TORSDAG 18 OKTOBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nytänkande i grafitgrått har Sverigepremiär på Elmia

En grafitgrå skördetröska har på senare tid väckt uppmärksamhet.
Så stor som en tröska kan bli, med ny teknik som på samma gång sänker kostnaderna och höjer skördens kvalitet.

Nya Massey Ferguson IDEAL har svensk premiär på Elmia Lantbruk 24 - 26 oktober.

Tröskan är utvecklad från ett blankt papper av AGCO-koncernen och lanseras över hela världen under tre olika varumärken, I Sverige bland annat som Massey Ferguson.

– Målet har varit att utveckla den optimala tröskan, säger Magnus Ramberg hos den svenska importören MF Import.

Det finns i princip tre typer: Skakar-, hybrid- och rotortröskor. Nya IDEAL är en rotortröska, vilken är enklare till sin konstruktion, med lägre kostnader för service och underhåll. Nackdelen har varit halmens kvalitet, tidigare rotortröskor är mer aggressiva.

– Den bygger på ny teknik som ger bättre kvalitet på halm och spannmål, nästan i nivå med en skakartröska, säger Magnus.

Rotortröskor har hög tillgänglighet, vilket gör nyheten extra intressant för norra Europa, med ett mindre fönster för skörd. Det gör även stora tröskor med hög kapacitet intressanta.

Tröskan finns i tre storlekar vilka finns i flera utföranden. Framaxeln kan utrustas med hjul eller bandställ för lägre markpackning. Dessutom finns en version kallad ParaLevel med en pendlande framaxel som kompenserar för sluttande mark.

Att den MF-röda färgen ersatts med grafitgrått är en markering för att de nya tröskorna är resultatet av ett genomgripande nytänkande.

Fakta

På Elmia Lantbruk visas den största modellen Massey Ferguson IDEAL 9T, med en motor på 647 hk, dubbla rotorer och en spannmålstank på 17 100 liter. IDEAL 8 har dubbla rotorer och 538 hk och den minsta, IDEAL 7, har enkel rotor och är på 451 hk. Transportbredden för IDEAL 9T med det bredaste bandalternativet är inte större än för en traktor med dubbelmontage, 3,8 m
2018-10-15
norelem förankrar säkerheten med nya lastbärande öglor och skruvarVTI utvecklar effektivare halkbekämpningCTC lanserar ny större varvtalsstyrd bergvärmepumpHär är storsäljaren framför alla – baklampan du aldrig behöver byta utSvevia bygger om trafikplats HedentorpNärmare 10 000 besökte årets Scanautomatic och ProcessTeknikTMF i siffror & TMF:s marknadsrapport från Trä- och MöbelföretagenHager fortsätter bredda produktportföljenFlest miljardföretag i elinstallationsbranschenebm-papst bygger ny produktionsanläggning i KinaUpplands Motor stärker marknadsteametScanDraft erbjuder utbildning inom helfoliering i Göteborg Nu storsatsar Hitachis verktygsverksamhet under nytt varumärke Derome blir Superföretag för femte året i radCramo AB i nytt samarbete med Veidekke Entreprenad AB​Fem nya specialmaskiner lanserade av Hitachi
2018-10-12
3000 ton salt, krångelfritt och snabbt lossatFramtidens passerkort är ett mikrochip i handenOnepartnergroup Logistics och Cross Nordic Logistics går samman och bildar Reach LogisticsMöt Malin – vår HR-chef som är både hjärta och hjärna personifieradVR-glasögon med Basler Dart-kamera visualiserar byggnader innan de är byggdaSlangExpress växer kraftfullt i GöteborgMakita lanserar kolborstfri grästrimmer på 18VSnart öppnar Besikta Bilprovning i HaningeNUUK XL – En stor nyhet!Intressanta föreläsningar på ScanpackME-skolan flyttar till Stortorget i ÖrebroRekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggningByggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamnTestvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos MekonomenFullfölj arbetet med stärkt studie- och yrkesvägledningBilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljareNästa generations Wi-Fi: ASUS Lanserar 802.11ax (Wi-Fi 6) router på svenska marknaden Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterierEaton Sverige växlar upp – anställer elva personer John Söderberg utsedd till tillförordnad VD för Sweden Green Building Council
2018-10-11
Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processerUnderhållsstopp på Stora Ensos fabrik i SkoghallSKF levererar den senaste generationen online system till BillerudKorsnäsFörsta Polestar Space öppnar i Norge under 2019Årets Isabellestipendiat är utsedd - plåtslagaren Mathilda banar väg för fler!Färdiga badrumsmoduler förkortar byggtidInwido och Niko integrerar Elitfönsters system i Niko Home Control​NTEX förvärvar AR ForwardingMustang RTR med 900 hästkrafter blev först med att drifta legendariska NordschleifeSnart öppnar Besikta Bilprovning på VälaABAX ingår ramavtal med NokasPanasonic flyttar produktion av värmepumpar till Europa Instalco får uppdrag hos SVTJohanna Lakso blir ny VD på Power CircleLogent utvecklar bemanningsaffären och erbjuder Strategisk BemanningBest Transport lanserar utbildning i kundbemötandeMed ett helhetsgrepp ökar säkerheten på höjdTeknik från spelvärlden revolutionerar samhällsplaneringenHilti går in på rörpressmarknaden med löften om pålitlighet och enkel hanteringProducent av dataservrar använder Non-Drip koppling till kylningEngcon lanserar ny sorteringsgrip för minigrävare – möter stor efterfrågan från marknadenGasum förvärvar resten av SkangasVeoneer introducerar superdator2018 års deltagare i Female Leader Engineer klaraSandbäckens utför sprinklerinstallationerna i Torp köpcentrum
Annonser