LÖRDAG 25 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Toyota PROACE CITY för smarta transporter

Segmentet för lätta kommersiella fordon är ett av Europas snabbast växande och väntas nå en årsvolym om hela 900 000 fordon redan 2021.
Med helt nya Toyota PROACE CITY, som är utvecklad tillsammans med Groupe PSA, stärker Toyota sin position i segmentet och den nya modellen positionerar sig storleksmässigt under nuvarande PROACE som redan har fem procents marknadsandel i Europa i sitt segment.

Nya PROACE CITY erbjuds i två olika storlekar med en längd på antingen 4,4 eller 4,7 meter och finns tillgänglig som såväl skåpbil som personbil under modellnamnet PROACE CITY Verso med upp till sju sittplatser. Just flexibiliteten är en av modellens främsta styrkor och det finns en mängd av drivlinor och inredningskonfigurationer att välja mellan. Detta för att kundernas behov ska kunna mötas till fullo.

Genom systemet Smart Cargo maximeras lastlängdskapaciteten och ger 3,1 meters lastlängd för den korta versionen och 3,4 meter för den långa. Den totala lastkapaciteten är i topp för klassen och är upp till 1 000 kilogram för båda versionerna, beroende av motoralternativ. Lastvolymen är 3,3 kubikmeter (kort) och 4,3 kubikmeter (lång, med tillvalet Smart Cargo). Maximal släpvagnsvikt är 1 500 kg. Tillgång till bagaget när det parkeras i trånga utrymmen görs enkel tack vare ett öppningsbart fönster i bakluckan.

Diesel- och bensinmotorer erbjuds med effekt från 75 hästkrafter upp till 130 hästkrafter. Till dessa kan det väljas en åttastegad automatlåda samt en fem- eller sexväxlad manuell låda.

Standardutrustad med aktiva säkerhetssystem
Säkerhetsfunktionerna är på en hög nivå vad gäller aktiv säkerhet och möter kundernas allt tuffare krav. Som standard ingår aktiva säkerhetssystem med autobroms, vägskyltsassistent, filhållarsassistent, farthållare och en trötthetsvarnare som rekommenderar föraren att ta en paus om han eller hon har suttit länge bakom ratten. Som tillval finns också automatisk helljusavbländning, vingelvarnare och ett utökat vägskyltigenkännings-system. Dessutom erbjuds aktiv farthållare samt Blind Spot Detector. Alla modeller utrustas också med eCall för automatisk anslutning till räddningstjänsten vid en allvarlig olycka.

Smarta funktioner för uppkopplad och säker körning
När det gäller multimedia och anslutningsmöjligheter är PROACE CITY utrustad med en åtta tums pekskärm. Ljud- och smartphonefunktioner ansluts med hjälp av MirrorLink, Apple CarPlay (inklusive Siri-assistent) och Android Auto (inklusive Google-assistent). Det finns även Bluetooth och usb- och aux-anslutningar.

PROACE CITY kan utrustas med en head up-display som visar navigation, hastighetsbegränsningar och säkerhetsinformation i förarens synfält.Även prestandan och köregenskaperna kan anpassas för att hantera olika körförhållanden med Toyota Traction Select. Föraren kan välja mellan lägena Normal, Snö, Sand och Terräng för att maximera framkomlighet, komfort och köregenskaper beroende på underlag.
Smart Load Indicator är en annan unik funktion som erbjuds i nya PROACE CITY. Den varnar föraren när 90 procent av den maximala lastvikten uppnås och ger ytterligare en varning när maximal lastvikt överskrids. Allt för att bilresan och arbetsdagen ska bli så säker som möjligt.

Andra utrustningsfunktioner som finns tillgängliga för PROACE CITY är en trådlös mobiltelefonladdare och, för passagerarversionen, ett panoramatak med elektrisk skuggfunktion samt parkeringshjälp-system.
En backkamera med 180 graders vy finns också tillgänglig, precis som Smart Active Vision. Ett smart system som använder två kameror för att ge en tydlig vy bredvid och bakom fordonet och som gör att föraren kan “se igenom” metallpanelerna för att underlätta manövrering i trånga utrymmen.

PROACE CITY har utvecklats i samarbete med PSA-gruppen och försäljningen startar 2020.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser