SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Optimal lösning – det är målet för varje projekt

Grunden för lyckade slutprodukter
Grunden till ett projekt kan se väldigt olika ut i starten. Det kan vara en färdig ritning, en hastig skiss eller bara en uttalad tanke och idé. Slutresultatet är ändå detsamma – den produkt kunden sökte och behövde.

Tony Karlsson är projektgruppschef på Liedholms Maskinteknik, han säger:
– Vi är väldigt förändringsbenägna och flexibla när det gäller att fånga upp, utveckla och hitta nya idéer och lösningar.

– Grunden är en öppen dialog med tillit och ömsesidighet och vi har alltid en bra och mycket nära kontakt med våra kunder. Det är därför vi kan hitta och skapa de lösningar som passar varje kund.

Det tighta samarbetet med kunderna och den kunskapsbank, erfarenhet och teknik som finns samlad hos Liedholms är tillsammans grunden för lyckade slutprodukter.

– Vi är kända för att vara nytänkande, flexibla och problemlösare och därför har det blivit så att vi mer och mer får de mest kvalificerade uppdragen. Och det gör vi gärna.

Många gånger kan det också handla om att arbeta under tidspress.
– Vi har en väldigt kort startsträcka. Det går oerhört snabbt för oss att anpassa oss till en ny produkt eller ny kund.

Varje projekt är unikt och det är få produkter som ens liknar varandra, även om det till största delen handlar om tryckkärl.

Uppdragen kan komma från en ny kund eller kund man redan samarbetar med och det kan handla om att forma en ny produkt eller utveckla redan befintlig produkt. Tony och projektgruppen hos Liedholms startar då med att etablera samtal för att successivt, i detalj, skapa en bild av funktion och användningsområde.

– Kunden kan ha en grundidé, han ser ett behov av en speciell sorts produkt men vet inte hur den ska utformas eller fungera. Det får bli vårt problem, eller utmaning som vi ser det.

– Vi utvecklar grundkraven kommer med förslag och idéer för att successivt skapa en utformning och lösning som kunden blir nöjd med.

– Vi tittar på användningsområde och miljö men också form, funktion, olika kravspecifikationer och material som är lämpliga. Helt enkelt hur man kan dimensionera, forma och utveckla en slutprodukt. – Då krävs ett mycket nära samarbete under hela den processen och vi arbetar alltid tillsammans med kundens egen utvecklingsavdelning. Det gör vi också i de fall det handlar om att vi hjälper kunder att utveckla och förfina redan befintliga produkter. Samtidigt tittar man åt andra hållet – hur produkten kan tillverkas i Liedholms produktion.

– Där gäller det att titta på material som passar för tillverkningen av just den produkten, material som går att forma och som går att svetsa. Där tittar vi också på faktorer som ekonomi och miljö. – Vi har ett väletablerat samarbete med bland annat materialleverantörer och underleverantörer och det är också en viktig del i arbetet med att få produkten i produktion.

Artikeln kommer från Liedholms tidning ”svets & Projekt”
Kontaktinformation
Postadress
Ingenjörs­gatan 2
25227 Helsingborg
Besöksadress
Ingenjörs­gatan 2
25227 Helsingborg
Region
Helsingborg
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556058-3097
Grundat: 1948
Anställda: 50
Välkommen till Liedholms Maskinteknik AB!

Liedholms tillverkar kompletta maskiner och svetsade konstruktioner, så som ASME U-stamp och EN 13445 (PED) klassade tryckkärl i kolstål och olika typer av rostfritt stål. Vi är vana vid omfattande krav från våra kunder och har en stor erfarenhet av att hantera dokumentation och spårbarhet vid större projekt. Förra året sålde vi över 1 000 tryckkärl till olika områden av industrin (t.ex. kärnkrafts-, marin- och livsmedelsindustrin).
Vi besöks ofta av våra kunders kunder från alla världsdelar, och vi är vana att jobba med de flesta typer av inspektioner och certifieringar (t.ex. RCC-M, RMRS, BV, DNV och Lloyds).
Våra kunder är stora företag i olika delar av verkstadsindustrin, så som energi, miljö, livsmedel och kärnkraft. Liedholms ligger geografiskt lättillgängligt med hamn, tåg och flygplatser på nära håll.

Exempel på produkter vi tillverkar:
ASME U och EN 13445 klassade tryckkärl i både kolstål och rostfritt stål
12 tons marin applikation i Hastelloy C-276
Grovfilter för vatten med interndelar i 254SMO eller titan
Applikationer med våtlackering enligt NORSOK
Marina tryckkärl i 254SMO/1.4547
25 tons Våtgasfilter i 254SMO och Duplex
Tryckkärl till kärnkraftsindustrin enl. lag- och kundspecifika krav
Säkerhetsklassade tryckkärl till försvarsmakten
BV-klassificerad Skid med tryckkärl, rörarrangemang och elinstallation

Besök oss gärna på www.liedholms.se (svensk version) eller www.liedholms.com (in English)

Certifieringar

ASME U – EN 1090-1 EXC3 – EN 13445, ASME U-stamp – EN ISO 1090-2 – ID06 – ISO 1090 – ISO 14001:2016 – ISO 9001:2016 – SS-EN 287 – SS-EN 288 – SS-EN ISO 3834-2

Kontakter

Esbjörn Säiner
ORDERGRUPPSCHEF
+46 042-19 98 64
Tony Karlsson
PROJEKTGRUPPSCHEF
042-19 98 55
0739-78 98 55

Filmer

Liedholms Company Presentation (svensk text)

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-07-20
Ultimo och Additude tecknar partnerskap
2022-07-19
May the Force be with you!MOVS tar in nytt kapital för expansionCoca-Cola väljer Malmö LBC för fossilfria transporterGöteborgs Hamn satsar på hållbarhetSäkra företagets ekonomi när inflationen stiger
2022-07-18
Peab halvårsrapport: Stabilt första halvårTräindustri och forskare utvecklar framtidens husfabrikerWELL – för hälsans skullSvenska e-handlare försiktiga med sommarens förväntningarDelårsrapport januari – juni 2022 Sweco AB
2022-07-15
ABBS: regenerativa drivenheter och motorer Kungsleden/IN3PRENÖR anlitar KungsmontageNanoleaf firar sitt 10-årsjubileumCyberhot inom digitala ekosystemZoom lanserar Workspace Reservation
2022-07-14
Organisera trafiken på din arbetsplatsAlicanto Minerals presenterar unik zinkfyndighetCirkulärt byggandeVimek Fire BoxHandbok för cybersäker IoT
2022-07-13
Edströms nyaste medarbetare Johan Magnusson Rejlers vinner nytt avtal med TelenorGordon Delivery utvecklar elbil för kylda leveranserABB och Red Hat i samarbeteOwl Labs lanserar Meeting Owl 3
2022-07-12
Ny VD och koncernchef för LerniaSpontning inför ombyggnad av Södertälje sluss och kanalComfort förvärvar starkt installationsbolag inom VS i Örebro!7 av 10 tycker att byggföretag ska dela arbetsmaskinerSvensk stålproduktion minskade första halvåret 2022
2022-07-11
Med blick mot framtidenPeab bygger skola i ÅstorpGreen Cargo återfår förtroendet för LKABs insatstågtrafikSinfra tecknar ramavtal med LambertssonNy värmekamera för MRO-proffs
2022-07-08
Industritorget.se önskar en TREVLIG SOMMAR!Ersätt ditt ethernetkablage med en trådlös länk Glasövergångstemperatur för polymererMobilvägning VS GolvvågsvägningMälarplast mottagare av Eskilstuna kommuns miljöprisABB och SKF utökar samarbetetSchneider Electric lanserar IT-partnerprogramZoom effektiviserar mötesupplevelser Illuminating the way forwardChargePoint Holdings ett ledande globalt laddnätverk för elfordonHexicon vinner Storbritanniens första auktion för flytande vindkraftNy stor solpark i södra Sverige driftsattHydro investing in new automotive extrusion press in DenmarkVarför köpa rostfritt från Kominox?Är din verksamhet redo för framtidens tullhantering?
2022-07-07
Styr värmen rum för rumARRONET Aluminiumbåtar fyller 30 år Kapacitet, driftsäkerhet och automation Garmin adderar inbyggd dash camEnerco förvärvar Industri & ByggserviceKunskapscompaniet godkänt för validering av Industriteknik BASFörsta spadtaget tagetKesko Sverige stärker sin position i MälardalenFogning och estetik går hand i hand Dynabook lanserar Mobile Secure-klient
2022-07-06
Volvo CE går in i spelbranschen med Farming Simulator