FREDAG 23 MARS 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nyskapande snabbkoppling för räddningsfordon

Det bockade handtaget är producerat av Lesjöfors Industrifjädrar i Herrljunga.
Genom ett effektivt samarbete med Lesjöfors Industrifjädrar har teknikföretaget CEJN snabbt fått ut en ny produkt för snabbkoppling av el och luftladdning för räddningsfordon på marknaden. 

CEJN är ett ledande internationellt företag med bas i Skövde som tillhandahåller innovativa snabbkopplingslösningar.

Produktsortimentet omfattar bland annat kopplingar för tryckluft, hydraulik och olika vätskor. Lesjöfors har ett mångårigt samarbete med företaget och levererar ett brett urval av komponenter. Samarbetet kännetecknas av en nära och tät dialog där många problem lösts tillsammans genom åren.

När CEJN under 2017 skulle utveckla en helt ny patenterad produkt – en snabbkoppling för el och luftladdning på räddningsfordon – behövdes en leverantör av bockade handtag. Några potentiella företag kontaktades och Lesjöfors Industrifjädrar i Herrljunga var ett av dem. Efter genomgång av CEJNs specifikationer på radier och rakhet var det endast Lesjöfors som kunde leva upp till kraven.

-Utvecklingsprocessen har varit snabb, smidig och effektiv. Lesjöfors fick tidigt en prototyp som de använde för att skapa den optimala vägen och ta fram en första manuellt bockad variant. Vi är mycket nöjda med slutresultatet, säger Leif Nyfelt, produktansvarig på CEJN.

Någon liknande produkt fanns inte i Lesjöforssortimentet sedan tidigare, men tack vare det gedigna tekniska kunnandet om material, hållfasthet och bockningsmetoder kunde en lämplig produkt snabbt tas fram till en låg kostnad. En lösning som visade sig optimal för kunden och som inkluderades i den första utgåvan av slutprodukten.

-Snabbkopplingen har tagits mycket väl emot av marknaden och vi tror att den kommer att bli en storsäljare. Vårt samarbete med Lesjöfors är en starkt bidragande del, säger Leif Nyfelt. 


Erik Kolsrud Aas
Marknadschef för Lesjöfors industridivision
VD Lesjøfors AS Norge
marknad, försäljning
erik.kolsrud.aas@lesjoforsab.com
+ 47 22 90 57 01
+ 47 993 994 99

Lesjöfors Springs & Pressings AB

2018-03-20
Världens första anläggning för att avlägsna CO2 från atmosfärenProcurator och Saps Service Management i avtal om arbetskläder och förbrukningsvarorAnn-Louice Olofsson blir ny operativ chef för MyresjöhusHallandstrafiken erbjuder Fria Resor med KrösatågenSt1 tecknar avtal med Menigo för butiksverksamhetenParkers nya online-verktyg förenklar valet av O-ringSå gör vi verklighet av den digitala byggarbetsplatsenSkanska bygger kontors- och bostadsprojekt i Nashville, USA, för 1,3 miljarder kronorBlodstamcells- transplantation effektivaste behandlingen vid skovvis MSFortsatt stora mängder el-avfall samlas inYaskawa fokuserar på strategisk expansion genom att investera i uppstartsföretag.Så påverkas konsumenten av Riksdagens beslut att flytta energiskattenLycksele får digitalt servicecenter
2018-03-19
Nytt ABB AbilityTM Collaborative Operations Center i SverigeNy svensk satellit ska kartlägga okända vindarSolcellsstödet höjs väsentligt under 2018 Ny kundorienterad organisation för SSGVinnarna i NODA Awards 2018 är utseddaPrivatpersoner har på rekordtid investerat 10 miljoner i solenergi på landsbygden i AfrikaStarkt resultat för Öresundskraft 2017Systematiskt brandskyddsarbete är enklare än det låterGrabber lanserar LTX-skruven för diskreta montage av listverk Nokas och JSB, John Svensson Byggnadsfirma, förlänger samarbetetCoreIT med rötterna i Norrland etablerar sig i Stockholm och SvealandSJs webbsajt utsedd till Sveriges bästaÄlvporten nominerat till Årets Bygge!DomiLINE en miniatyrgejd för injustering och positionering. Umeå Energi till final i energitävling i Vasa
2018-03-16
Andrenverken AB investerar i robotcellColliers, det självklara valet inom Industri & LogistikKravet på aktiv jordbrukare tas bortNytt unikt projekt kopplar samman design och materialforskning i SkåneUtökad garanti på Volvo reservdelar hos SweconMöbelhusets produktutveckling leder till framgångDe skapar unik inredning i plåtRenat skogsavfall ger framtidens hållbara produkterKmK instrument - B2B-försäljning med passion för kvalitet och precisionÄnnu ett starkt år för skånsk solenergi 2017Outnorth får ny VDRobusta tigersågar från FLEX ryter av kraftGodsstrategi och sund konkurrens i fokus på Elmia LastbilAir France och KLM satsar ytterligare i NordenFramtidens rekrytering, AI och digitaliseringens nya kravRent vatten i bassängernaVärldsnyhet från Wiha
2018-03-15
Nu är finalisterna i Innovationsrace 2018 klaraStora Enso genomför en emission av ett nytt obligationslån på 300 MEURStyrelsen i Ahlsell AB föreslår långsiktiga incitamentsprogramPeab får nytt väguppdrag i DalslandEnkelt att minska energiförbrukningen, även i maskiner8 av 10 byggföretag upplever svårigheter att rekryteraJärnvägsforskare får patent på slitagemätareSony lanserar kraftfull mobil projektor i fickformatNy mätmetod ska ge rakare rörCastellum i Uppsala bygger nytt kontor åt NCCAllmiljö ny entreprenör för sophämtning i Sala, Heby och EnköpingMariestad, Töreboda och Gullspångs kommuner lanserar e-tjänst för bygglov Michelle Werner ny marknadsbolagschef för AstraZeneca Nordic-BalticAutomatiserad produktion viktigaste framtidsfaktorn för svensk industriHENT ska bygga Skellefteås nya kulturhusVi expanderar nätet – uppåtNu har DATRON äntligen kommit ut med sin nya katalog
Annonser