LÖRDAG 24 MARS 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nytt Safe Lock säkrar personal och produktion

– underlättar arbetet och ökar säkerheten
Att skapa en trygg arbetsplats handlar om att undvika skador för medarbetare såväl som att säkra produktionen. Nu har Troax sedan länge välkända Safe Lock uppgraderats både vad gäller design och funktion – med enklare montering, smidigare användning och ökad säkerhet som resultat.
Troax är idag världsledande inom maskinskydd i form av nätpaneler, och företagets fokus är att skapa lösningar som ökar säkerheten för människor, egendom och processer. Det nya säkerhetslåset Troax Safe Lock är ett led i den utvecklingen, då det skapar nya möjligheter att nå en säker arbetsmiljö och samtidigt se till att produktionen fortlöper som den ska.

Troax Safe Lock är både ett mekaniskt och elektroniskt lås, byggt för att passa många varianter av elektroniska brytare. Det bygger på principen att strömmen till maskinen inne i cellen bryts när dörren öppnas – och att maskinen därmed stängs av. Safe Lock skyddar brytarnyckeln och ser till att den hamnar i rätt position när dörren stängs och låses igen.

– Det finns olika säkerhetsnivåer, från Performance Level d till Performance Level e och det är valet av brytare som avgör vilken säkerhetsnivå Safe Lock uppnår. Valet av brytare är upp till kunden och vad som framkommit av hans riskanalys, säger Josephine Granell, produktchef på Troax.

Säkerhet i minsta detalj
Uppgraderingen innebär ett par förändringar för användaren, och de ger alla ökad säkerhet, smidigare montering och enklare användning. Montering görs nu enkelt med två bultar i panelramen och Safe Lock bör även säkras med en popnit för att minimera risken för manipulering. Skruvarna är dessutom utbytta till torx säkerhetsskruv.

– Ytterligare några exempel på hur produkten har utvecklats är den större bakplattan som förhindrar möjligheten att låsa in sig själv i cellen. Den har även kompletterats med ett handtag som är lätt att greppa och underlättar öppning av större och tyngre portar, avslutar Josephine Granell.

För mer information, kontakta Josephine Granell, produktchef Maskinskydd.

Troax Nordic AB

2018-03-20
MQ förstärker digitalt med ny E-handelschef och IT-chefVärldens första anläggning för att avlägsna CO2 från atmosfärenProcurator och Saps Service Management i avtal om arbetskläder och förbrukningsvarorAnn-Louice Olofsson blir ny operativ chef för MyresjöhusHallandstrafiken erbjuder Fria Resor med KrösatågenSt1 tecknar avtal med Menigo för butiksverksamhetenParkers nya online-verktyg förenklar valet av O-ringSå gör vi verklighet av den digitala byggarbetsplatsenSkanska bygger kontors- och bostadsprojekt i Nashville, USA, för 1,3 miljarder kronorBlodstamcells- transplantation effektivaste behandlingen vid skovvis MSFortsatt stora mängder el-avfall samlas inYaskawa fokuserar på strategisk expansion genom att investera i uppstartsföretag.Så påverkas konsumenten av Riksdagens beslut att flytta energiskattenLycksele får digitalt servicecenter
2018-03-19
Nytt ABB AbilityTM Collaborative Operations Center i SverigeNy svensk satellit ska kartlägga okända vindarSolcellsstödet höjs väsentligt under 2018 Ny kundorienterad organisation för SSGVinnarna i NODA Awards 2018 är utseddaPrivatpersoner har på rekordtid investerat 10 miljoner i solenergi på landsbygden i AfrikaStarkt resultat för Öresundskraft 2017Systematiskt brandskyddsarbete är enklare än det låterGrabber lanserar LTX-skruven för diskreta montage av listverk Nokas och JSB, John Svensson Byggnadsfirma, förlänger samarbetetCoreIT med rötterna i Norrland etablerar sig i Stockholm och SvealandSJs webbsajt utsedd till Sveriges bästaÄlvporten nominerat till Årets Bygge!DomiLINE en miniatyrgejd för injustering och positionering. Umeå Energi till final i energitävling i Vasa
2018-03-16
Andrenverken AB investerar i robotcellColliers, det självklara valet inom Industri & LogistikKravet på aktiv jordbrukare tas bortNytt unikt projekt kopplar samman design och materialforskning i SkåneUtökad garanti på Volvo reservdelar hos SweconMöbelhusets produktutveckling leder till framgångDe skapar unik inredning i plåtRenat skogsavfall ger framtidens hållbara produkterKmK instrument - B2B-försäljning med passion för kvalitet och precisionÄnnu ett starkt år för skånsk solenergi 2017Outnorth får ny VDRobusta tigersågar från FLEX ryter av kraftGodsstrategi och sund konkurrens i fokus på Elmia LastbilAir France och KLM satsar ytterligare i NordenFramtidens rekrytering, AI och digitaliseringens nya kravRent vatten i bassängernaVärldsnyhet från Wiha
2018-03-15
Nu är finalisterna i Innovationsrace 2018 klaraStora Enso genomför en emission av ett nytt obligationslån på 300 MEURStyrelsen i Ahlsell AB föreslår långsiktiga incitamentsprogramPeab får nytt väguppdrag i DalslandEnkelt att minska energiförbrukningen, även i maskiner8 av 10 byggföretag upplever svårigheter att rekryteraJärnvägsforskare får patent på slitagemätareSony lanserar kraftfull mobil projektor i fickformatNy mätmetod ska ge rakare rörCastellum i Uppsala bygger nytt kontor åt NCCAllmiljö ny entreprenör för sophämtning i Sala, Heby och EnköpingMariestad, Töreboda och Gullspångs kommuner lanserar e-tjänst för bygglov Michelle Werner ny marknadsbolagschef för AstraZeneca Nordic-BalticAutomatiserad produktion viktigaste framtidsfaktorn för svensk industriHENT ska bygga Skellefteås nya kulturhusVi expanderar nätet – uppåt
Annonser