser handlar det också om att vara innovationsdrivande, kreativ, empatisk och kommunikativ, säger prorektor Pernilla Nilsson.

Till hösten startar tre helt nya program på Högskolan i Halmstad. Det är Miljö, innovation och hållbarhet, Medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning hälsa och Masterprogram i energismart innovation i byggd miljö.

Dessutom startar en ny, förändrad Ämneslärarutbildning för gymnasieskolan, med ämneskombinationen naturvetenskap och engelska.

På Högskolan i Halmstad kan blivande studenter nu välja mellan drygt 50 program och cirka 150 kurser. Mer än hälften av utbildningsprogrammen leder till en yrkesexamen. Det senaste året har Högskolan fokuserat på att utveckla professionsutbildningarna för yrken som blir alltmer digitaliserade. Prorektor Pernilla Nilsson säger att utbudet ligger i tiden och kan möta vår tids stora samhällsutmaningar.

– Tack vare att all personal arbetar hårt med att utveckla våra utbildningar håller de också hög kvalitet. När det gäller de nya programmen har Högskolans programgrupper gjort ett fantastiskt arbete med att omvärldsbevaka för att ta fram utbildningar som svarar mot samhällets efterfrågan och behov och rustar våra studenter för en arbetsmarknad som hela tiden förändras.

Ansökningsperioden är öppen under en månad, från fredagen den 15 mars till måndagen den 15 april. Program och kurser söks på www.antagning.se

Nya program vid Högskolan i Halmstad hösten 2019

• Medie- och kommunikationsvetenskap – inriktning hälsa, 180 hp: ger spetskompetens för den som vill arbeta med hälsorelaterad kommunikation.
• Miljö, innovation och hållbarhet, 180 hp: tvärvetenskaplig utbildning för den som lockas av att driva hållbarhetsarbete på en internationell arbetsmarknad. Fokus på bland annat miljö, hållbarhet, samhälle och ledarskap.
• Masterprogram – energismart innovation i byggd miljö, 120 hp: program med nära anknytning till flera av Högskolans forskningsmiljöer och till profilområdet Smarta städer och samhällen.

De här fyra programmen ingår i Common Core:
• Bygg- och fastighetsekonomprogrammet, 180 hp
• Mekatronikingenjör, 180 hp
• Psykologi – inriktning idrott och motion, 180 hp
• Statsvetenskap – samhällsanalys och kommunikation, 180 hp

Kontakt
Pernilla Nilsson, prorektor, tel. 0708-35 27 72
Eva Strandell, programchef Common Core, tel. 0729-77 36 74
Mer information
Läs mer om Högskolans utbildningar på www.hh.se/hittautbildning
Common Core på www.hh.se/commoncore
På Högskolans kampanjwebbplats går det att göra ett test för att se vilka utbildningar som kan passa: framtiden.hh.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-17
Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän vägLesjöfors köper holländska fjäderföretagen Tribelt och De SpiraalPeab Asfalt vinner kontrakt i Växjö kommunTre nya kursnyheter till hösten inom plastsvetsningBerendsen lanserar 2018 års hållbarhetsrapport E.ON förvärvar CoromaticScantruck drar till skogsArtificiell intelligens eftertraktad innovation Vattenfall tar plats i styrelsen för Swedish Green Building CouncilMercedes-Benz Trucks årets generalagent för andra året i radDubbelvinst för Sweco när järnvägen i Boråsområdet ska rustas uppÅngströmlaboratoriet vid Uppsala universitet expanderarÖkat antal lastbilstransporter i inrikestrafikenFerry Svan och Emil Hansson laddar för rekord i Champions Trophy och Rookie-VM ebm-papst fläktserie AxiBlade utökasNya Opel Movano - med hög säkerhet och flexibilitetVolvo omkörd på topplista för begagnade bilarVilka av de 10 finalisterna vinner årets viktigaste elbilspris? Carin Stoeckmann ny ordförande för Sveriges Byggindustrier
2019-05-15
Intercut förstärker sin avdelning för eftermarknadDigitalisering, AI och innovationsfokus på VitalisSuccéstart för EdmoLift i DanmarkPolestar 2 världsturné kommer till Europa Besiktningstekniker till Opus i KarlskronaSju steg som framåtblickande företag tar i sin digitaliseringsresa Volvo Car Group tecknar avtal med CATL och LG ChemVärmlandsföretaget Cellcomb gläds åt unikt EU-stödCramo AB och Besqab AB förnyar sitt mångåriga samarbeteBilfinger erhåller order för FUCHS-koncernens expansionNya BMW 8-serie Gran Coupé – här är första glimtenHydroscand lanserar SlangExpress MCKiwa Inspecta går samman med FORCE Technology Sweden FIA-studie oroas över tillgång till fordonsdatanCanon visar innovationer inom storformatsgrafik på FESPA 2019Viktiga beslut för Volkswagen-koncernens framtid
2019-05-14
Enad förändringskraft bland utställare och besökare under årets ElfackVilka utmaningar finns inom gängning?Konfigurera och beställ slangsatser för CEJNs högtryckshydraulikLKs svenska logistikcenter blir koldioxidneutraltGlobala samhällstrender gynnas av 3D-printingVärldens första sollcellsdrivna passagerarbil är härScantruck och Söderberg & Haak redo för Maskinmässa RosersbergAllt fler gör sig oberoende av priser på fossila bränslenBlåkläder byter logotype - Om Sverige vinner hockey-VM
Annonser