SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Okta lanserar nya produkter och förbättringar av sin ”Identity and Access Management”-plattform

Hjälper kunder med digital transformation inom områdena säkerhet, kundupplevelse och applikationsutveckling
Okta, Inc. (NASDAQ: OKTA), en ledande oberoende leverantör av identitetslösningar, lanserar en rad innovationer under sin virtuella konferens Oktane21. Dessa inkluderar två nya produkter - Okta Privileged Access för att förbättra säkerheten och flexibiliteten kring känsliga och affärskritiska data, samt Okta Identity Governance för att modernisera identitetsstyrning och administration. Dessutom utvecklar företaget Okta Integration Network inom risk- och bedrägerihantering, orkestrering av kunddata, dataskydd och compliance, samt hantering av utvecklingslivscykeln. Okta presenterar också nya erbjudanden för Okta Developer Edition, vilka gör det möjligt för utvecklare att integrera Oktas teknologi för autentisering, auktorisering och användarhantering i sina applikationer på ett skalbart sätt.

Okta Privileged Access
Okta Privileged Access kombinerar identitetshantering med flexibel åtkomst för kritisk infrastruktur som möjliggör snabbare utvecklingshastighet, smidigare processer och förbättrad säkerhet i linje med Zero Trust-modellen.

Okta Privileged Access förenklar åtkomsthanteringen av känsliga data som lagras i molnet. Granulära, användar- och rollbaserade säkerhetprinciper kan användas sömlöst på infrastrukturnivå för att hantera vem som har åtkomst till vad. Dessutom hanteras compliance-aspekten via en central vy genom att koppla sessioner till specifika användare. Okta Privileged Access är enkel att driftsätta och bygger på säkerhet från Okta Advanced Server Access.

“Tusentals servrar driver Zooms kommunikationsupplevelse,” säger Gary Chan, Head of IT infrastructure and Employee Services på Zoom Video Communications, Inc. “Eftersom miljontals människor dagligen använder Zoom är säkerhet mycket viktigt för oss. Okta hjälper oss att säkra vår infrastruktur med en flexibel, identitetsbaserad lösning för användaråtkomst och hantering.”

Okta Privileged Access kommer att finnas tillgänglig från Q1 2022. Mer information finns på https://www.okta.com/products/okta-identity-governance-and-okta-privileged-access/.

Okta Identity Governance
Okta Identity Governance är en ny Okta-produkt med ett cloud-first-förhållningssätt till Identity Governance and Administration (IGA). Den löser komplexa åtkomst- och compliance-utmaningar. Lösningen erbjuder självbetjäning av identitetsstyrning och administration för alla användare. Därigenom kan verksamheter på ett smidigt sätt uppfylla de juridiska kraven på datahantering utan att hastigheten i hybrid- och multi-cloud-miljöer påverkas.

”T-Mobile utvecklar ständigt sin teknik för att ge anställda moderna verktyg i takt med kundernas förväntningar,” säger Warren McNeel, Senior Vice President of Product & Technology på T-Mobile. ”Oktas automatiseringsfunktionalitet är en viktig del av vår IAM-strategi och gör det möjligt för oss att erbjuda våra anställda en sömlös och säker åtkomst till kritiska resurser på distans eller på kontoret. Både verksamheten och kunderna gynnas när automatisering är nära kopplat till identitet.”

Okta Identity Governance kommer att finnas tillgänglig i programmet för tidig åtkomst från Q1 2022. Mer information finns på https://www.okta.com/products/okta-identity-governance-and-okta-privileged-access/.

Customer Identity Risk Ecosystem and Workflow-Integrationer
Okta utvecklar även Okta Integration Network inom de fyra huvudområdena risk- och bedrägerihantering, orkestrering av kunddata, dataskydd och compliance, samt hantering av utvecklingslivscykeln. De nya integrationerna hanterar utmaningarna med digital transformation inom områdena säkerhet, kundupplevelse, applikationsutveckling och dataskydd, samt där identitetshantering är central för att lösa mycket komplexa utmaningar med digital transformation - från att säkra transaktioner till digital onboarding.

Okta Integration Network byggs ut
Okta Identity Cloud stöds av Okta Integration Network, vilket omfattar fler än 7000 integrationer med de mest populära applikationerna. Okta Integration Network blir nu ännu mer omfattande med en rad nya Okta Customer Identity Workflow-integrationer, till exempel med Hubspot, Mixpanel och SendGrid. Dessa nya connectorer ger en sömlös integration över flera teknologier i Customer Experience Tech-Stack och kan enkelt hittas via Okta Integration Catalog.

Nya API:er för Okta Risk Ecosystem
Företag måste förtjäna och behålla kundernas tillit, samt skydda sig mot attacker. Med nya Okta Risk Ecosystem API kan kunder utgå från identiteten för att integrera och centralisera externa beteendemässiga och transaktionsbaserade risksignaler för att identifiera legitima användare och säkra e-handelsupplevelser. Nya integrationer med Bot Detection- och brandväggsleverantörer som Signal Sciences, HUMAN, F5 Networks och PerimeterX använder nya Risk Ecosystem API:er för att länka bedrägerisignaler till en specifik användare. De nya integrationerna kompletterar Oktas befintliga partnerskap i syfte att ge en helhetsbild av kund- och säkerhetsprofiler.

”Identitet har en unik roll i den digitala upplevelsen, särskilt ur integrationssynpunkt,” säger Diya Jolly, Chief Product Officer på Okta. ”Att koppla samman risksignaler med åtkomst, utan att offra användarupplevelsen, hjälper till att förhindra de typer av säkerhets- och bedrägeririsker som blir allt vanligare. Samtidigt ser vi en enorm möjlighet att utöka rollen som Okta Workflows kan spela för att gynna användarupplevelsen. Workflows kan fungera som ett realtidsverktyg för dataorkestrering och för att automatisera identitetsbaserade processer genom hela kundresan.”

”MLB kopplar ihop fans med allt som har med baseboll att göra genom att optimera och synka fansens online- och liveupplevelser,” säger Neil Boland, CISO på Major League Baseball. ”Med Okta för hantering av identiteter kan vi erbjuda en spännande och sömlös digital upplevelse, samtidigt som vi säkrar våra kunders integritet och säkerhet.”

Nya Okta Integration Network for Customer Identity finns tillgängligt på okta.com/integrations. Okta Workflows for Customer Identity är också tillgängliga från och med idag. Funktionen för hantering av externa risksignaler finns i Early Access-programmet via Adaptive Multi-Factor Authentication. Mer information finns på https://www.okta.com/press-room/press-releases/okta-launches-new-customer-identity-risk-ecosystem-and-workflow-integrations/

Nya Okta Starter och Advanced Developer Edition
Okta lanserar nya Starter- och Advanced-erbjudanden för Okta Developer Edition. Därigenom får utvecklare de verktyg de behöver för att införliva Okta-autentisering, auktorisering och användarhantering i sina applikationer. Okta Starter Developer Edition är nu tillgänglig gratis för upp till 15 000 aktiva användare per månad. Erbjudandet omfattar flera applikationer och inkluderar tillgång till de flesta av Okta-produkterna för Identity och Access Management - från adaptiv multifaktorautentisering till API Access Management.

Utvecklare kan nu komma igång snabbare med Okta och hantera fler användningsområden över applikationens hela utvecklingslivscykel. Dessutom har utvecklare nytta av utökad dokumentation och nya integrationer för att skydda och hantera åtkomst till mikrotjänster och API:er.

Nya Okta Starter Advanced Developer Editions finns på developer.okta.com. Mer information finns på https://www.okta.com/press-room/press-releases/the-new-okta-developer-experience-secure-applications-apis-and-infrastructure/

Presskontakt
Jan Fredriksson
Northern Link PR
jan@nlpr.se
+46 70 716 00 68
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN