ONSDAG 17 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nytt resultatrekord för Dachser Nordic

Årsredovisningen för 2018 för Dachsers nordiska koncern visar på en omsättning på 1,6 miljarder kronor och ett resultat före skatt på 64,9 miljoner – vilket motsvarar en ökning med 56,4 procent.
Störst har tillväxten varit för det svenska dotterbolaget, där resultatet före skatt fyrdubblades från 4,2 miljoner under 2017 till 17,3 miljoner under 2018.

”De fina resultaten visar att vi har lyckats utnyttja synergier i flera sammanhang. Vi har uppnått en lönsam tillväxt och inte tagit marknadsandelar till varje pris, utan fått vårt resultat att hänga med. Vi har ökat fokus på att ha rätt godsstruktur och har skapat tillväxt inom flera av våra segment, varav den största skett inom export av styckegods”, berättar René Sidor, Managing Director för Dachser Nordic A/S.

Alla de tre nordiska dotterbolagen – Dachser Denmark A/S, Dachser Sweden AB och Dachser Norway AS – uppvisar en markant tillväxt under 2018. I framför allt Sverige har resultatet före skatt ökat, men även för Dachser Denmark har resultatet ökat avsevärt, då man avslutar året med en uppgång jämfört med 2017.

”Jag är mycket nöjd med vår årsredovisning för 2018. Marknaden präglas av hård konkurrens, men vi har ändå lyckats behålla och utöka vår marknadsposition som kvalitetsleverantör. 2018 utsågs Dachser till Europas största logistikleverantör inom styckegodssegmentet och vi vill också vara den föredragna styckegodspartnern i Norden”, säger René Sidor, som med årsredovisningen för 2018 avslutar sitt första år som Managing Director för Dachser Nordic.

Nytt resultatrekord för Dachser Sweden
Med sitt fyrdubblade resultatrekord tar Dachser Sweden det största steget inom den nordiska koncernen. Det beror bland annat på att man har ett tydligt fokus på att kombinera lönsamma kundsegment med en hög servicenivå och behålla vår höga kvalitet.

”Tack vare medarbetarnas stora insatser har vi satt ett epokgörande rekord i Sverige. Jag är mycket stolt över Dachser Swedens prestation. Det vittnar om det hårda arbete vi har genomfört för att uppnå stabilitet i verksamheten under tidigare år och att det är rätt recept vi följer”, säger Sidor. ”Vårt starka europeiska nätverk med 399 filialer som arbetar i ett gemensamt IT-system, som ser likadant ut i såväl Jönköping som i Berlin och Paris, gör att vi kan följa alla transporter i realtid. Det gör oss unika i branschen.”

Fokus på kompetensutveckling
För att kunna fullfölja den positiva tillväxtkurvan för samtliga dotterbolag är det enligt René Sidor viktigt att ha fokus på att attrahera och behålla rätt medarbetare. Stor vikt har lagts vid kompetensutvecklingen för företagets 455 medarbetare i Danmark, Sverige och Norge.

”Vi kommer att arbeta hårt för att bli den föredragna arbetsplatsen i Norden och attrahera de bästa medarbetarna så att den positiva utvecklingen kan fortsätta. Vi har ett starkt fokus på kompetensutveckling av våra medarbetare, både på kontoren på våra 9 filialer i Skandinavien och vid våra terminaler. Vi delar kunskap och kompetens med varandra och lyfter på så sätt hela organisationen – och det återspeglas i vårt årsresultat”, säger René Sidor.

Dachser-koncernens totala tillväxt
Under 2018 genererade Dachsers cirka 30 600 medarbetare fördelade på 399 filialer över hela världen en konsoliderad nettoomsättning på 5,6 miljarder euro. Under året hanterade logistikleverantören totalt 83,7 miljoner försändelser med en total vikt på 41,3 miljoner ton. Landsorganisationerna representerar Dachser i 44 länder.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Annonser