LÖRDAG 17 NOVEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Volvo EC750E HR: branschens mest produktiva rivningsgrävare

Nya EC750E HR, som kan sträcka sig 36 m över mark och 9,5 m under jord, gör anspråk på att vara branschens mest mångsidiga flerfunktionella rivningsgrävare.
Volvo Construction Equipments rivningsgrävare EC750E HR, med exceptionellt hög räckvidd och en maximal tapphöjd på 36 m, kan även enkelt konfigureras med förlängningar och bommar av olika längder till ett flerfunktionellt demonteringsverktyg som passar för en mängd arbetsuppgifter, inklusive under mark och under vatten.

EC750E HR baseras på Volvos allround-grävare EC750E och har omarbetats avsevärt av Volvo för rivningsjobb där hög räckvidd krävs.

EC750E HR, som är den tyngsta grävaren i Volvos sortiment, tillhör även de rivningsgrävare som har branschens längsta räckvidd och som får användas på de Steg IV/Tier 4 Final-reglerade marknaderna i Europa och Nordamerika.

Den rätta maskinen för varje applikation

Kärnan i EC750E HR:s flexibilitet är att den finns med två aggregat med hög räckvidd och ett grävaggregat med förlängning. Den längsta av de två aggregaten med hög räckvidd ger en maximal tapphöjd på 36 m – medan den bär ett kraftfullt verktyg (på den höjden) på 3,6 ton. En andra konfiguration med hög räckvidd har en maximal tapphöjd på 26 m – med ett större verktyg på maximalt 5 ton. Slutligen ger grävaggregatet med 4,4 m förlängning en tapphöjd på 18 m*. Dessa komponenter kan sedan konfigureras ytterligare – rak-rak (för hög räckvidd), rak-böjd (för bättre tyngdpunkt och utökat säkert arbetsområde framåt) samt böjd-böjd – för arbete under mark.

Hydrauliska modulära leder

EC750E HR:s flexibla konfigurationsmöjligheter grundas på Volvos patenterade koncept med hydrauliska modulära leder. Den hydrauliska modulära leden använder en hydraullåsmekanism med två tappar för att ändra konfiguration från hög räckvidd till grävning.

Utöver den modulära leden på grundbommen, så finns det nu även en andra hydraulisk modulär led på förlängningsbommen. Gränssnittet på förlängningsbommen är samma som på grävbommen, så att både förlängnings- och grävbommens konfigurationsvinkel snabbt och säkert kan ändras mellan böjd och rak konfiguration.

Undervagn byggd för rivning

Eftersom stabiliteten är grundläggande för både säkerhet och prestanda i demonteringsapplikationer har EC750E HR en helt ny undervagn. Undervagnen, som är framtagen specifikt för rivningssegmentet, har en tyngd och bredd som överträffar till och med den större Volvo EC950E-grävarens undervagn. Jämfört med EC750E som den baseras på, så är EC750E HR:s undervagn 0,5 m längre och 1 m bredare – och har en imponerande spårvidd på 4,3 m.

Med en ytterligare motvikt på 4 ton uppgår EC750E HR:s maskinvikt till 100 ton. Den extra stabiliteten från den större vikten och bredden ger EC750E HR en stabil grund för sina klassledande prestanda.

Konstruerad för enkel transport

EC750E HR:s infällbara undervagn har bandramar som är lätta att ta bort och sätta dit igen, vilket innebär att EC750E HR är smidig att flytta mellan arbetsplatser. På de flesta marknader räcker det med att ta bort räckviddsbomsenheten, sänka motvikten och fälla in undervagnen, allt på hydraulisk väg, för att transportera maskinen. Det är inte bara bandramarna som är lätta att ta bort, utan hela motvikten, inklusive de extra motvikterna, kan tas bort i en rörelse tack vare ett förstärkt hydrauliskt demonteringssystem.

Kontroll som syns

Volvo Care Cab är den perfekta miljön för rivning på hög höjd. Stora laminerade glasrutor ger god sikt över arbetsområdet, samtidigt som dagsljus flödar in i hytten. Den komfortabla och rymliga hytten, med reglage som ligger bra i handen, går även att tilta uppåt 30 grader, vilket skonar förarens nacke och motverkar trötthet vid arbete på hög höjd. Dessutom ingår ett dammskyddssystem och en kamera på rivningsarmen som standard, med tydliga bilder på displayen i hytten.

Indikator för överbelastning

EC750E HR har som standard en indikator för överbelastning i realtid. Laststatusen beräknas kontinuerligt av ett effektivt lastkontrollsystem, vinkelsensorer på bommen och trycksensorer på huvudcylindern. Informationen visas grafiskt på den överskådliga displayen i hytten, med visuella och ljudliga varningar till föraren när stabilitetsgränsen nås eller överstigs.

Extra skydd

Både föraren och själva maskinen är väl skyddade i EC750E HR. Volvo Care Cab har bra sikt och ett rammonterat rasskydd (FOG) samt sidokollisionsskydd (SIPS). Själva maskinen har en kraftig bukplåt och underplåt samt svängringsskydd. Bom- och krosscylindrarna har dessutom extra skydd.

Integrerad rivningslösning

EC750E HR gynnas av Volvos långa erfarenhet av att supporta kunder som arbetar med rivning på hög höjd världen över. EC750E HR, som är skräddarsydd av Volvos erfarna ingenjörer och synad i sömmarna enligt företagets kvalitetssäkringsrutiner, är en fullfjädrad Volvo-lösning i fråga om konstruktion, tillverkning och servicemarknadsstöd, med en trygg Volvo-garanti för alla komponenter. Hela maskinen är konstruerad enligt Volvos krävande specifikationer och sammansatt till en effektiv och integrerad rivningslösning.

Som för alla Volvo-produkter har dessa grävmaskiner stöd från Swecons nätverk av verkstäder över hela landet. Swecons högutbildade tekniker använder originaldelar och levererar flexibla och lönsamma lösningar som håller kundernas maskiner produktiva.

Swecon Anläggningsmaskiner AB

2018-11-13
Mekanisk verkstad för Er som ställer hårda krav har fått sin 3:e Biglia installeradPålitligt korrosionsskydd från Henkel.CEJNs teamledares kommentar till The Next Generation: "Vårt ansvar är att hålla dig säker"20-åriga Stella bryter manlig norm i byggbranschenGrunden Bois är årets Number 10 stipendiatLesjöforsfjädrar i framtidens mänskliga robotarBilia förvärvar en auktoriserad serviceverksamhet för BMW i NorgeNytt industrimagasin vinter 2018 ute nu!Hyundai och Vodafone inleder samarbete om uppkopplade bilarEldrivna truckar testas i produktion i Bolidens AitikgruvaLåt oss presentera: Fredagens gäster i Defas podstudioHet marknad för begagnade bilar trots färre försäljningar Arbeta i HD med nya High Demand pro18-v batterierFörsäljningsrekord på Gekås Ullared ger bidrag till Missing PeopleSvenska chefer underkänner sitt eget cv BMW + vinterhjul =gratis vinterhjulYrkesgymnasiet ökar med 25 procent Så ser företagandet ut i din kommunMakita lanserar sladdlös kaffemaskin på 12/18VEntreprenörskap hos Sigtuna Kommun20-åring med hjärta för kunskap och kvalitetWidrikssons lanserar ytterligare tjänster inom IT-logistik och transportÖkad säkerhet i truckmiljön med Zone Intelligence Bättre arbetsmiljö med ljuddämpade diamantklingorPremiär för ny butik och entre i Älvsjö och ny filial i Borås.Scanias transportlaboratorium blir fossilfrittRejmes Bil prisbelönta på motorgalan 2018Maskinhandboken – Ny SEK Handbok!Nordic Truckcenter SE inleder samarbete med TOTAL Nordic
2018-11-12
Skanska utvecklar nytt hotell i Kiruna som säljs till LKAB för cirka 500 miljoner kronorNy exportsäljare - Alexander LjungbergMätningar till grund för elbesparingPeab bygger ut Tofta skjutfältAcademic Work prisas för bästa försäljnings- och marknadsorganisationDemo utförsäljning av mätinstrument Ny satsning från Stoppa machokulturen Tyréns vinner nytt uppdrag i Norge åt Bane Nor Snart öppnar vi butik i UppsalaLindinvent letar Försäljningsingenjörer och UtvecklareInbjudan till seminarium om framtidens transporter​Politiken som kan förändra bygg- och fastighetsmarknadenStål & Hyr Group går samman med Aros Hyresmaskiner ABSFVF avtalar med Branschkontroll för kontroll av samtliga Certifierad Verkstad och Eurogarant!Zero Sun: Soldriven villa möjlig även där solen lyser med sin frånvaroSunPines Hållbarhetspris till Lindbäcks Group Vatten på Gotland kräver nytänkNu går vi live med CS24 connectIndustriföretag i Skövde är med på Elmia SubcontractorMiljötillstånd för utbyggnad och intag av förnybara råvarorRealgymnasiets fordonsutbildning ProMeister Fordon vinner pris på Motorgalan 2018Årets butik 2018 finns i Skellefteå
2018-11-09
Nomo Elmia Subcontractor 2018Skanska investerar EUR 170 M, cirka 1,8 miljarder kronor, i kontorsbyggnad i Warszawa, PolenVellinge är Årets Nyföretagarkommun 2018Vinge till unik racing-Tesla visas på InnoDexPolarbröd - årets marknadsförareVem blir Årets Cleantechprofil? Här är de nominerade.Ny maskin för rörlaserskärning till Weland ABFramtidens elsystem - fullt med nyheter från forskning och branschVärldspremiär för nya Mitsubishi L200Öppet Hus på Möjligheternas Torg: Maskinförare, ett framtidsyrke för fler
Annonser