SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ola Tengroth blir ny vd för Lesjöfors

Lesjöfors har i flera årtionden växt internationellt och uppvisat en stark, lönsam tillväxt under ledning av Kjell-Arne Lindbäck, som går i pension efter årsskiftet. Ny vd blir Ola Tengroth.
Ola Tengroth tillträder den 1 januari 2020. Han är 55 år och har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Göteborg. Han har senast varit vd och delägare i Kemetyl. Dessförinnan arbetade han i industriföretag som Univar, BASF och SKF och har haft ledande positioner de senaste 25 åren.

Lesjöfors, dotterbolag till Beijer Alma, omsatte 2 625 Mkr under 2018 med ett rörelseresultatet på 531 Mkr. Under Kjell-Arne Lindbäcks ledarskap har Lesjöfors utvecklats till en stark, lönsam verksamhet med 1700 anställda i 15 länder. Företaget är idag störst i Europa inom eftermarknad/chassifjädrar och en av få globala tillverkare av kundanpassade industrifjädrar, tråd- och banddetaljer.

- Under Kjell-Arnes 22 år som vd har Lesjöfors blivit ett världsföretag. En förklaring till detta är det gedigna affärsmannaskapet, där kombinationen av väl genomförda förvärv och entreprenörsanda skapat stora värden åt Beijer Alma och alla dess aktieägare. Det har varit ett privilegium att få jobba med en så framgångsrik industriledare under min tid i Beijer Alma. Å styrelsens och alla medarbetares vägnar tackar jag Kjell-Arne för hans fina insatser under alla år, säger Beijer Almas vd och koncernchef Henrik Perbeck.

- Vi är samtidigt stolta över att välkomna Ola Tengroth till Lesjöfors. Företaget ska fortsätta sin internationella tillväxtresa, både via förvärv och organisk utveckling. Ola är rätt person att leda detta arbete. Han har lång, internationell ledarerfarenhet från industrin och av det kundinriktade affärsmannaskap som krävs i vidareutvecklingen av Lesjöforskoncernen.

- Det är ett fint, välskött företag jag nu kommer till och en verksamhet med en tydlig agenda för sin fortsatta utveckling. Tillsammans med ledningsgrupp och övriga medarbetare ser jag fram mot att bidra i ett arbete som ska göra Lesjöfors framgångsrikt också kommande år, säger Ola Tengroth.

För ytterligare information: Vd och koncernchef Beijer Alma, Henrik Perbeck,
telefon +46 (0)18-15 71 60

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Träffa oss på Nordbygg! Magnus Ericsson, SwerockToppkvalitativa grävlastare från Lännen
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN