FREDAG 23 AUGUSTI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Toyota PROACE CITY för smarta transporter

Segmentet för lätta kommersiella fordon är ett av Europas snabbast växande och väntas nå en årsvolym om hela 900 000 fordon redan 2021.
Med helt nya Toyota PROACE CITY, som är utvecklad tillsammans med Groupe PSA, stärker Toyota sin position i segmentet och den nya modellen positionerar sig storleksmässigt under nuvarande PROACE som redan har fem procents marknadsandel i Europa i sitt segment.

Nya PROACE CITY erbjuds i två olika storlekar med en längd på antingen 4,4 eller 4,7 meter och finns tillgänglig som såväl skåpbil som personbil under modellnamnet PROACE CITY Verso med upp till sju sittplatser. Just flexibiliteten är en av modellens främsta styrkor och det finns en mängd av drivlinor och inredningskonfigurationer att välja mellan. Detta för att kundernas behov ska kunna mötas till fullo.

Genom systemet Smart Cargo maximeras lastlängdskapaciteten och ger 3,1 meters lastlängd för den korta versionen och 3,4 meter för den långa. Den totala lastkapaciteten är i topp för klassen och är upp till 1 000 kilogram för båda versionerna, beroende av motoralternativ. Lastvolymen är 3,3 kubikmeter (kort) och 4,3 kubikmeter (lång, med tillvalet Smart Cargo). Maximal släpvagnsvikt är 1 500 kg. Tillgång till bagaget när det parkeras i trånga utrymmen görs enkel tack vare ett öppningsbart fönster i bakluckan.

Diesel- och bensinmotorer erbjuds med effekt från 75 hästkrafter upp till 130 hästkrafter. Till dessa kan det väljas en åttastegad automatlåda samt en fem- eller sexväxlad manuell låda.

Standardutrustad med aktiva säkerhetssystem
Säkerhetsfunktionerna är på en hög nivå vad gäller aktiv säkerhet och möter kundernas allt tuffare krav. Som standard ingår aktiva säkerhetssystem med autobroms, vägskyltsassistent, filhållarsassistent, farthållare och en trötthetsvarnare som rekommenderar föraren att ta en paus om han eller hon har suttit länge bakom ratten. Som tillval finns också automatisk helljusavbländning, vingelvarnare och ett utökat vägskyltigenkännings-system. Dessutom erbjuds aktiv farthållare samt Blind Spot Detector. Alla modeller utrustas också med eCall för automatisk anslutning till räddningstjänsten vid en allvarlig olycka.

Smarta funktioner för uppkopplad och säker körning
När det gäller multimedia och anslutningsmöjligheter är PROACE CITY utrustad med en åtta tums pekskärm. Ljud- och smartphonefunktioner ansluts med hjälp av MirrorLink, Apple CarPlay (inklusive Siri-assistent) och Android Auto (inklusive Google-assistent). Det finns även Bluetooth och usb- och aux-anslutningar.

PROACE CITY kan utrustas med en head up-display som visar navigation, hastighetsbegränsningar och säkerhetsinformation i förarens synfält.Även prestandan och köregenskaperna kan anpassas för att hantera olika körförhållanden med Toyota Traction Select. Föraren kan välja mellan lägena Normal, Snö, Sand och Terräng för att maximera framkomlighet, komfort och köregenskaper beroende på underlag.
Smart Load Indicator är en annan unik funktion som erbjuds i nya PROACE CITY. Den varnar föraren när 90 procent av den maximala lastvikten uppnås och ger ytterligare en varning när maximal lastvikt överskrids. Allt för att bilresan och arbetsdagen ska bli så säker som möjligt.

Andra utrustningsfunktioner som finns tillgängliga för PROACE CITY är en trådlös mobiltelefonladdare och, för passagerarversionen, ett panoramatak med elektrisk skuggfunktion samt parkeringshjälp-system.
En backkamera med 180 graders vy finns också tillgänglig, precis som Smart Active Vision. Ett smart system som använder två kameror för att ge en tydlig vy bredvid och bakom fordonet och som gör att föraren kan “se igenom” metallpanelerna för att underlätta manövrering i trånga utrymmen.

PROACE CITY har utvecklats i samarbete med PSA-gruppen och försäljningen startar 2020.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-08-16
APM Terminals anställer för framtidenRamirent deltar på GatherDerome förvärvar Woody bygghandel i AnderstorpNorden går i spetsen för bioflygbränsleOKQ8 och Tanka gör det enkelt för bilister att bli fossilfriaOrio fortsätter utveckla satsningen på Saab Original och LogisticsFrån lokal skrothandel till storföretag – Areco fyller 75 årVälkommen till Mapei, Fredrik Derwinger!GARO AB levererar laddinfrastruktur för elbussar Alexandra Stassais Söderblom ny affärschef på TyrénsFord drar 500 ton med elektrisk F-150 – firar med pickup-emoji
2019-08-15
Verizon Software-Defined Interconnect möjliggör anslutning av privata IP-nätverk på bara några minuterFortsatta utmaningar med lägre transportintäkterSchneider Electric hjälper till att framtidssäkra Norrlands universitetssjukhusAxelent tar över agenturer och breddar sitt utbudPressinbjudan: Robotkonferens för tillverkningsindustrins framtid Peab Asfalt vinner asfaltkontrakt i Säffle och Åmåls kommun5 goda skäl att besikta bilenJohan Edén är ny Försäljningschef på SoftOne GroupHelhetslösning från OEM Electronics hjälpte TylöHelo​Bilbranschen varnar för insmugglad AC-gasPorsche Carrera Cup Scandinavia: Prins Carl Philip och Jacques Villeneuve kör Kanonloppet.Anna och Oskar siktar på medalj i världens största tävling!Maskinstyrning på väg in i grävmaskinernaWiklund satsar tyngre med Kramer hjullastareOffentlig utvärdering av maskindirektivet med fokus på ny teknik​Elbilar kan laddas på fler platserNya Volkswagen T-Roc Cabriolet – en frisk fläkt i SUV-segmentetZmarta Group flyttar till nya lokalerOscar Eriksson, Sh bygg, sten och anläggning AB tävlar i Yrkes-VMXL-Bygg Habo blir en del av Woody-kedjanDi Luca & Di Luca väljer Aditro Logistics som 3PL-partner för sin framtida tillväxtProduktlansering HERU NEXT GENERATION
2019-08-14
Träffa Bastec på Fastighetsmässan i Göteborg 4-5 sept 2019Conrad fortsätter att expandera sitt B2B-sortimentLantmännen Maskin, Swecon och Försvarsmakten i samarbete om kompetensförsörjningAllkal anställer ny säljareIoT-experten: ”Enklare än du tror att göra stora vinster”Vd-succession i Lambertsson Sverige ABTobias Hansson utsedd till ny platschef för ABB i LudvikaBravida förvärvar ventilationsföretag i StockholmWürth ställer ut på Load Up North 29 – 31 augusti 2019 Alnova ställer ut på Fastighetsmässan i Göteborg den 4 - 5 septemberEM-kval och försmak inför NM i Timbersports Storsatsning med fokus på transportbilar på Load Up North i UmeåMaskiner för en miljon stals från byggarbetsplats i Jönköping – återfanns i HelsingborgGPA levererade till den nya avloppsledningen mellan Bua och Varberg
2019-08-13
Bra mix av mässbesökare ger affärerSchneider Electric når över hållbarhetsmålen för andra kvartalet 2019NCC bygger 65 bostadsrätter i ÄngelholmLaserrök – ett mycket hälsofarligt ämneNordens ledande Fastighetsmässor sedan 2009 är tillbaka till GöteborgHyundai kopplar upp nya modeller med Bluelink® Connected Car ServicesRobotar lockar rekordpublik till Tekniska – dubblade besökarsiffror för juliSöderberg & Haak visar upp BomagNolias vd: ”Norrlands tillväxtcentrum samlar de starkast växande branscherna under Load Up North” nVent visar digitala nyheter på Elmässan NorrBörja resan mot fossilfrihet - möt oss på FastighetsmässanMellansvenska Fasad går med i FasadgruppenTillförordnad vd Daniel Andoff blir ordinarie VD för Scandbio Hur säkrar din organisation informationssäkerheten i ICS- och SCADA system?Historiskt stark orderstock
Annonser