LÖRDAG 23 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nytt IoT interface för klimatkontroll

Med sitt nya IoT interface lägger Rittal nu grunden för optimal integration av kylaggregat i Industri 4.0-applikationer.
Detta möjliggör kontinuerlig kommunikation från sensorn till molnet, samt anslutning till överordnade övervaknings- eller energihanteringssystem.

Mycket information skapas i driften av moderna lösningar för klimatkontroll i kapslingar. Hittills har det bara varit praktiskt möjligt att registrera driftstimmar och den aktuella temperaturen inuti kapslingen. Men med moderna enheter som de nya Rittal Blue e+ kylaggregaten kan en mängd värden och annan information mätas och registreras. Detta inkluderar temperaturerna inuti och utanför kapslingen, förångarens och kondensorns temperaturer och, vid behov, data från ytterligare sensorer placerade inuti kapslingen. I stället för en enkel mätning av driftstimmar registreras driftstiderna för kompressorn och intern och extern fläkt separat. Det finns också systemmeddelanden, data för kapacitetsutnyttjande och aktuell information avseende parametrar.

Skapa mervärde från data

För att skapa mervärde från den höga volymen av data måste informationen vara tillgänglig för överordnade system. Rittal erbjuder med sitt nya IoT interface en smidig kommunikation av data. Det gör Blue e+ kylaggregat till IoT-kompatibla enheter.

De protokoll som stöds är OPC-UA, Profinet, SNMP, Modbus och CANopen. Antalet protokoll som stöds gör det möjligt att ansluta till överordnade övervaknings- eller energihanteringssystem i praktiskt taget alla fall. Data från kylenheterna är då tillgänglig i dessa system. Det går även att ställa in parametrar och konfigurera inställningar via IoT interface.

Cloud-anslutning

Informationen från enheterna kan också användas för ett brett spektrum av analyser. De kommunikationsmöjligheter som finns tillgängliga via det nya IoT interface gör det möjligt att integrera klimatkontrollösningarna i IoT-applikationer, vilket banar väg för nya applikationer och smarta servicelösningar. Till exempel möjliggör alternativen optimering av underhåll och service, vilket sänker driftskostnaderna. En annan viktig applikation är energidatahantering. Med all data tillgänglig hela tiden, ökar energieffektivitetsnivån, vilket i sin tur bidrar till att minska kostnaderna.

IoT interface kan antingen monteras på en DIN-skena eller direkt på kylenheterna.
2019-02-19
De jobbar med högteknologiskt hantverkNya funktioner lanserade i vår CAD-servicePeab bygger kontor och bostäder i LinköpingNu är vi på plats på LogiMat 2019! Världspremiär för holografisk artificiellt intelligent mässvärd Snart rullar eldriven sopbil på Göteborgs gator ”Samarbeten är det viktigaste för att skapa ett fossilfritt 2045”Väderstad ser fram mot SIMAAutomation stärker svensk industris konkurrenskraftRenta expanderar och öppnar ny depå i Hässleholm!ITAB och Logent inleder långsiktigt partnerskapConsid stänger ännu ett rekordår – miljarden i sikteUppkopplad byggplatsSubaru VIZIV Adrenaline ConceptErlandsson Bygg och Ramirent i värdefullt säkerhetssamarbeteUppdaterad hemsida för Norton Clipper reservdelarDet är nödvändigt med ökad samverkanKraftig utbyggnad av vindkraft kan ge lägre elpriserSiemens uppdaterar sin NX-programvara med artificiell intelligens och maskininlärningOpel flyttar huvudkontoret till MalmöSCA först ut att testa flishugg som ger mindre spill
2019-02-18
Så kommer modern datadelning att förändra SaaSÖppet hus 14 mars i SollentunaHexagon håller event i södra SverigeProcurator i Örnsköldsvik i virtuellt showroomFord släpper ST-version av nya FocusNCC:s nya huvudkontor blir en hållbar byggnad i Solna EC-fläktar för stormarknader sätter ny standard för både säkerhet och energieffektivitetNya innovativa och smarta soptunnor på plats i StrömstadFree2move och IBM utbildar fastighetsbranschen om IoT och AISCA hade Grand Opening av Östrand och Zert var där!Johanna Osbeck ska Utveckla Sigmas Verksamhet inom Inbyggda SystemSRS lanserar ny halvpall tillverkad av kasserade pallarSchneider Electric vinner designpris för kabelvinda Mitsubishi premiärvisar 2020 års ASX på bilsalongen i GenèveÖkat fokus på Saab-affären och LogistikHållbarhet i fokus på Norje Smidesfabrik
2019-02-15
Panasonic förbättrar leveranstiderna för TOUGHBOOK Upptäck värmeutveckling i tidSkanska bygger ny grundskola i KarlstadLiten, billig och smartPeab startar bostadsrättsskola på flera språkCarlstad Machinetools inleder samarbete med Siemens Finans!DHL Express Sverige har tilldelats utmärkelsen Top Employer för femte året i rad Nowaste Logistics satsar på autonoma truckarShuttlesystem för förbättrad lagerhanteringFortsatt tillväxt och kraftig lönsamhetsförbättringHär är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare 2019”!Ett välvt tillskott i Strands-familjenStadens transporter ska vara fossilfria senast 2030Så mycket påverkar hemleveranser köpbeslutetHenkel visar hållbar teknologi på Scandinavian Coating 2019Armatec utvecklas och har förstärkt med nya medarbetareMLT´s unika kamerasystem Iris M tar sig nu även in på pappersbruken i Sverige.Lindab öppnar Innovation Hub i HelsingborgElmia belönar framgångsrika utställare med nytt prisHilti levererar den saknade biten i inventariehanteringspussletSkattemedel ska användas effektivtVolkswagen släpper designskiss på kommande T-Roc R
2019-02-14
Safe Control fördubblar sin kapacitet för dragprovningNu släpps KIMOs nya Utbildningskoncept Lunch & Learn!ABB Sveriges vd tilldelas medalj från H.M. Konungen
Annonser