ONSDAG 23 MAJ 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nytt Safe Lock säkrar personal och produktion

– underlättar arbetet och ökar säkerheten
Att skapa en trygg arbetsplats handlar om att undvika skador för medarbetare såväl som att säkra produktionen. Nu har Troax sedan länge välkända Safe Lock uppgraderats både vad gäller design och funktion – med enklare montering, smidigare användning och ökad säkerhet som resultat.
Troax är idag världsledande inom maskinskydd i form av nätpaneler, och företagets fokus är att skapa lösningar som ökar säkerheten för människor, egendom och processer. Det nya säkerhetslåset Troax Safe Lock är ett led i den utvecklingen, då det skapar nya möjligheter att nå en säker arbetsmiljö och samtidigt se till att produktionen fortlöper som den ska.

Troax Safe Lock är både ett mekaniskt och elektroniskt lås, byggt för att passa många varianter av elektroniska brytare. Det bygger på principen att strömmen till maskinen inne i cellen bryts när dörren öppnas – och att maskinen därmed stängs av. Safe Lock skyddar brytarnyckeln och ser till att den hamnar i rätt position när dörren stängs och låses igen.

– Det finns olika säkerhetsnivåer, från Performance Level d till Performance Level e och det är valet av brytare som avgör vilken säkerhetsnivå Safe Lock uppnår. Valet av brytare är upp till kunden och vad som framkommit av hans riskanalys, säger Josephine Granell, produktchef på Troax.

Säkerhet i minsta detalj
Uppgraderingen innebär ett par förändringar för användaren, och de ger alla ökad säkerhet, smidigare montering och enklare användning. Montering görs nu enkelt med två bultar i panelramen och Safe Lock bör även säkras med en popnit för att minimera risken för manipulering. Skruvarna är dessutom utbytta till torx säkerhetsskruv.

– Ytterligare några exempel på hur produkten har utvecklats är den större bakplattan som förhindrar möjligheten att låsa in sig själv i cellen. Den har även kompletterats med ett handtag som är lätt att greppa och underlättar öppning av större och tyngre portar, avslutar Josephine Granell.

För mer information, kontakta Josephine Granell, produktchef Maskinskydd.

Troax Nordic AB

2018-05-18
Nya rutiner för beställning av märkningsutrustning för djurES Equipment säljer sin egen uppfinning över hela världen
2018-05-17
Maskinerna intar Solvalla 31 maj till 2 juniAhlsell förvärvar svensk distributör inom verktyg och förnödenheterPeab hyr ut till Actic i UlriksdalLernia instiftar Nya journalistpriset för journalistik i SverigeJapanska teknikgiganten Ricoh går in i samarbete med ColoreelUnik teknik för nästa generations fjärrstyrning av lastbilar Maria Mattsson Mähl – Årets kvinnliga Gasell 2018PoG Woody Bygghandel AB fortsätter att växa och satsa!Stötdämpande golv minskar fallskador med sextio procentI Lidköping finns ett ökat intresse av solelLätt att hitta rätt drivlösningKopplingsapparater för högspänningNorconsult vinner ramavtal kring åtgärdsvalsstudierBRA erbjuder Nextjets resenärer från Göteborg ombokning för 498 kronorSmygprovkörning av Mercedes nya elbil Två IT-projekt vid Karlstads universitet får finansiering från Internetstiftelsen3D-teknik och nytt visningscenter lyfter fram samhällsplaneringNy teknik och nya möjlig­heter i husetNy hållbarhetschef på Svenska RetursystemNextjet ansöker om konkursStockholmsekonomin faller till den lägsta nivån på fem årWycore etablerar bolag i HongkongPressträff om vindkraft­transporter 2018-2019Pelletsmarknaden i Sverige ökade under 2017Dacia firar 10 år i SverigeBCA bygger transportnät för fordonstransporter till och från SverigeInspirationsplattform för kvinnor inom IT lanseras i Helsingborg Indol växlar upp med tre nya modellerEric Lundberg ny VD för Kjell & Company
2018-05-16
Ljusa idéer för industri och butikToyota tar automation till nya höjder Ahlsell offentliggör ett MTN-program med en ram om 5 000 MSEKÖkat stöd för IoT i Dell Boomis integrationsplattformVattenfall påbörjar byggandet av en av Sveriges största vindkraftsparkerInstrumenta AB – ett vasst utvecklingsföretag i PartilleSvensk miljöteknik lockar hela världenGarmin® presenterar Varia Vision™ in-sight displayDe nya lättviktsmästarnaTelia utökar fibersatsning i Lund via förvärvStabil och anrik 70-åring firar hela åretIngram Micro LEASE – låser upp nya affärsmöjligheterLignin nytt supergrönt bränsle för bränslecellOrkla Foods Sverige höjer ambitionen och serverar en ny hållbarhetsstrategi Tyskt pappersbruk väljer Ragn-Sells returpapperKia introducerar 48V mildhybridDrev.se väljer Orio Logistics som partnerHultafors Group förvärvar Johnson Level & Tool Mfg. Co., Inc.Accelerator-bolaget Sellamigo vinnare i pitch-tävlingVDL får leverera 25 elled­bussar till Umeås stadstrafik
2018-05-15
Sverigepremiär för eldriven 25-tonnarePeab bygger akutmottagning på Sunderby sjukhus i LuleåÄntligen utrymme för att växa vidare!Fokus 2018: Smart IndustriNCC bygger trähöghus i ÖrebroStora Enso lanserar biokompositer som förnybar ersättning för plastStålindustrin deltar på Havs- och VattenforumSchneider Electric lanserar ny serie motorskyddsbrytareAssemblin rekryterar från SwecoJan Kilström lämnar Green CargoCBRE GWS ser kraftig tillväxt och anställer försäljningschef
Annonser