MÅNDAG 18 DECEMBER 2017

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nytt sortiment för borttagning av ytbeläggningar på bilkarosser

Att ta bort ytbeläggningar innan polering av billack är viktigt för att få ett bra slutresultat.
Norton lanserar en serie produkter för borttagning av föroreningar innan slutpolering. Det nya sortimentet, som har beteckningen Norton Clay, består av produkter för både maskin- och handbearbetning.

Norton Clay är ett nytt sortiment för borttagning av ytbeläggningar och föroreningar som t.ex. beläggning från bromsar och lackeringsrester på lack, glas eller plast. Norton Clay är tillverkad av högkvalitativ clay-polymer och finns i form av 150 mm rondell och en handske. Rondellen används med en oscillerande maskin för bearbetning av större böjda ytor. Handsken är används för manuell bearbetning i svåråtkomliga utrymmen. I Norton Clay-sortimentet ingår även en komplett sats innehållande rondell, handske, mikrofiberduk samt rengöringsvätska.

Arbetet utförs i några få steg: Först rengörs karossdelen med vanligt bilschampo så att grov smuts tas bort. Därefter fuktas ytan med rengöringsvätskan Liquid Ice och bearbetas därefter med lätt arbetstryck antingen med maskin eller för hand. Till sist torkas ytan av med mikrofiberduk och spolas av varefter man har ett bra underlag för den avslutande polering som kan utföras på kortare tid.

”Tack vare Norton Clay-sortimentet tar man enkelt bort föroreningar på lacken och får ett bra underlag för den avslutande poleringen. Den kompletta satsen är idealisk för den som vill prova hur snabbt man får fram en ren och silkeslen yta.” säger Timo Sutinen, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.


Patrik Olsson
Sales Coordinator
Automotive Aftermarket
patrik.olsson@saint-gobain.com
08-580 881 32
Se även www.nortonabrasives.com/sv-sv
Annonser