SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nytt slutprisrekord på Klaravik – grävlastare såld för 3,5 miljoner

Att köpa nyare begagnade maskiner på onlineauktion är en växande trend. Det visar inte minst Klaraviks senaste rekordförsäljning.
En Huddig 1260 D Cable-grävlastare byter nu ägare för 3,5 miljoner och blir den dyraste sålda maskinen i Klaraviks historia.

Med nytt tillverkningsår (2019) var det höga slutpriset, som innebär rekord för en maskinförsäljning på Klaravik, inte någon tillfällighet.

– Det är fantastiskt roligt att vi har en sådan bredd i vårt utbud. Att ha en dynamik både mellan olika typer av objekt, fabrikat och årsmodeller gör att det finns något för alla på Klaravik, både om man letar nyare eller äldre begagnat till sitt återbruk, konstaterar Carita Nero, försäljningschef på Klaravik.

Trygg kanal för säljare och köpare

Nyare skogsmaskiner och entreprenadmaskiner är numera en återkommande del av auktionsmixen, utöver äldre begagnade maskiner.

– Vi strävar efter att vara en så trygg kanal som möjligt, och har kommit en bra bit på vägen. Som säljande kund är det en transparent budgivning digitalt utan spekulanter som försöker kohandla på plats. Och för den som handlar i den högre prisklassen finns säkra finansieringslösningar med trygga avbetalningar. Bara för att ta några exempel, säger Carita Nero.

Större uppdrag inom konkurs och återtag

Rekordgrävlastaren, som såldes i Kalmar, är också ett exempel på den del av Klaravik som omfattar auktioner via så kallade återtag och konkurser. Och det samlade värdet i dessa försäljningar kan vara stort. I auktionsgruppen från Kalmar ingick också en annan grävlastare som såldes för nära 3 miljoner kronor.

– Ibland hamnar företag på så kallat obestånd med tillgångar som behöver säljas effektivt och snabbt. Då kan vi på Klaravik göra nytta. Vi har goda relationer med finansbolagen som känner sig bekväma att ge oss större och större uppdrag, säger Ola Tjernström, ansvarig för Klaraviks Konkurs & Återtag, och fortsätter:

– Att Klaravik har sådan storlek och når så många potentiella budgivare är attraktivt. När det kommer till entreprenadmaskiner, som exempelvis den nu sålda grävlastaren, finns målgruppen redan på Klaravik.se. Matchningen blir helt enkelt bra för alla parter, säger Ola Tjernström.

För mer information, kontakta
David Kvicklund, kommunikatör Klaravik, 073-474 77 72, david.kvicklund@klaravik.se
Kontaktinformation
Postadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Besöksadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556881-8693
Grundat: 2012
Anställda: 190
Välkommen till Klaravik - marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon.

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har 190 anställda, 390 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2021 omsatte Klaravik drygt 3 miljarder svenska kronor.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Åsa Albinsson
073-523 24 25
Klaravik Kundtjänst
Kundtjänst
054-151304
David Kvicklund
Content Manager
054-774 52 31

Filmer

Klaravik - Så funkar det

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-17
Nytt AI-verktyg ska öka lönsamhetenTECEs nya Smart Home-system: energieffektivtWästbygg Gruppen avyttrar logistikfastighetByggelement öppnar ny fabrik Trimble's connected For­est Management System
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa