ONSDAG 24 APRIL 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Pålitliga Merlo på årets mässor

På Bauma kommer Merlo att presentera nya modeller av Merlo Roto, bland annat den nya Merlo Roto 50.35, som har en lyftkapacitet på 5 ton och lyfthöjd 35 meter.
Medan alla pratar om vilka maskiner som visas upp på den internationella Bauma-mässan i nästa vecka, planerar AB Hüllert Maskin vilka maskiner som ska vara med årets alla svenska mässor.

På Bauma kommer Merlo att presentera nya modeller av Merlo Roto, bland annat den nya Merlo Roto 50.35, som har en lyftkapacitet på 5 ton och lyfthöjd 35 meter. Den nyheten spiller av sig i riktning mot Sverige senare i år.

På svenska Maskinexpo på Stoxa 23-25 maj kan intresserade få mer information om Merlos moderniserade Roto-koncept. Senare i år introduceras den nya Roto-serien på den svenska marknaden.

Nya Roto baseras på ett modulbyggt koncept med en mängd nya tekniska funktioner. De nya Roto-modellerna finns i två olika utföranden, Roto 400 som roterar 415 grader och Roto Advanced med oändlig rotation.

Personal från Hüllert Maskin kommer finnas på plats i Merlos monter FS1108/3 under Bauma för att ta emot besökare från Sverige och vara med och visa nyheterna.

På Maskinexpo är ytterligare modellserier i fokus.

En är nya Multifarmer som redan blivit en stor framgång i Sverige, både inom entreprenad och jordbruk. Multifarmermodellerna levereras med både kraftuttag och trepunktslyft, vilket tillsammans med maskinernas unika räckvidd och fördelaktiga format gör dem användbara i oräkneliga sammanhang.

En annan är Panoramic-serien som lanserades redan 1987. Modellens tillkomst byggde på idén att flytta motorn från maskinens baksida till höger sida, vilket gav gott om plats för teleskopbommen. Denna smarta idé förändrade teleskoplastarmarknaden för alltid, och gjorde Merlo till teknikledare eftersom det möjliggjorde en utmärkt runtomsikt, som i sin tur gav ökad säkerhet.

Nu är det alltså dags för den senaste uppgraderingen av Panoramic-modellerna. De nya maskinerna som kommer till Sverige under hösten har ny hytt, givetvis med fortsatt god runtomsikt och komfort. De har också en helt ny typ av axlar samt nya tekniska lösningar som höjer säkerhetsnivån och prestandan.

Merlo är det marknadsledande teleskoplastarmärket i Sverige sedan decennier. Under åren har generalagenten AB Hüllert Maskin byggt ut ett heltäckande nät med omkring 40 serviceverkstäder och säljkontor spridda över hela landet. Den starka positionen märks också på det breda utbudet av modeller.

Här är datum för mässorna 2019 då AB Hüllert Maskin och Merlo medverkar.

(Även Jekko minikranar och Hyundai gaffeltruckar ställs ut i Merlos montrar på entreprenadmässorna!)

MaskinExpo, 23-25 maj

Borgeby Fältdagar, 26-27 juni

Brunnby Lantbrukardagar 3-4 juli

Load up North, 29-31 augusti

Entreprenad live, Knutstorp 12-14 september

Elmia Park, 24-26 september

BILDER:

0187 och 0174.

Nya Multifarmer. På bilden modellen MF40.9 med 9 meter lyfthöjd och utrustad med kraftuttag och trepunktslyft. (Foto: Mats Thorner)

roto400.jpg

Nya Roto 400, här modellen 40.18 som är en av de mindre Roto-modellerna. (Foto: Merlo)

AB Hüllert Maskin är ledande leverantör av teleskoplastare i Sverige. Företaget har den svenska generalagenturen för Merlo, med ett nät av återförsäljare och serviceverkstäder över hela landet.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-04-17
Synkronisera med robotarInterroll levererar högeffektiva crossbeltsorter till schweizisk referenskund Laddboxar och laddning av elbilar - Kort och gott – följ regelverk och rekommendationer!Miljömedvetna svenskar tvättar bilen hemma – och bryter i vissa fall mot lagenLantmännen väljer Icertis för kontrakthantering i molnet
2019-04-16
Volvobilar i Europa varnar varandra om hala vägar och andra trafikfarorVi välkomnar TT-08 till Ergobjörn-familjen! Kameror för Machine VisionNCC bygger ny räddningsstation i LuleåAnders Ygeman inviger Power Circle Summit på ElfackMinskade utsläpp med fordonsprojektOKQ8 har överlägset bäst täckning på fossilfria bränslet HVO100Kamerasystemet Camos 360° vidgar vyerna på MaskinExpoNy Bevegofilial öppnar snart i Bäckebol i Göteborg Ny undersökning från LeasePlan: Tjänstebilsförarna vill köra elbil – räckvidden fortsatt hinder​Låt elektroniken leva längre!Verktygsboden firar påsk på Skandinaviens största bil- och MC-mässaHyundai fabriksförbereder sina grävmaskiner för Engcons tiltrotatorerHydroscand öppnar butik på VärmdöAxfood väljer Circle K som drivmedelsleverantör Elitfönster lanserar självreglerande solskyddsglas Svensk kvalitetssäkring av metall på väg att få internationell status Bäst att bränna plasten och utvinna energiSMP lanserar egenutvecklad gripskopa
2019-04-15
Polestar 2 sätter fokus på Kina med tillverkning och platsen för den första Polestar SpaceFathantering – Så minimerar du riskernaVedmaskinen Palax C750 – mässans kap på MaskinExpoNya Opel Corsa väger mindre än 1 000 kgJessica Mitrosbaras blir ny enhetschef på Sigma TechnologyDAF utökar sitt sortiment inom byggsegmentetSesam öppnar upp nytt samarbete mellan Garageportexperten och ÅkerströmsLK lanserar blyfritt sortiment för hållbara VVS-installationerVärldspremiär för eldrivna Volkswagen ID. ROOMZZ Airmee är först ut med fossilfria hemleveranser samma dagEgen innovation sänkte energiförbrukningen till en fjärdedelEtt förredskap som är effektivt mot ogräs Världens största batteridrivna spårfordon ska byggas i SkelleftehamnLågt marktryck med nya Bell B20E LGPI höst startar distansutbildningar i robotik och automationHenkels sortiment av hälsa- och säkerhetsprodukter.Andie Lahdo blir årets företagareWibax utbyggnad blir en ”familjeaffär”Janne Hirsikangas till Europafinal i Cat Operator ChallengeChristian Clemens föreslås som ny ordförande för Svenskt FlygOptimerad avjämningsbalk från RototiltMer AI på civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign
2019-04-12
Rototilt breddar redskapsprogrammet med kraftfulla rivtänderNy försäljningsdirektör på Volvo Car SverigeNCC får miljardorder för över 200 bostäder på ny ö i Köpenhamn 150 000 bilar riskerar körförbud 1 majVerizon presenterar ny IT-säkerhetsrapport kring insiderhot – så skyddar du din organisationVolvo Cars börjar tillverka XC40 vid fabriken i kinesiska Luqiao där fler märken byggsKobelco visar upp automatiserad grävmaskin och Engcon tiltrotator på BaumaNu öppnar Skansen Baltic Sea Science Center!Stor del av svensk järnmalm bildades i vulkaniska processerMarknadens mest snabborrande och hållbara stegborrNya klimatsmarta batteridrivna häcksaxar för en praktfull häckSchneider Electrics svenska vd tillträder ny roll med ansvar för norra Europa Stor satsning på kompetensutveckling av yrkesverksammaEuropeiska MOTOMAN-robotar rullar ut från fabriken i SlovenienSydsvenskt konsortium testar framtidens elvägarNordisk plastindustri förenas i unik paneldebatt på Plastteknik Nordic.
Annonser