LÖRDAG 15 DECEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nytänkande i grafitgrått har Sverigepremiär på Elmia

En grafitgrå skördetröska har på senare tid väckt uppmärksamhet.
Så stor som en tröska kan bli, med ny teknik som på samma gång sänker kostnaderna och höjer skördens kvalitet.

Nya Massey Ferguson IDEAL har svensk premiär på Elmia Lantbruk 24 - 26 oktober.

Tröskan är utvecklad från ett blankt papper av AGCO-koncernen och lanseras över hela världen under tre olika varumärken, I Sverige bland annat som Massey Ferguson.

– Målet har varit att utveckla den optimala tröskan, säger Magnus Ramberg hos den svenska importören MF Import.

Det finns i princip tre typer: Skakar-, hybrid- och rotortröskor. Nya IDEAL är en rotortröska, vilken är enklare till sin konstruktion, med lägre kostnader för service och underhåll. Nackdelen har varit halmens kvalitet, tidigare rotortröskor är mer aggressiva.

– Den bygger på ny teknik som ger bättre kvalitet på halm och spannmål, nästan i nivå med en skakartröska, säger Magnus.

Rotortröskor har hög tillgänglighet, vilket gör nyheten extra intressant för norra Europa, med ett mindre fönster för skörd. Det gör även stora tröskor med hög kapacitet intressanta.

Tröskan finns i tre storlekar vilka finns i flera utföranden. Framaxeln kan utrustas med hjul eller bandställ för lägre markpackning. Dessutom finns en version kallad ParaLevel med en pendlande framaxel som kompenserar för sluttande mark.

Att den MF-röda färgen ersatts med grafitgrått är en markering för att de nya tröskorna är resultatet av ett genomgripande nytänkande.

Fakta

På Elmia Lantbruk visas den största modellen Massey Ferguson IDEAL 9T, med en motor på 647 hk, dubbla rotorer och en spannmålstank på 17 100 liter. IDEAL 8 har dubbla rotorer och 538 hk och den minsta, IDEAL 7, har enkel rotor och är på 451 hk. Transportbredden för IDEAL 9T med det bredaste bandalternativet är inte större än för en traktor med dubbelmontage, 3,8 m
2018-12-11
Norwegian ingår avtal med AVTECH Nya digitala lösningar medför nya utmaningarKombinera fritt med nästa generations modulära drivsystemHalléns digitaliserar transportplaneringenWeberfloor 318 slipsats grov DR- traditionellt golvbruk i modern tappningRototilt bygger ut fabriken i Vindeln Lyckad lansering av SSG On site på SkoghallTH1NG förvärvar plattformsverksamhet för snabbare och flexiblare IoT lösningVälgörenhet högst upp på personalens önskelistaWästbygg bygger ännu mer i LimhamnINGO öppnar automatstation i BjästaSåhär får entreprenadföretaget full kontroll över maskinernaÖrebro in i europeisk 3D-printingsatsning: Industriella nätEnklare slipning i svåråtkomliga utrymmen med ny lamellrondellKommer AI ta över ditt jobb i framtiden? Utökning i ventilfamiljen!Industrikommunerna samlade i Trollhättan Säkrare fordon genom MDH-forskning Säljstart för nya Volkswagen T-CrossVD-byte i 24StorageNy fyrteknik sparar miljöDrakar på hjälpmedelsmässa ska ge vardagslösningar en skjuts in på marknaden Logents Bemanningskontor i Borås växer och är nu en av Borås 100 största arbetsgivare
2018-12-10
Järpås Verkstad satsar på Fiberlaser från IntercutSmart sensor för temperatur och fuktighetDerome engagerar sig i MusikhjälpenSå blir julen en glädjens tid även för handlarePeab ingår ramavtal med statliga SpecialfastigheterNaturliga köldmedel i kylanläggningar ställer krav på säkra fläktarAlmi Invest investerar 2 miljoner i cybersäkerhetsföretaget DebrickedRenova utvecklar bränslecellsdriven sopbil Bättre hälsa med elcykel Skånska Energi prisat som inspiratör för hållbarhetClaremont stärker sitt erbjudande kring datadriven tillväxt med ny VDAnpassningsbara rapporteringsfält möjliggör hantering av alla typer av uppdragDAF LF utses återigen till "Fleet Truck of the Year"Kylning med hygienutformning för livsmedelsindustrinThermotech söker UtvecklingsingenjörIntensiv fas i LCDM-projektetNära relationer mellan transportköpare och logistikleverantörer - ett vinnande konceptNy ackumulatortank bidrar till minskade utsläpp i Göteborg 5 - stjärnor till Jaguar I-PACEMed Mapei blev Jan-Erik Johansson en del av en italiensk familjSSG Hydraulikdagar – i klimatarbetets teckenSchneider Electric och Lidl i samarbete
2018-12-07
Lesjöfors bryter ny mark med vridfjädrar i AustralienYtterligare en senare­läggning för finskt kärnkraftverkMakita lanserar kolborstfri 18V 165 mm cirkelsåg med AWSEco-bonus godkänt av EUFörsta spadtaget på ny ackumulatortank IKEA toppar Svensk Hållbarhetsrankinggop växer inom fasadStorsatsning på att anställa fler kvinnor i byggbranschenNy belysningsserie från MaluxPiteEnergi är återigen certifierade som "Great Place to Work"Per-Arne Andersson ny VD och Koncernchef för SvedbergsVarannan husägare kan tänka sig installera solcellerNordiskt 3D-printingsamarbete inlett: ”Hoppas att det skapar tillväxt”
2018-12-06
Överlägsna lastfrånskiljare från LovatoNCC bygger om kontor till hotell på Helsingfors centralstationBerendsen, Nordens ledande textilserviceföretag, vässar hållbarhetsarbetet ytterligare
Annonser