TORSDAG 18 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Renault MÉGANE R.S. TROPHY-R - med exklusiv prestanda

Nya Renault MÉGANE R.S. TROPHY-R är Renaults hittills mest högpresterande bil.
Den har sina rötter i Renaults långa historia inom motorsporten och förevigar legenden om rekordbilen Mégane R.S. ytterligare en gång genom att överföra Renault Sports teknik och kunskap från motorsporten till en gatbil. Renault sports ingenjörer har flyttat fram gränsen för vad som är möjligt ytterligare en gång, vilket bevisats med ett nytt rekord på Nürburgring.

Nya MEGANE R.S. TROPHY-R är utrustad med samma effektiva 1.8 L 300 hk motor som Trophy versionen (167 hk/l). Därmed var det inte effekt man sökte på Renault Sport, utan istället fokuserade de på tre huvudområden.
Drastisk viktreduktion. I jakten på vikt analyserades varenda liten detalj. Exempelvis är baksätet borttaget och fälgar tillverkade i kolfiber finns som tillval. Avgassystemet från Akrapovič är tillverkat i titan för att kapa ytterligare vikt. Helheten resulterar i en besparing på -130 kg jämfört med en Mégane R.S. Trophy i grundutförande.
Komplett omarbetat hjulupphängning. Framaxeln har ökad negativ camber och bakaxeln är lättad och av H-typ. Stötdämparna från svenska Öhlins är justerbara. Bridgestones S007 däck är speciellt utvecklade för Renault Sport medan Brembo star för bromssystemet som kan utrustas med kolfiber/keramiska skivor.
Förbättrad aerodynamik. Specifika aero-hjälpmedel som kolfiber diffusor, och vindavvisare undertill förbättrar luftflödet och cirkulationen. NACA luftintag och luftintag för bromskylningen ser till att optimera den naturliga kylningen.

Den 5 april 2019 tog Nya MEGANE R.S. TROPHY-R ett nytt rekord för framhjulsdrivna produktionsbilar. Varvtiden blev 07:40.100 på den 20.6 km långa Nordslingan på tyska Nürburgring. Bilen satte även en ny referenstid för det officiella varvet på 07:45.389.

Nya MEGANE R.S. TROPHY-R kommer att säljas under slutet av 2019 I en begränsad upplaga om 500 numrerade bilar.
Till Sverige kommer en handfull bilar som kan förhandsbeställas exklusivt hos landets R.S. specialister:

- Upplands Motor i Akalla, Stockholm
- Bilia Segeltorp i Stockholm
- Hedin Bil i Mölndal, Göteborg
- Tage Rejmes i Norrköping

Renault Nordic AB är ett helägt dotterbolag till Groupe Renault, som startade 2007 i Norden. Groupe Renault har lång historia och traditioner bakåt i tiden, från 1898. Sedan den 1/1-2008 distribuerar Renault Nordic AB personbilar, lätta transportbilar, reservdelar och service efter köpet med egen operativ verksamhet. Återförsäljarnätverket är starkt med över 160 Renault återförsäljare som sammanlagt har över 350 försäljningsställen och serviceverkstäder spridda över hela Norden. Tillsammans erbjuder de service och reservdelar för omkring 400 000 Renaultägare.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Utveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Annonser