ONSDAG 26 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Renault Clio får högsta poäng och 5 stjärnor i Euro-NCAP’s säkerhetstest

Nya Renault Clio har tilldelats det eftertraktade 5-stjärniga betyget i Euro NCAP’s säkerhetstest.
Renaults bästsäljare har testats enligt de nya stränga reglerna som lanserades 2018 och fick högst poäng på marknaden, oavsett segment.

Den femte generationen av Clio, som lanseras inom kort, är en av de säkraste city-bilar som någonsin testats av Euro NCAP. Det är det tjugoandra fordonet från Renault som får högsta betyg med 5 stjärnor i EuroNCAP. Det är en prestation som uppnåtts framför allt genom den förbättrade passiva säkerheten och det mest omfattande utbudet av förarhjälpmedel i klassen.

Nya Clio bygger på den nya alliansplattformen CMF-B med ombyggda och optimerade säteskonstruktioner och fästen för säkerhetsbälten. Utformade för att ge förbättrad stöd för alla passagerare, oavsett storlek och plats i bilen, med pyrotekniska bältesförsträckare och belastningsbegränsare. Renault stöder Fix4sure-tekniken för bästa passagerarsäkerhet för att undvika underglidning. Dessutom är det möjligt att installera alla typer av barnstolar i Nya Clio, både framåtvända och bakåtvända, med ökat huvudskydd för passagerare i baksätet vid sidokollision.

Nya Renault Clio får också ett stort utbud av standardfunktioner: 6 krock-kuddar, ABS med nödbromsassistans, en kamera och en radar (trafikskyltigenkänning med hastighetsvarning, distansvarning, nödbromsning), farthållare/hastighetsbegränsare, varning när säkerhetsbältet inte är fast (även för baksätespassagerarna), nödsamtal. Dessutom blir sikten optimerad med 100% LED-strålkastare som standard.

Tack vare Clios nya elektriska arkitektur blev det möjligt att införa det aktiva nöd-bromssystemet som känner av fotgängare, cyklister och andra fordon, vilket framgår av den effektiva AEB-betyget (11/12) av Euro NCAP. För ännu mer säkerhet och komfort, kommer Nya Clio snart införa avancerade körhjälpmedel med Highway och Traffic Jam Companion, det första steget mot autonom körning.

Renault stärker sin kompetens inom säkerhet för alla, passagerare och andra trafikanter med den mångsidiga stadsbilen Nya Clio, som erbjuder bäst säkerhet i sin klass. Med sin nya design, teknik och innovationer öppnar Nya Renault Clio en ny era i Renaults produktstrategi och erbjuder det bästa i säkerhetväg för den mest sålda franska bilen i världen.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-20
Husqvarna skalar upp den digitala verktygsboden Tools for You
2019-06-19
Horisontella Hyundai maskiner till ProcesskontrollBesiktningstekniker till Opus i NyköpingGnosjö Automatsvarvning attraherar medarbetare på världens största digitala festival och LAN-partyNy serie demoleringsverktyg från Trevi Benne​Maskiner och jobb finns – men inte personalBesök Sveriges största skogsindustriföretag i sommarVolvo On Call blir standard i alla nya VolvobilarWeland förvärvar Compact Store och KodverkstanSchneider Electrics nya spännande produkter för det smarta hemmet!Väderstads rekordår ger anställda bonus Circle K öppnar ny unik station i FlädieRamirent Plc har erhållit godkännande från Konkurrensverket att förvärva Stavdal ABAlmi Invest investerar i MAQs unika vibrationsdämpareSatsning på Team Engcon – ett led i fortsatt framgångCalejo gör AI greppbart för industrin Ford gör bilmattor av plastflaskor – återvinner över än 1 miljard flaskor per årAxfood satsar på solcellerHär är nya BMW 8-serie Gran CoupéBioflygbränsle tankas återigen på Göteborg Landvetter AirportNya Peugeot 2008 SUV - #NEXT GEN SUVEn inkluderande och säker arbetsplats för allaMonica Normark ny chef för Sekab E-TechnologyHyundai lanserar 44 nya miljöbilar och smartphone-teknologi som låter föraren kontrollera demNy arbetschef och projektledare inom Svevias asfalttillverkningVirtual reality testas i SSGs kurserNy kartläggning synliggör utmaningarna med plastSweco ser över masshanteringen och dess klimatpåverkan i OstlänkenHydroscand lanserar pneumatisk PU-slangSmarta elnät ”ett smörjmedel” för omställningenMetsä Group deltar i utvecklandet av utrustning för släckning av skogsbränderVolvokoncernen skriver partneravtal med NVIDIA
2019-06-18
Storsatsning i nya lokaler för Ahlsell NorrköpingABB tillhandahåller högeffektsladdning för en ny era av e-mobilitet i SkandinavienNy IT-infrastruktur på Stockholms skolor för säkrare och pålitligare driftInnovation och kraft att förändra – nu satsar vi mot Elfack 2021!Stora förbättringar och framsteg i Lesjöfors ChinaVatten på landet – avlopp och hälsoskydd med ett sinande grundvattenSTEMMER IMAGING fortsätter sin expansionArbetsskador ökar med inhyrd och säsongsanställd personalNytt resultatrekord för Dachser Nordic EC-fläktar med integrerad effektfaktorkorrigeringMitsubishi presenterar Dendo Drive HousePorsche 718 Spyder och 718 Cayman GT4 med sexcylindriga boxermotorerBelysningsexperten Strands: här är årets mest innovativa nyheterJoakim förstärker Merlos servicemarknad.Modernisering och ökat behov av effektivisering största anledningarna till byte av affärssystemBiltema lanserar miljövänligare bärkassarMetod identifierar osynliga skarvar inför lasersvetsningNorton lanserar en rak pneumatisk slipmaskin med mycket kraft i en liten kostymNya Renault ZOE - tar 100 % eldrift till en ny nivåRetursystem Byggpall har stärkts i byggbranschens reviderade riktlinjerUlf Zenk lämnar Lantmännen
2019-06-17
​Säkrare lastning av intermodala enheterNomo förvärvar JokiLaakeriABB-teknik bidrar till Sveriges största solcellsparkSnowflake finns nu tillgängligt på Microsoft Azure GovernmentNy undersökning visar på brister i inventeringen av fastigheters brand- och säkerhetsbehov​Innovation i fokus på Start Up Area Varför behövs miljöhjältar? Vi har 22,5 miljoner anledningar...Preems satsning ger ännu mer grön dieselVäxjö Energi samarbetar med ledande laddoperatör
Annonser