SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

OilQuick bäst igen!

OilQuick gör det igen och tar hem titeln Sveriges Bästa Industriföretag 2021! Dessutom har dom placerat sig som nr 9 på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser 2021.
Priserna delas ut av organisationen Great Place To Work som utför världens största arbetsplatsstudie och delar ut kvalitetsutmärkelser till de allra bästa i mer än 50 länder över hela världen.

För att få komma in på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser måste man först erhålla en Great Place to Work® certifiering. Det är tuff process med otroligt höga krav på verksamheten och alla anställda får komma till tals i en anonym enkät. Av alla som blir certifierade så är det endast de 25 bästa resultaten av kulturutvärderingen och medarbetarundersökningen som får kalla sig Sveriges Bästa Arbetsplatser 2021.
OilQuick klättrar från plats 15 förra året till plats 9 på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser 2021 i klassen medelstora företag 50-250 anställda.

Att få dessa utmärkelser betyder mycket för OilQuick. Extra mycket ett år som detta.

Henrik Sonerud, VD på OilQuick:
–Vi är mycket glada och stolta att vi trots detta tuffa år mitt i pandemin, lyckats behålla glädjen och engagemanget hos våra fantastiska medarbetare. För andra året blir vi Sveriges Bästa Industriföretag och för tredje året tar vi oss in på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser. Vi har fortfarande en hel del saker som vi kan förbättra och det kommer vi fortsätta jobba hårt med. Men just nu vill vi fira den här framgången.

–Hårt arbete lönar sig alltid. Vi har precis visat att när det är som svårast, då står vi som starkast tillsammans!


Malin Lindqvist, HR chef på OilQuick:
–Vi jobbar hårt under pandemin för att stötta våra medarbetare på bästa sätt. Alla tjänstemän som sitter hemma samt alla ute i verkstan som får jobba med förhållningsregler och begränsningar. Det är inte helt lätt för alla och vi erbjuder den hjälp vi kan. En anledning till att vi får bra betyg av personalen även detta år är att vi redan innan pandemin hade kommunikationskanaler och rutiner fastställda. Vi kommunicerar regelbundet genom vår app, vi håller digitala event, gemensamma middagar och AW och erbjuder andra saker man kan göra på distans utan att fysiskt träffas.

– Att ännu en gång utses till en av Sveriges 25 bästa medelstora arbetsplatser är resultatet av ett långt intensivt arbete där medarbetarna varit högst delaktiga och där företaget prioriterat att värdera medarbetarnas behov och önskningar.


59 procent högre vinstmarginal om du har nöjda medarbetare
Organisationen Great Place to Work har frågat 23 074 medarbetare runtom på svenska organisationer.
Resultaten visar bland annat att organisationer som är med på Great Place to Works lista över Sveriges bästa arbetsplatser har nästan 50 procent lägre sjukfrånvaro än genomsnittet i Sverige.

Siffrorna blir ännu mer imponerande när de ekonomiska resultaten jämförs. Vinstmarginalen hos Sveriges bästa arbetsplatser på Great Place to Works lista är 59 procent högre för både stora och medelstora organisationer jämfört med svenska genomsnittsföretag. Rörelsemarginalen är 42 procent respektive 37 högre jämfört med de 10 000 svenska genomsnittsföretag som ingick i den jämförande ekonomiska analysen.

Läs rapporten här.

– Att investera i sitt ledarskap och i sina medarbetare är något vi rekommenderar alla verksamheter som vill få ökad lönsamhet och samtidigt få ner graden av sjukfrånvaro och personalomsättning. Innovationskraft, nöjda kunder, bra rykte och bättre business – allt springer ur en hög grad av tillit, säger Maria Grudén, vd på Great Place to Work.

Årets alla vinnare och den fullständiga listan korades den 25 mars 2021.
Hela presentationen finns att se på greatplacetowork.se

Övriga frågor:
Jocke Bohlin
Marknadskoordinator
OilQuick AB
Hudiksvall, Sweden
Mobile: +46 (0)70-255 20 80
Email: jocke.bohlin@oilquick.com
Web: www.oilquick.com

Kontaktinformation
Postadress
Hede-finnflo­vägen 6
82413 Hudiksvall
Besöksadress
Hede-finnflo­vägen 6
82431 Hudiksvall
Region
Hudiksvall
Gävleborgs län
Sverige
Organisationsnummer:
556066-5530
Grundat: 1952
Anställda: 70
OilQuick AB är ett modernt, innovativt, familjeägt industriföretag med fokus på utveckling, tillverkning och försäljning. Vi är specialinriktade på helautomatiska redskapsfästessystem för grävmaskiner, hjullastare, truckar, materialhanteringsmaskiner och kranar. Vi erbjuder även högkvalitativa tiltrotatorer för grävmaskiner upp till 33 ton.

Vi erbjuder världens mest sålda snabbfästessystem med över 38 000 sålda system världen över. Vi har decennier av erfarenhet och testande bakom oss. Våra lösningar fungerar och du får en enastående kombination av kvalité, prestanda och säkerhet.

OilQuick verkar på alla marknader världen över och erbjuder förutom världsledande produkter även förstklassig support och service.
Med vårt säkerhetssystem OilQuick LockSupport undviker du arbetsplatsolyckor och tillbud. Det levereras som standard när du köper ett OilQuick fäste eller tiltrotator. OilQuick LockSupport uppfyller alla säkerhets¬krav som finns på marknaden.

Vi har valt att själva tillverka våra produkter. Detta gör att vi kan kvalitetssäkra och äga ledtider och på så sätt bli mer effektiva och konkurrenskraftiga. Huvudkontoret ligger i Hudiksvall och där sker även den största delen av tillverkningen. Vi har dotterbolag och försäljningsorganisationer i flera länder. Vi växer så det knakar och med 110 anställda var förra årets omsättning Ca 500 miljoner SEK.

Vid frågor runt tiltrotatorer, fästesval, maskinkrav och olika redskapskombinationer, tveka aldrig att kontakta oss för experthjälp. Vi har mer än trettio års erfarenhet från denna typ av frågor och vi står alltid till ditt förfogande.

Kontakter

Johan Lindqvist
Marknadsansvarig
0650-153 40
070-518 23 55
Joakim Bohlin
0650-76978
070-2552080

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN