TORSDAG 17 OKTOBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nytt resultatrekord för Dachser Nordic

Årsredovisningen för 2018 för Dachsers nordiska koncern visar på en omsättning på 1,6 miljarder kronor och ett resultat före skatt på 64,9 miljoner – vilket motsvarar en ökning med 56,4 procent.
Störst har tillväxten varit för det svenska dotterbolaget, där resultatet före skatt fyrdubblades från 4,2 miljoner under 2017 till 17,3 miljoner under 2018.

”De fina resultaten visar att vi har lyckats utnyttja synergier i flera sammanhang. Vi har uppnått en lönsam tillväxt och inte tagit marknadsandelar till varje pris, utan fått vårt resultat att hänga med. Vi har ökat fokus på att ha rätt godsstruktur och har skapat tillväxt inom flera av våra segment, varav den största skett inom export av styckegods”, berättar René Sidor, Managing Director för Dachser Nordic A/S.

Alla de tre nordiska dotterbolagen – Dachser Denmark A/S, Dachser Sweden AB och Dachser Norway AS – uppvisar en markant tillväxt under 2018. I framför allt Sverige har resultatet före skatt ökat, men även för Dachser Denmark har resultatet ökat avsevärt, då man avslutar året med en uppgång jämfört med 2017.

”Jag är mycket nöjd med vår årsredovisning för 2018. Marknaden präglas av hård konkurrens, men vi har ändå lyckats behålla och utöka vår marknadsposition som kvalitetsleverantör. 2018 utsågs Dachser till Europas största logistikleverantör inom styckegodssegmentet och vi vill också vara den föredragna styckegodspartnern i Norden”, säger René Sidor, som med årsredovisningen för 2018 avslutar sitt första år som Managing Director för Dachser Nordic.

Nytt resultatrekord för Dachser Sweden
Med sitt fyrdubblade resultatrekord tar Dachser Sweden det största steget inom den nordiska koncernen. Det beror bland annat på att man har ett tydligt fokus på att kombinera lönsamma kundsegment med en hög servicenivå och behålla vår höga kvalitet.

”Tack vare medarbetarnas stora insatser har vi satt ett epokgörande rekord i Sverige. Jag är mycket stolt över Dachser Swedens prestation. Det vittnar om det hårda arbete vi har genomfört för att uppnå stabilitet i verksamheten under tidigare år och att det är rätt recept vi följer”, säger Sidor. ”Vårt starka europeiska nätverk med 399 filialer som arbetar i ett gemensamt IT-system, som ser likadant ut i såväl Jönköping som i Berlin och Paris, gör att vi kan följa alla transporter i realtid. Det gör oss unika i branschen.”

Fokus på kompetensutveckling
För att kunna fullfölja den positiva tillväxtkurvan för samtliga dotterbolag är det enligt René Sidor viktigt att ha fokus på att attrahera och behålla rätt medarbetare. Stor vikt har lagts vid kompetensutvecklingen för företagets 455 medarbetare i Danmark, Sverige och Norge.

”Vi kommer att arbeta hårt för att bli den föredragna arbetsplatsen i Norden och attrahera de bästa medarbetarna så att den positiva utvecklingen kan fortsätta. Vi har ett starkt fokus på kompetensutveckling av våra medarbetare, både på kontoren på våra 9 filialer i Skandinavien och vid våra terminaler. Vi delar kunskap och kompetens med varandra och lyfter på så sätt hela organisationen – och det återspeglas i vårt årsresultat”, säger René Sidor.

Dachser-koncernens totala tillväxt
Under 2018 genererade Dachsers cirka 30 600 medarbetare fördelade på 399 filialer över hela världen en konsoliderad nettoomsättning på 5,6 miljarder euro. Under året hanterade logistikleverantören totalt 83,7 miljoner försändelser med en total vikt på 41,3 miljoner ton. Landsorganisationerna representerar Dachser i 44 länder.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-10-08
HCL Technologies lanserar HCL Digital Experience 9.5 Carlstad Machinetools med ny agentur för Correas maskiner!Effektivare renblåsning av filter med ny ventilSTARK GROUP väljer moln­baserad ruttplanering från DescartesTele2s mobilnät bäst i testHüllert och Merlo expanderar – nytt säljkontor i KarlstadHållbar produktion i fokus när Prevas och Recab blir partnersSectra får order på IT-lösning för radiologi av amerikanska Marshfield Clinic Health SystemBeijer Ref investerar i ny fabrik för grön kylteknikFinnair fortsätter att expanderaBygma växer i Stockholm – fördjupar samarbetet med Målarkalk AB
2019-10-07
Swedol förvärvar Industriprofil i GävleSKF förvärvar industriellt AI-bolagSkanska bygger ny stamnätsstation i Mårtensdal, StockholmAtlas Copcos nya e-guide hjälper dig på vägen mot att klara steg V-utsläppskravenLinxon levererar transformatorstation till Skanstullsprojektet i StockholmVattenfall i samarbete med TINE om 200 nya laddplatser i NorgeDärför behöver ditt företag en teknikinformatörIngenjörer använde lekfulla arbetssätt för att öka kreativitetenIT-specialistföretaget Pure IT North expanderar och utökar sina lokaler i centrala Umeå
2019-10-04
Fjädrar och banddetaljer i nyskapande skivbromsar från Haldex Gymnasieskolan sätter laserskärning på schematBergs Timber begränsar produktionen och flyttar huvudkontoret till VimmerbyRaySearch har fått nytt regulatoriskt godkännande för RayStation i KinaNCC och Volvo utvecklar ny tjänst för schaktmassor som ger hög produktivitet och mindre klimatpåverkanVolvo passerar milstolpe med över en miljon uppkopplade maskiner och fordonPanasonic lanserar ny värmeväxlare för grön, kommersiell drift 2019 års Swedish Steel Prize finalister symboliserar 20 år av innovativ ingenjörskonst
2019-10-03
Mora CNC utökar sin kapacitet inom 5-axlig bearbetning med en maskin från tyska HedeliusStark efterfrågan på Volvo Cars elhybriderStjernberg Automation levererar en av marknadens snabbaste skärmaskinerSchneider Electric lanserar nya arbetslamporVerizon Incident Preparedness and Response Report uppmanar företagen att öva Ökad effektivtet och produktivitet med autopol batch manager8 av 10 tjejer vittnar om machokultur på byggprogrammenPremiär för 30 elbussar i GöteborgTre säkerhetsrisker med 5G IF Metalls medlemmar får Sverige att funkaVälisolerad port innoverar marknadenRototilt välkomnar säkerhetsinitiativ från VeidekkePorsche Carrera Cup Scandinavia: Stjärnspäckat finaldrama och Porsche Festival med över 1 000 bilar!Industrins ekonomiska råd - nedväxling i den globala produktivitets-tillväxtenSvenska energiexperter i Kazakstan – satsning på hållbara lösningar
2019-10-02
Trendbrott – nyföretagandet ökar efter två års minskning1 200 nya arbetsplatser till Kallebäcks TerrasserVärldens första Svanenmärkta plastgolv lanseras av TarkettSvenska Aerogel Holding AB (publ) startar ny produktionslina 31 oktoberNeste och Lufthansa samarbetar för en mer hållbar luftfartNu lanserar vi vår bärbara betalnings/kassaterminal med en integrerad 8 tums AndroidskärmOmar ska inspirera ungdomar i Dalarna till motorbranschenSuccé för RymdveckanPreem öppnar ny bemannad station i Örebro
2019-10-01
Konsten att utveckla unika produkter för att tillgodose järnvägsindustrins behov Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner flyttar ihop i KalmarAlecta först i världen med att certifieras av ESG4RealNordisk E-handelslogistik tar fart i Finland under AXLALidl nominerade till ännu ett pris för hållbart byggandeClasbilen hördes i hela Stockholm – förväxlades med glassbilenPowerCell deltar i EU-projekt kring tunga lastbilar som elektrifieras med bränslecellsteknologiSkellefteå Kraft och Ardian möjliggör ny vindkraftpark i HärjedalenJämtkraft, framtidens elbolag, väljer Connectel som innovativ partnerASAP till Umeå för att träna studenter i hållbart ledarskap
Annonser