TORSDAG 25 APRIL 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nyheter och nypremiär hos MEKOM på Elmia Subcontrator

Välkommen till MEKOMs monter, A07:43 på Elmia Subcontractor.
Vi visar hela vårt breda produktsortiment men trycker lite extra på att vi har nypremiär för vår leverantör PM, läs mer om deras produkter på: www.pm.nl/

PM är en nederländsk tillverkare av linjära komponenter och enheter, roterande lager och positionssystem. En representant från PM finns på plats under onsdagen och torsdagen.

Det är extra roligt, att i samband med Subcontractor, presentera vår nya säljare Tony för nya och befintliga kunder. Tony kommer, med sin stora erfarenhet av branschen, bli en stor tillgång för oss. Säger Bengt Hörstrand Affärsområdeschef på MEKOM.

Subcontractor har de senaste åren blivit ett måste för oss och en naturlig mötesplats för våra kunder.
I år bjuder vi dessutom på Glass ifrån Grenna Glass. Bara det är värt ett besök i montern fortsätter Bengt.
Hämta din biljett direkt på Elmias hemsida.
Kontaktinformation
Postadress
Box 214
56123 Huskvarna
Besöksadress
Klöver­gatan 6
56151 Huskvarna
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Orgnr:
556247-7975
Grundat: 1975
Anställda: 10
30 ÅR MED LÖSNINGAR I FOKUS!
Special- och standardkomponenter - allt från skyddsbälgar till satellitrullskruvar.

Mekom är Mekankomponenters verksamhet inom industri. Vi hjälper till att hitta lösningar inom allt från produktutveckling till lagerhållning av standardprodukter eller specialkonstruktioner.
Våra fästelement med fjädrande spännbussningar och spännstift är unika.
Maskinskydd såsom avstrykare, vävbälgar, gummibälgar, lamellbälgar, rullbandskydd, gardiner, teleskopskydd, teleskopfjäderskydd och kabelkedjor är central verksamhet.
IP klassad maskinbelysning och industribelysning där krav ställs på att armaturen ska klara skärvätskor och vibrationer passar både i industrin och spårfordon.
Många vet med sig att maskinsäkerheten behöver förbättras. Vi har lösningar med godkända och certifierade maskinsäkerhetsfönster.

I 30 år med komponenter från väl utvalda leverantörer och spetskompetens har vi hjälpt maskinkonstruktörer, produktionstekniker, servicetekniker, underhållsingenjörer och inköpare i enmansbolag till stora koncerner att hitta och levererar rätt lösningar och produkter.

”Leverera med precision är det viktigaste för oss”

På vår hemsida www.mekom.se kan du du läsa mer om oss och våra produkter.

Agenturer

alma, Schweiz
ALMA tillverkar låsmuttrar och bälgkopplingar. Utveckling och produktion ligger i Tyskland
CONNEX, Schweiz (Generalagent)
Utvecklar och tillverkar fästelement i form av spännstift och spännbussningar med Schweizisk kvalitet och nogrannhet. Företaget startades 1941 och har tillverkning i Schweiz (meter) och USA (inches). Ingenjörer och konstruktörer vet att Connex erbjuder nära samarbete för att hitta okonventionella och ekonomiska lösningar.
Flexa Tec, Tyskland (Generalagent)
Tillverkar och utvecklar kedjor för t ex kabelskydd i plast och stål med tillbehör i Tyskland.
FÖHRENBACH, Tyskland (Generalagent)
Föhrenbach, som grundades 1975, nu en av de ledande tillverkarna av högprecisionskomponenter, enheter och system för linjära - och roterande rörelser inom automation och finmekanik. Föhrenbach produkter är lösningen för styrning och drivning, samt rörelse- och positioneringskontroll. Ett brett standardsortiment samt skräddarsydda lösningar för nästan alla branscher kräver ständigt innovation och produktutveckling. Tillverkning I Tyskland, Schweiz och Irland.
HEMA GmbH, Tyskland (Generalagent)
Maskinbyggarnas leverantör i mer än 30 år. Maskinskydd, damasker och bälgar i väv, gummi, lameller, teleskop och mycket mer. Teleskopfjäderskydd och avstrykare. Hema har unika lösning på klämm- och låssystem i linjära, roterande och böjda förflyttningar som ökar möjligheten för maskinbyggare. Roterande siktskiver, VISIPORT ingår också i HEMAS sotiment. Produktion i Tyskland och fabrik i Kina sedan 5 år. Detta ger möjlighet att serva maskiner med snabbare och närmare leveranser både i Europa och Asien.
KUSO, Tyskland (Generalagent)
Kuso är en Schweizisk tillverkare av låsmuttrar. Kuso genomsyras av kvalité, noggrannhet och funktionalitet i de produkter de tillverkar.
LESTOPREX, Schweiz (Generalagent)
Lestoprex är en Schweizisk tillverkare av Oljeavskiljare. Grundades 1965 och har sedan 1985 tillverkat högklassiga oljeavskiljare för kunder världen över.
PM, Nederländerna
PM är ett familjeägt nederländskt företag som specificerar sig linjära komponenter och enheter, roterande lager och positionssystem. PM grundades 1966 under namnet Precisie Metaal, engelska: Precision Metals.
ROLLVIS, Schweiz (Generalagent)
Utvecklar och tillverkar satelittrullskruvar med Schweizisk kvalitet sedan 1970. Är bland de marknadsledande företagen inom järnväg, militär och flyg. Ett snabbt växande företag med ytterst kunniga tekniker. Erbjuder ett brett standardsortiment och utvecklar satellitrullskruvar i nära samarbete med kunderna.
Techmalux FKB, Tyskland (Generalagent)
Med varumärket Techmalux utvecklar och tillverkar FKB industri- och maskinbelysning som tål tuffa tag. FKB startade tillverkningen 1976 och har gått från att vare en aktör som effektivt tillverkar armaturer, till att nu även framgångsrikt utveckla nya.
Vaj, Italien
Avstrykare och gummibälgar för maskinskydd.

Certifieringar

AAA

Kontakter

Elisabeth Du Rietz
VD
+46 (0)36-38 78 62
Bengt Hörstrand
Vice VD / Säljare
+46 (0)36-38 78 67
Tony Kuzele
Säljare
036-38 78 63

Filmer

Upptäck fördelarna med Connex spännstift från Mekom

Upptäck fördelarna med Connex spännstift från Mekom
Låssystem RotoClamp Outside - för roterande positionslåsning av axlar, bord och rotationshuvud
Låssystem PClamp - klämmer, låser och bromsar stångkrafter säkert och snabbt
Låssystem LinClamp - för så gott som alla skenstyrningsapplikationer eller behandlade ytor, för snabb och säker låsning
ROLLVIS Satellitrullskruvväxlar och planetrullskruvväxlar.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-04-17
Delvator utökar i HärnösandABB utnämner Peter Voser som tillförordnad VD Redo för robotinvasion – Tekniska tömmer tusen kvadratmeterElektromagnetisk immunitet allt viktigare i industrinIndustrikommunernas möte i Örnsköldsvik 11-12 aprilSynkronisera med robotarInterroll levererar högeffektiva crossbeltsorter till schweizisk referenskund Laddboxar och laddning av elbilar - Kort och gott – följ regelverk och rekommendationer!Miljömedvetna svenskar tvättar bilen hemma – och bryter i vissa fall mot lagenLantmännen väljer Icertis för kontrakthantering i molnet
2019-04-16
Volvobilar i Europa varnar varandra om hala vägar och andra trafikfarorVi välkomnar TT-08 till Ergobjörn-familjen! Kameror för Machine VisionNCC bygger ny räddningsstation i LuleåAnders Ygeman inviger Power Circle Summit på ElfackMinskade utsläpp med fordonsprojektOKQ8 har överlägset bäst täckning på fossilfria bränslet HVO100Kamerasystemet Camos 360° vidgar vyerna på MaskinExpoNy Bevegofilial öppnar snart i Bäckebol i Göteborg Ny undersökning från LeasePlan: Tjänstebilsförarna vill köra elbil – räckvidden fortsatt hinder​Låt elektroniken leva längre!Verktygsboden firar påsk på Skandinaviens största bil- och MC-mässaHyundai fabriksförbereder sina grävmaskiner för Engcons tiltrotatorerHydroscand öppnar butik på VärmdöAxfood väljer Circle K som drivmedelsleverantör Elitfönster lanserar självreglerande solskyddsglas Svensk kvalitetssäkring av metall på väg att få internationell status Bäst att bränna plasten och utvinna energiSMP lanserar egenutvecklad gripskopa
2019-04-15
Polestar 2 sätter fokus på Kina med tillverkning och platsen för den första Polestar SpaceFathantering – Så minimerar du riskernaVedmaskinen Palax C750 – mässans kap på MaskinExpoNya Opel Corsa väger mindre än 1 000 kgJessica Mitrosbaras blir ny enhetschef på Sigma TechnologyDAF utökar sitt sortiment inom byggsegmentetSesam öppnar upp nytt samarbete mellan Garageportexperten och ÅkerströmsLK lanserar blyfritt sortiment för hållbara VVS-installationerVärldspremiär för eldrivna Volkswagen ID. ROOMZZ Airmee är först ut med fossilfria hemleveranser samma dagEgen innovation sänkte energiförbrukningen till en fjärdedelEtt förredskap som är effektivt mot ogräs Världens största batteridrivna spårfordon ska byggas i SkelleftehamnLågt marktryck med nya Bell B20E LGPI höst startar distansutbildningar i robotik och automationHenkels sortiment av hälsa- och säkerhetsprodukter.Andie Lahdo blir årets företagareWibax utbyggnad blir en ”familjeaffär”Janne Hirsikangas till Europafinal i Cat Operator ChallengeChristian Clemens föreslås som ny ordförande för Svenskt FlygOptimerad avjämningsbalk från RototiltMer AI på civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign
2019-04-12
Rototilt breddar redskapsprogrammet med kraftfulla rivtänderNy försäljningsdirektör på Volvo Car SverigeNCC får miljardorder för över 200 bostäder på ny ö i Köpenhamn 150 000 bilar riskerar körförbud 1 majVerizon presenterar ny IT-säkerhetsrapport kring insiderhot – så skyddar du din organisationVolvo Cars börjar tillverka XC40 vid fabriken i kinesiska Luqiao där fler märken byggsKobelco visar upp automatiserad grävmaskin och Engcon tiltrotator på BaumaNu öppnar Skansen Baltic Sea Science Center!Stor del av svensk järnmalm bildades i vulkaniska processerMarknadens mest snabborrande och hållbara stegborrNya klimatsmarta batteridrivna häcksaxar för en praktfull häck
Annonser