SÖNDAG 15 SEPTEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Renault Clio får högsta poäng och 5 stjärnor i Euro-NCAP’s säkerhetstest

Nya Renault Clio har tilldelats det eftertraktade 5-stjärniga betyget i Euro NCAP’s säkerhetstest.
Renaults bästsäljare har testats enligt de nya stränga reglerna som lanserades 2018 och fick högst poäng på marknaden, oavsett segment.

Den femte generationen av Clio, som lanseras inom kort, är en av de säkraste city-bilar som någonsin testats av Euro NCAP. Det är det tjugoandra fordonet från Renault som får högsta betyg med 5 stjärnor i EuroNCAP. Det är en prestation som uppnåtts framför allt genom den förbättrade passiva säkerheten och det mest omfattande utbudet av förarhjälpmedel i klassen.

Nya Clio bygger på den nya alliansplattformen CMF-B med ombyggda och optimerade säteskonstruktioner och fästen för säkerhetsbälten. Utformade för att ge förbättrad stöd för alla passagerare, oavsett storlek och plats i bilen, med pyrotekniska bältesförsträckare och belastningsbegränsare. Renault stöder Fix4sure-tekniken för bästa passagerarsäkerhet för att undvika underglidning. Dessutom är det möjligt att installera alla typer av barnstolar i Nya Clio, både framåtvända och bakåtvända, med ökat huvudskydd för passagerare i baksätet vid sidokollision.

Nya Renault Clio får också ett stort utbud av standardfunktioner: 6 krock-kuddar, ABS med nödbromsassistans, en kamera och en radar (trafikskyltigenkänning med hastighetsvarning, distansvarning, nödbromsning), farthållare/hastighetsbegränsare, varning när säkerhetsbältet inte är fast (även för baksätespassagerarna), nödsamtal. Dessutom blir sikten optimerad med 100% LED-strålkastare som standard.

Tack vare Clios nya elektriska arkitektur blev det möjligt att införa det aktiva nöd-bromssystemet som känner av fotgängare, cyklister och andra fordon, vilket framgår av den effektiva AEB-betyget (11/12) av Euro NCAP. För ännu mer säkerhet och komfort, kommer Nya Clio snart införa avancerade körhjälpmedel med Highway och Traffic Jam Companion, det första steget mot autonom körning.

Renault stärker sin kompetens inom säkerhet för alla, passagerare och andra trafikanter med den mångsidiga stadsbilen Nya Clio, som erbjuder bäst säkerhet i sin klass. Med sin nya design, teknik och innovationer öppnar Nya Renault Clio en ny era i Renaults produktstrategi och erbjuder det bästa i säkerhetväg för den mest sålda franska bilen i världen.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-09-09
Luna lanserar handverktyg för smidigare säkring Besök Diac Metal AB på Elmia underleverantörsmässaRiksarkitekten – starkt dragplåster till mässan Nordic Property ExpoConrad Elektronik erbjuder nu smidiga inköpslösningar för företagRollco firar 20 år!Sportkläder i återvunnen plast från havet vinner Textilias miljöstipendium 2019 Thermotransferskrivare för industriella applikationerIVL släpper bok om elavfall för gymnasietKramp och Oljan i Mellerud satsar på butik intill VästerrådaPeafowl Solar Power och Liqway vann SKAPA-priser för Uppsala länMed arbetsmiljö, miljö och kvalitet i fokus Kommunala initiativ positiva för elbilsutvecklingenVolkswagen och Northvolt bildar samriskbolag för batteriproduktion
2019-09-06
ABB-teknik ger seniorer möjligheten till självständigt och rikt livFem missuppfattningar om markbaserad reningNyheter från ABB för framtidens smarta hem och byggnaderHubSpot lanserar omdesignad appmarknadsplats Robotar och röststyrning – om kunden själv får väljaFreemelt tar in 15 MSEK i en investeringsrunda ledd av IndustrifondenMarknadens första batteridrivna sprayaggregat med utbytbara tankarHeidelbergCement och Equinor ingår avsiktsförklaringSchneider Electric Sverige rekryterar nya cheferJessica Petrini blir HR-chef för TyrénskoncernenTekniska Verken i Linköping AB digitaliserar elnätet ytterligare.Bockasjö och Swedavia hyr ut 46 000 kvm till Postnord TPLSå påverkas Norden av orkanen Dorian Circle K ska bli störst i Sverige på snabbladdning – lanserar egna laddareKemibranschen samlas i Lund 16-17 oktoberInnovativ drivteknik från ebm-papst Småländsk arkitektur bakom global batterifabrikSommarens hetaste byggprojekt - rykande färsk lista för hela Sverige!Karl Kloste ny inköpschef i SveviaRyobi lanserar flexibel lödning på ONE+batteri!Sydkoreanskt intresse för svensk fjärrvärmeteknik
2019-09-05
Kompetensförsörjning på agendan när Berendsen fick besökDu kommer väl?Leax ser affärsmöjligheter med Subcontractor ConnectPåminnelse pressinbjudan: Robotkonferens för tillverkningsindustrins framtidRedo för oljespill? Läs spillguidens ABCKom ihåg att förpackningen är en del av produkten!Schneider Electric utökar Easy UPS 3-serien Derome och Riksbyggen tecknar rikstäckande ramavtal​Hydroscand fyller 50 årHelhetslösningar från WeberMakita lanserar kompakt och lätt 12V borrskruvdragare Real Rails och Green Cargos transportsamarbete minskar klimatutsläppenKasthall välkomnar ny försäljningsdirektörVäxjö Energi inspirerar 250 högstadieelever till jobb i teknikbranschenMiljöarbetet ger resultat - fler Svanenmärken till KBM ProfessionalÖresundskraft och Mölndal Energi först i KlimatdialogenFramtidssäker fläktlösning när kraven på bostadsventilation blir tuffareSkoogs Bränsle tecknar avtal som leverantör åt SveaskogVälkommen Simon och Petter!EUROMAT 2019 kopplar ihop materialvärldenFler än 30 000 förbokningar av Volkswagens nya elbil ID.3 1st Edition
2019-09-04
EJOT blir valet för betonginfästning hos BevegoNy sugkopp för hantering av livsmedelsförpackningar Opus öppnar ytterligare en bilprovning i MalmöNCC bygger 67 klimatsmarta hyresrätter i HelsingborgTyréns hjälper Skandinaviens största hamn att expanderaBilmarknaden augusti 2019Load Up North summeras – stort intresse för nästa mässa
Annonser