ONSDAG 18 JULI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nyskapande snabbkoppling för räddningsfordon

Det bockade handtaget är producerat av Lesjöfors Industrifjädrar i Herrljunga.
Genom ett effektivt samarbete med Lesjöfors Industrifjädrar har teknikföretaget CEJN snabbt fått ut en ny produkt för snabbkoppling av el och luftladdning för räddningsfordon på marknaden. 

CEJN är ett ledande internationellt företag med bas i Skövde som tillhandahåller innovativa snabbkopplingslösningar.

Produktsortimentet omfattar bland annat kopplingar för tryckluft, hydraulik och olika vätskor. Lesjöfors har ett mångårigt samarbete med företaget och levererar ett brett urval av komponenter. Samarbetet kännetecknas av en nära och tät dialog där många problem lösts tillsammans genom åren.

När CEJN under 2017 skulle utveckla en helt ny patenterad produkt – en snabbkoppling för el och luftladdning på räddningsfordon – behövdes en leverantör av bockade handtag. Några potentiella företag kontaktades och Lesjöfors Industrifjädrar i Herrljunga var ett av dem. Efter genomgång av CEJNs specifikationer på radier och rakhet var det endast Lesjöfors som kunde leva upp till kraven.

-Utvecklingsprocessen har varit snabb, smidig och effektiv. Lesjöfors fick tidigt en prototyp som de använde för att skapa den optimala vägen och ta fram en första manuellt bockad variant. Vi är mycket nöjda med slutresultatet, säger Leif Nyfelt, produktansvarig på CEJN.

Någon liknande produkt fanns inte i Lesjöforssortimentet sedan tidigare, men tack vare det gedigna tekniska kunnandet om material, hållfasthet och bockningsmetoder kunde en lämplig produkt snabbt tas fram till en låg kostnad. En lösning som visade sig optimal för kunden och som inkluderades i den första utgåvan av slutprodukten.

-Snabbkopplingen har tagits mycket väl emot av marknaden och vi tror att den kommer att bli en storsäljare. Vårt samarbete med Lesjöfors är en starkt bidragande del, säger Leif Nyfelt. 


Erik Kolsrud Aas
Marknadschef för Lesjöfors industridivision
VD Lesjøfors AS Norge
marknad, försäljning
erik.kolsrud.aas@lesjoforsab.com
+ 47 22 90 57 01
+ 47 993 994 99

Lesjöfors Springs & Pressings AB

2018-07-09
Viktor Hanson och Arkitema skapar koncepthus i KL-träDalakrafts snabbladdare ingår i Clevers laddnätverkSkandinaviens största hissautomatsystemVVS-grossisten Dahl etablerar ny butik i UddevallaStrömindikeringsplint med Push-in anslutning och frånskiljareLedande aktörer inom entreprenörskap möts i VästsverigeSiemens förnyar elnätets ”motorvägar” – affären värd en halv miljard De ska hitta lösningar för att magasinera grundvatten på Gotland Innovativa säkerhets­lösningar med Komatsu Komvision och ISO5006:2017
2018-07-06
Clockwork tar steget och blir rikstäckandeBAGA söker säljare till Stockholm och norra SvealandReguity Group AB förvärvar Digital Aktiebok från UC ABÖrestadskyl total­entreprenör för ett nytt kyl- och fryslager åt Svensk Caters ABHr Björkmans Entrémattor förvärvar Stockholms Hyr-TvättKompletta klassrumspaket gör oss bäst i klassen Best Transport satsar på livsviktiga tempererade transporterVad är skillnaden mellan studier på universitet och yrkeshögskola?Nu kan du ansöka om bygglov digitaltRaise Reach medverkar på mässan för alternativa investeringarNordic Waterproofings förvärv av Veg Tech AB är genomförtFörsta hjullastaren från CLAAS är såld i SverigeFöreningslivet behöver moderniseras och digital­iseras för att engagera ungaEn truck för alla tillfällen
2018-07-05
Trelleborg fokuserar på tekniska genombrott i sitt utbyggda FoU-centerPeab bygger om ledamotshuset i StockholmDet blir allt svårare att skydda ditt varumärke på egen handPeab Asfalt får stort uppdrag i Norvik Hamn, NynäshamnParker lanserar P1F, helt ny ISO15552-klassad pneumatikcylinderMastbyte påverkar radiomottagningen från TåsjöSpänningsaggregat med längre livslängd än någonsin!Återvunnen plast ger stora miljövinster för WexnetFord Mustang Bullitt är på plats under Goodwood Festival of SpeedRiksbanken, banker och börserna profilerar sig inom kryptovalutorCombitech tar över hela norska WatchcomKvikkac visar upp sin prisvinnande innovation On-Rails på Västgård game fair Sopra Steria öppnar nytt kontor i ÖstersundRegeringen måste göra det lättare att starta egetSolcellsenergi får Högskolans elräkning till 0Nöjda kunder hos Proton Lighting i VärnamoÄr BankID säkert?Renault testar autonoma mobilitetstjänster för allmänhetenSune firar 60 år på Norconsult!Karlstad i topp tio för hållbara transporter 2018Lätt för småföretagare att bli digitala Ointresse för ekonomi hos unga ger negativa konsekvenser senare i livetWästbygg Projektutveckling satsar på fler ungdoms­bostäder MTD-gruppen levererar Apoteas varor direkt hem Fujitsu förenklar katastrofåterställning med nästa generations ETERNUS Snapshot Manager
2018-07-04
Hur utvecklar man en hållbar uthyrningsverksamhet med miljötänk?WAGO TOPJOB® S DIN-skenmonterade kopplingsplintPeab renoverar bostäder i HelsingborgNCC renoverar och säkrar dammanläggning i HallandPrevas tecknar avtal med OMV (Norge) ASBilmarknaden juni 2018Regeringen satsar på kompetensutveckling inom AI Hur riggar vi en hållbar industriutveckling i hela landet?Ny CFO hos teknik- och industriserviceleverantören Bilfinger Energimyndigheten ger stöd till Preems och Vattenfalls planerade vätgasfabrik i GöteborgRagn-Sells och LKAB utvinner mineraler ur gruvavfall Sveriges myndigheter skapar förvirring kring elens klimatpåverkanSäkerhetsrummet skyddar värdefullt livsmedel26 miljoner kronor till projekt för att öka ekologisk produktion och konsumtion
Annonser