TISDAG 25 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nyheter! Siemens NX CAM 12

Guiding Curves är nya operationer i NX CAM som ger utökade möjligheter och frihet i att skapa önskade verktygsbanor för ytfräsning av formytor med fullradiefräsar, som ofta kan medföra en bättre ytfinhet.
Operationstypen finns som både Fixed Axis (3 axlig) samt Variable (4-5 axlig). Verktygsbanorna drivs av ett eller två set av linjer, kurvor eller kanter, så kallade “guides”. En stor fördel är att dessa ”guides” inte behöver ligga i direkt anslutning till skärmorådet samt att operationen tillåter även underskär.

“Morphing” – verktygsbanorna fördelas jämt mellan två set “guides” på det definierade skärområdet. “Constant Offset” – verktygsbanorna får en konstant förskjutning enligt en “guide” på det definierade skärområdet. ”Racetrack around Guide” – verktygsbanan blir runt en ”guide” som ett spiralmönster med formen av guide-kurvan. Båda operationerna erbjuder också automatisk tilt av verktygsaxel för att undvika kollisioner med skaft eller hållare samt ”smoothing” av skarpa riktningsändringar.

Adaptive Milling är nyheter i NX CAM som faller under begreppet ”dynamiska fräsbanor”. NX CAM har sedan tidigare erbjudit flera andra integrerade operationer för denna typ av bearbetning, exempelvis VoluMill, men nu har alltså Siemens utvecklat sin egen operation i denna kategori. Adaptive Milling bibehåller en konstant materialavverkningshastighet och med det konstant verktygsbelastning genom att kontrollera fräsens ingreppsvinkel i verktygsbanan. Operationen har mycket effektiva verktygsbanor som kan spara både programmeringstid, genereringstid, bearbetningstid samt verktygslivslängd för grovfräsningsoperationer. Några andra fördelar med Adaptive Milling är bland annat: ”Morphed Spiral” – skärmönster för öppna områden. ”Pillar Cutting” – helix-bearbetning för ”pelare” som kan uppkomma i skär området.

NX CAM Robotic är robotbearbetningen i NX CAM 12 som har förstärkts avsevärt av en virtuell ”teach mode”-teknologi. Detta gör det möjligt för användaren att enkelt programmera en robot för att göra ”pick-and-place” operationer, inklusive att ladda i och ur arbetsstycken i maskiner samt att assistera med verktygsbyte vid behov. Detta medför att en CAM-beredare nu enkelt kan programmera hela processen för roboten vid betjäning av CNC-maskiner inklusive byte av verktyg på roboten för att kunna hantera både ”pick-andplace” samt bearbetning av detaljer.

C o n t i n u o u s B-Axis Turning, denna nya funktionalitet ger stöd för att programmera profilsvarvning med variabel B-axel under verktygsbanan. Via grafikfönstret styr man med lätthet de olika B-axelvektorerna för svarvbanan. För maskiner som stödjer svarvning med variabel B-axel så kan denna teknik medföra ökad verktygslivslängd samt en förbättrad ytfinhet då man kan bibehålla en mer optimal vinkel mellan skäret och ytan genom hela svarvkonturen. Det kan också minska både programmeringstid och maskintid då man kan minska antalet operationer och verktygsbyten.

Multi-Tool för svarvning, nu finns en ny verktygstyp i NX CAM som kallas Multi Tool och som ger stöd för verktyg med multipla skärgeometrier, det vill säga flera verktygstyper i samma hållare. Man kan också exportera 3D-geometrin för verktyget direkt ifrån NX CAM till verktygsbiblioteket. Denna verktygstyp har
stöd för både svarvoperationer och borrnings-/uppborringsoperationer. Användning av Multi-Tool kan ge användare större flexibilitet samt öka produktiviteten genom att minska verktygsväxlingar.

Tube Milling är de nya 5-axliga operationerna ”Tube Roughing” och ”Tube Finishing” som förenklar programmeringen av smala ihåliga geometrier, så som portar i motorblock.
Programmering av dessa geometrier med konventionella metoder kan vara mycket tidskrävande och med hög risk för fel som resulterar i driftstopp i maskiner. Dessa grov- och finberarbetningsoperationer medför en effektiv programmering samt snabba och felfria 5-axlig fräsbanor som minskar bearbetningstiden och förbättrar ytkvaliteten.

Nytt i NX 12 är också NX Machining Line Planner. En applikation för högvolymproduktion av komplicerade detaljer med många features. NX Machining Line Planner kombinerat
med den integrerad NX CAM-applikationen möjliggör distribution, balansering, programmering och simulering av operationer fördelat på flera uppspänningar och maskiner.
Denna integrerade lösning möjliggör dubbelriktad ändringshantering mellan CAM-programmering och ”Line Planning”. Genom att använda en digital tvilling av hela produktionslinan för att optimera processen kan fordons- och maskintillverkare minska planerings- och beredningstiden samt öka flödet genom produktionslinan.

Mer information:
Henrik Jaxner
Business Development Manager
CAD/CAM & AM – Digital Part Manufacturing Solutions
Summ Systems AB
+46 (0) 10 498 48 34
Kontaktinformation
Postadress
Tornby­vägen 1
58273 Linköping
Region
Linköping
Östergötlands län
Sverige
Orgnr:
556740-8850
Grundat: 2007
Anställda: 12
Välkommen till Summ Systems AB

Summ Systems är Platinum partner till Siemens PLM Software och har ett fokus på manufacturingområdet men erbjuder hela Siemens PLM Software-svit av produkter, med allt från enkla instegslösningar för användare som vill ha en enkel men ändå skalbar CAD-lösning att starta med, upp till kompletta PLM-stöd av yttersta världsklass. Med oss har du rätt bitar från början och behöver aldrig fastna i exempelvis en icke utbyggbar vaultlösning.

Summ Systems erbjuder dig erfaren och kunnig rådgivning om vad som är bäst lösning för dig. Vi levererar de mjukvaror som erfordras för detta liksom att vi ansvarar för att implementation och utbildning samt efterföljande support finns tillgänglig och nära till hands för dig som kund.

Summ Systems är strategisk partner till Siemens PLM Software med fokus på ledande mjukvarulösningar och tjänster till underleverantörer inom följande industrier: fordon/transport, industriell utrustning/maskiner, olja/gas/energi, flyg/försvar samt marin/fartyg.

Vi förknippas med Siemens produkter: Teamcenter, NX/NX CAM, Tecnomatix och Solid Edge samt tjänster kring dessa.

Kontakter

Sofia Alsterkär
010-4984831
Pasi Viskari
010-498 48 35
Håvard Gundersen
+47 480 45 452

Filmer

Summ Systems Industry 4.U – Vi gör den digitala fabriken tillgänglig för dig.

Summ Systems Industry 4.U – Vi gör den digitala fabriken tillgänglig för dig.
HP JF Sizzle 405 RB With SubT
What are the key benefits with the HP Multi Jet Fusion 300/500 series?

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-19
Hyundai lanserar 44 nya miljöbilar och smartphone-teknologi som låter föraren kontrollera demNy arbetschef och projektledare inom Svevias asfalttillverkningVirtual reality testas i SSGs kurserNy kartläggning synliggör utmaningarna med plastSweco ser över masshanteringen och dess klimatpåverkan i OstlänkenHydroscand lanserar pneumatisk PU-slangSmarta elnät ”ett smörjmedel” för omställningenMetsä Group deltar i utvecklandet av utrustning för släckning av skogsbränderVolvokoncernen skriver partneravtal med NVIDIA
2019-06-18
Storsatsning i nya lokaler för Ahlsell NorrköpingABB tillhandahåller högeffektsladdning för en ny era av e-mobilitet i SkandinavienNy IT-infrastruktur på Stockholms skolor för säkrare och pålitligare driftInnovation och kraft att förändra – nu satsar vi mot Elfack 2021!Stora förbättringar och framsteg i Lesjöfors ChinaVatten på landet – avlopp och hälsoskydd med ett sinande grundvattenSTEMMER IMAGING fortsätter sin expansionArbetsskador ökar med inhyrd och säsongsanställd personalNytt resultatrekord för Dachser Nordic EC-fläktar med integrerad effektfaktorkorrigeringMitsubishi presenterar Dendo Drive HousePorsche 718 Spyder och 718 Cayman GT4 med sexcylindriga boxermotorerBelysningsexperten Strands: här är årets mest innovativa nyheterJoakim förstärker Merlos servicemarknad.Modernisering och ökat behov av effektivisering största anledningarna till byte av affärssystemBiltema lanserar miljövänligare bärkassarMetod identifierar osynliga skarvar inför lasersvetsningNorton lanserar en rak pneumatisk slipmaskin med mycket kraft i en liten kostymNya Renault ZOE - tar 100 % eldrift till en ny nivåRetursystem Byggpall har stärkts i byggbranschens reviderade riktlinjerUlf Zenk lämnar Lantmännen
2019-06-17
​Säkrare lastning av intermodala enheterNomo förvärvar JokiLaakeriABB-teknik bidrar till Sveriges största solcellsparkSnowflake finns nu tillgängligt på Microsoft Azure GovernmentNy undersökning visar på brister i inventeringen av fastigheters brand- och säkerhetsbehov​Innovation i fokus på Start Up Area Varför behövs miljöhjältar? Vi har 22,5 miljoner anledningar...Preems satsning ger ännu mer grön dieselVäxjö Energi samarbetar med ledande laddoperatörFacit och fusk i SSG Entre undantag inom industrin STIHL MS 500i W tog silver i SkogsElmias Innovation Award 2019 Subaru utvecklar elbilSveriges Byggindustrier välkomnar utredning om kommunala särkravUnderhållsstopp och investeringar hos Smurfit Kappa Piteå”Klimatförändringarna påverkar affärerna” Wibax på BIOBASE konferensSvea Vind Offshore nytt partnerföretag i Power CircleVVS-metoder klar med ny försäljningsanläggning åt PorscheVågleverantören Flintab AB och norska Reknes AS inleder marknadssamarbete ALPINE A110S - Ny sportigare versionTvå elever vid Strömbackaskolan belönade med Bygmastipendiet
2019-06-14
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med Bygmastipendiet
Annonser