SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

OilQuick öppnar dotterbolaget OilQuick UK Ltd i Storbritannien.

Intresset för OilQuicks snabbfästen har ökat stadigt under de senaste decennierna. Med den nya tiltrotatorn OQTR-E så växer intresset ytterligare, inte minst i Europa och övriga världen.
OilQuick har tills nu funnits representerade i Storbritannien endast via återförsäljare och distributörer men har idag dotterbolag i Frankrike och Nordamerika. Nu växlar man upp och startar ett eget dotterbolag även i Storbritannien.

OilQuick UK kommer hantera direktförsäljning, marknadsföring och serviceärenden etc. Parallellt kommer OilQuick UK fortsätta expandera sitt nät av återförsäljare och servicepartners. Nuvarande partners är Murray Plant i Warrington och Linwood, samt Mutley Plant i Aylesham.

Henrik Sonerud, VD på OilQuick i Sverige:
–Detta är ett naturligt steg för att kunna möta en ökande efterfrågan och kunna växa ytterligare. Med ett eget bolag får vi bättre kontroll och kan konkurrera på lika villkor. Storbritannien är en enorm marknad som har stor utvecklingspotential både för vår basprodukt – fullautomatiska snabbfästen, men även för våra nya tiltrotatorer OQTR-E.
–I Skandinavien är marknaden mer mogen och nästan alla grävmaskiner har både snabbfästen och tiltrotatorer. I Storbritannien är marknaden ännu inte lika långt framme.

OilQuick rekryterar Steve Parker som närmast kommer från ECY Haulmark Ltd. Steve har jobbat i branschen i över 30 år och blir nu platschef på OilQuick UK.
–Jag är väl bekant med OilQuicks kvalitetsfästen och har bara positiva erfarenheter. De håller högsta kvalitet och det skall bli otroligt kul att dra igång säger Steve.
–Nu med de nya tiltrotatorerna OQTR-E så har vi en enorm marknad att tillgå. Vi kommer bearbeta marknaden hårt för att få ut nå ut till både användare och beslutsfattare.

OilQuick UK öppnar 1 oktober 2020.

Se vår webb för kontaktinformation till OilQuick UK.
www.oilquick.com
Mer information hittar ni på våra sociala mediekanaler.
Kontaktinformation
Postadress
Hede-finnflo­vägen 6
82413 Hudiksvall
Besöksadress
Hede-finnflo­vägen 6
82431 Hudiksvall
Region
Hudiksvall
Gävleborgs län
Sverige
Organisationsnummer:
556066-5530
Grundat: 1952
Anställda: 70
OilQuick AB är ett modernt, innovativt, familjeägt industriföretag med fokus på utveckling, tillverkning och försäljning. Vi är specialinriktade på helautomatiska redskapsfästessystem för grävmaskiner, hjullastare, truckar, materialhanteringsmaskiner och kranar. Vi erbjuder även högkvalitativa tiltrotatorer för grävmaskiner upp till 33 ton.

Vi erbjuder världens mest sålda snabbfästessystem med över 38 000 sålda system världen över. Vi har decennier av erfarenhet och testande bakom oss. Våra lösningar fungerar och du får en enastående kombination av kvalité, prestanda och säkerhet.

OilQuick verkar på alla marknader världen över och erbjuder förutom världsledande produkter även förstklassig support och service.
Med vårt säkerhetssystem OilQuick LockSupport undviker du arbetsplatsolyckor och tillbud. Det levereras som standard när du köper ett OilQuick fäste eller tiltrotator. OilQuick LockSupport uppfyller alla säkerhets¬krav som finns på marknaden.

Vi har valt att själva tillverka våra produkter. Detta gör att vi kan kvalitetssäkra och äga ledtider och på så sätt bli mer effektiva och konkurrenskraftiga. Huvudkontoret ligger i Hudiksvall och där sker även den största delen av tillverkningen. Vi har dotterbolag och försäljningsorganisationer i flera länder. Vi växer så det knakar och med 110 anställda var förra årets omsättning Ca 500 miljoner SEK.

Vid frågor runt tiltrotatorer, fästesval, maskinkrav och olika redskapskombinationer, tveka aldrig att kontakta oss för experthjälp. Vi har mer än trettio års erfarenhet från denna typ av frågor och vi står alltid till ditt förfogande.

Kontakter

Johan Lindqvist
Marknadsansvarig
0650-153 40
070-518 23 55
Joakim Bohlin
0650-76978
070-2552080

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-10
Proton Technology blir nu Cotec LabsFem skäl att automat­isera avtalsskrivandetFortsatt låg IPO-aktivitet i Sverige och globaltHur påverkar kontoret fysisk och mental hälsaDoxas styrelseordförande avböjer omval
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
2024-04-03
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo