SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nytt system i stenull för brandsäker isolering av kalla rör

Återvinningsbart, brandsäkert och smidigt att installera. Nu lanseras TECLIT System, som är tillverkat av stenull och redan nått stora framgångar i Europa.
”Systemet garanterar högsta tänkbara brandsäkerhet och är dessutom återvinningsbart”, kommenterar Tomas Larsson, Säljare Teknisk isolering på ROCKWOOL.

Med stora framgångar på den tyska marknaden är förväntningarna höga på TECLIT System i Sverige. ROCKWOOL menar att timingen är bra.
”Det har saknats en smidig och brandsäker lösning för isolering av kalla rör”, kommenterar Tomas Larsson på ROCKWOOL.

TECLIT System är ett komplett isoleringssystem som motverkar risk för kondens både på isoleringen och utsidan av rören. Installationen minimerar därmed risken för att rören ska rosta.

Systemet består av lamellmatta, rörskål, flextape, alutape och distansrörskål. Precis som övriga produkter i ROCKWOOL sortiment är produkterna baserade på stenull. Tapen ger en smidig installation som inte kräver lim. Ytbeklädnaden består av ett tåligt aluminium-membran.

ROCKWOOL TECLIT System är dessutom återvinningsbart.
”Vi tror att många kunder söker mer hållbara alternativ för rörisolering, särskilt vid större projekt som skolor och sjukhus, där både miljö- och kvalitetskrav ofta är höga” menar Tomas.

TECLIT System har en hög ranking i BvB, Sundahus och BASTA.
”Det är förstås mycket värdefullt att produkterna inom TECLIT System har brandklass A2”, kommenterar Tomas.

TECLIT System är utvecklat för kalla rör, men det kan användas för temperaturer upp till 250 grader. ”Det är särskilt fördelaktigt vid anläggningar där temperaturerna varierar kraftigt under året. Exempelvis system som behöver kylas på sommaren men värmas på vintern”, förklarar Tomas Larsson.
Systemet är testat och godkänt system för kalla installationer av FIW i Munchen.

TECLIT System lanseras på den svenska marknaden 1 mars. Målgrupperna är VVS-konsulter med höga kvalitets- och hållbarhetskrav men även isoleringsentreprenörer och återförsäljare som vill kunna erbjuda en lättinstallerad, brandsäker och energieffektiv lösning för teknisk rörisolering.

Läs mer på www.rockwool.com eller www.rockwool.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-11
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web