TISDAG 22 JANUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Volvo EC750E HR: branschens mest produktiva rivningsgrävare

Nya EC750E HR, som kan sträcka sig 36 m över mark och 9,5 m under jord, gör anspråk på att vara branschens mest mångsidiga flerfunktionella rivningsgrävare.
Volvo Construction Equipments rivningsgrävare EC750E HR, med exceptionellt hög räckvidd och en maximal tapphöjd på 36 m, kan även enkelt konfigureras med förlängningar och bommar av olika längder till ett flerfunktionellt demonteringsverktyg som passar för en mängd arbetsuppgifter, inklusive under mark och under vatten.

EC750E HR baseras på Volvos allround-grävare EC750E och har omarbetats avsevärt av Volvo för rivningsjobb där hög räckvidd krävs.

EC750E HR, som är den tyngsta grävaren i Volvos sortiment, tillhör även de rivningsgrävare som har branschens längsta räckvidd och som får användas på de Steg IV/Tier 4 Final-reglerade marknaderna i Europa och Nordamerika.

Den rätta maskinen för varje applikation

Kärnan i EC750E HR:s flexibilitet är att den finns med två aggregat med hög räckvidd och ett grävaggregat med förlängning. Den längsta av de två aggregaten med hög räckvidd ger en maximal tapphöjd på 36 m – medan den bär ett kraftfullt verktyg (på den höjden) på 3,6 ton. En andra konfiguration med hög räckvidd har en maximal tapphöjd på 26 m – med ett större verktyg på maximalt 5 ton. Slutligen ger grävaggregatet med 4,4 m förlängning en tapphöjd på 18 m*. Dessa komponenter kan sedan konfigureras ytterligare – rak-rak (för hög räckvidd), rak-böjd (för bättre tyngdpunkt och utökat säkert arbetsområde framåt) samt böjd-böjd – för arbete under mark.

Hydrauliska modulära leder

EC750E HR:s flexibla konfigurationsmöjligheter grundas på Volvos patenterade koncept med hydrauliska modulära leder. Den hydrauliska modulära leden använder en hydraullåsmekanism med två tappar för att ändra konfiguration från hög räckvidd till grävning.

Utöver den modulära leden på grundbommen, så finns det nu även en andra hydraulisk modulär led på förlängningsbommen. Gränssnittet på förlängningsbommen är samma som på grävbommen, så att både förlängnings- och grävbommens konfigurationsvinkel snabbt och säkert kan ändras mellan böjd och rak konfiguration.

Undervagn byggd för rivning

Eftersom stabiliteten är grundläggande för både säkerhet och prestanda i demonteringsapplikationer har EC750E HR en helt ny undervagn. Undervagnen, som är framtagen specifikt för rivningssegmentet, har en tyngd och bredd som överträffar till och med den större Volvo EC950E-grävarens undervagn. Jämfört med EC750E som den baseras på, så är EC750E HR:s undervagn 0,5 m längre och 1 m bredare – och har en imponerande spårvidd på 4,3 m.

Med en ytterligare motvikt på 4 ton uppgår EC750E HR:s maskinvikt till 100 ton. Den extra stabiliteten från den större vikten och bredden ger EC750E HR en stabil grund för sina klassledande prestanda.

Konstruerad för enkel transport

EC750E HR:s infällbara undervagn har bandramar som är lätta att ta bort och sätta dit igen, vilket innebär att EC750E HR är smidig att flytta mellan arbetsplatser. På de flesta marknader räcker det med att ta bort räckviddsbomsenheten, sänka motvikten och fälla in undervagnen, allt på hydraulisk väg, för att transportera maskinen. Det är inte bara bandramarna som är lätta att ta bort, utan hela motvikten, inklusive de extra motvikterna, kan tas bort i en rörelse tack vare ett förstärkt hydrauliskt demonteringssystem.

Kontroll som syns

Volvo Care Cab är den perfekta miljön för rivning på hög höjd. Stora laminerade glasrutor ger god sikt över arbetsområdet, samtidigt som dagsljus flödar in i hytten. Den komfortabla och rymliga hytten, med reglage som ligger bra i handen, går även att tilta uppåt 30 grader, vilket skonar förarens nacke och motverkar trötthet vid arbete på hög höjd. Dessutom ingår ett dammskyddssystem och en kamera på rivningsarmen som standard, med tydliga bilder på displayen i hytten.

Indikator för överbelastning

EC750E HR har som standard en indikator för överbelastning i realtid. Laststatusen beräknas kontinuerligt av ett effektivt lastkontrollsystem, vinkelsensorer på bommen och trycksensorer på huvudcylindern. Informationen visas grafiskt på den överskådliga displayen i hytten, med visuella och ljudliga varningar till föraren när stabilitetsgränsen nås eller överstigs.

Extra skydd

Både föraren och själva maskinen är väl skyddade i EC750E HR. Volvo Care Cab har bra sikt och ett rammonterat rasskydd (FOG) samt sidokollisionsskydd (SIPS). Själva maskinen har en kraftig bukplåt och underplåt samt svängringsskydd. Bom- och krosscylindrarna har dessutom extra skydd.

Integrerad rivningslösning

EC750E HR gynnas av Volvos långa erfarenhet av att supporta kunder som arbetar med rivning på hög höjd världen över. EC750E HR, som är skräddarsydd av Volvos erfarna ingenjörer och synad i sömmarna enligt företagets kvalitetssäkringsrutiner, är en fullfjädrad Volvo-lösning i fråga om konstruktion, tillverkning och servicemarknadsstöd, med en trygg Volvo-garanti för alla komponenter. Hela maskinen är konstruerad enligt Volvos krävande specifikationer och sammansatt till en effektiv och integrerad rivningslösning.

Som för alla Volvo-produkter har dessa grävmaskiner stöd från Swecons nätverk av verkstäder över hela landet. Swecons högutbildade tekniker använder originaldelar och levererar flexibla och lönsamma lösningar som håller kundernas maskiner produktiva.

Swecon Anläggningsmaskiner AB

2019-01-17
Revolution möter evolution
2019-01-16
INTERCUT och PEMAMEK inleder samarbete i Sverige!Sally R säkrar patent från NASA som ska rena luftenCarsten Ederer ny VD på ebm-papst ABLandskrona först i Skåne med en helelektrifierad stadsbusstrafikABS Wheels är Sveriges mest sökta fälgmärkeNy teknik från Ramboll analyserar vägar med AIStörst i Sverige sedan år 2000!Caverion sköter tekniskt underhåll på E.ON EnergilösningarNy bok förklarar processorientering för allaSkellefteå Airport största regionala flygplatsen 2018Peab Asfalt vinner upphandling för 50 miljoner kronorKG Knutsson AB blir exklusiv partner för WhisperPower i SverigeKvalitet viktigare än pris för svenska bostadsrenoverareFinja satsar på EPS-betong i plastsäck
2019-01-15
Säker fjärråtkomst på fem minuterDachser Sweden tecknar avtal med Volvo CarsProduktionsrekord på Renovas avfallskraft­värmeverk i SävenäsNCC bygger spårvagnsdepå i LundWillhem kan återigen vinna pris för sin serviceRobin Wallenius tar hem årets InfrastipendiumHärjeåns investerar 157 miljoner i elnätetVäxande krav på logistiken – storsatsning på Biltemas centrallager Låg vibrationsnivå och extremt snabb kapning med nya kapskivorTyréns gör strategisk rekrytering inom infrastrukturDahl förstärker ledningen av VVS-divisionenMISAB blir ABT VästFöretagsforskarskolan firar tio år och fortsätter sikta uppåtNy teknik för diabetespatienterZurface etablerar sig i SverigeVolvo Car Sverige förändrar ledningsgruppenNu börjar kärnkraft bli populärt igenNet Insight utsett till Karriärföretag 2019Mattias Wäne blir ny vd på HertzJonas Hernborg ny VD för Elitfönster ABEU ger dispens för att lindra bristen på utsädeDå öppnar nya Rejmes Bil i FalkenbergSveriges Arkitekter har nominerat nyckelfria Ohboy till Bostadspriset 2018Colliers gör uthyrning i BoråsFyra IT-experter tar Webstep till UppsalaStabilotherm AB byter namn till Pergite Outdoor AB och växlar upp den digitala närvaron
2019-01-14
Peab utför mark- och grundläggningsarbeten för nytt värmeverk i UppsalaUniteam storsatsar i StockholmWimab Evenemang ny huvudsponsor till Företagardagarna 2019Sh bygg, sten och anläggning förvärvar EnergigrävarnaNytt affärssystem förenklar kundernas vardagRealgymnasiet i Norrköping satsar på programmerings­vecka för över 200 eleverGeoredundans mellan egna datacenter skapar tryggare kunderTeknikprodukter startar samarbete med PXL SealsFyrfasen Energi vinner upphandling med NP3Secify AB får ny VDBevego välkomnar ny AO-chef för Teknisk Isolering. Smart analysverktyg som förbättrar driften i många branscherNytt rekord för Volkswagen – levererade fler bilar än någonsin tidigareINGO öppnar automatstation i BengtsforsPeter Ervasalo har utsetts till vd för DHL Express Sverige
2019-01-11
Exakt tryckövervakning i anläggningar och rörledningarPeab bygger hyreslägenheter i HelsingborgPanasonic förnyar sitt TOUGHBOOK-kontrakt med telekomjätten Proximus Skanska bygger universitetsbyggnad i Cullowhee, NC, USA för cirka 570 miljoner kronorHär Livestreamar Logistikpodden för framtidens logistik Utökat sortiment av STANLEY FATMAX laseravståndsmätare
Annonser