SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Padel – En sport som bara växer, Llentab skapar möjligheter.

Det officiella ursprunget för padel är lite oklart, enligt många så förekom ett liknande spel på engelska kryssningsfartyg under 1920-talet.
Men enligt internationella padel förbundet skall sporten växt fram 1962 i Puerto de Acapulco, Mexiko där Enrique Corcuera byggde den första banan på sin egen tomt.

Vänner till Enrique Corcuera skall i sin tur bidragit till en del förändringar och spridning av sporten som började växa lavinartat i Latinamerika och Spanien framför allt. Enligt internationella padel förbundet finns sporten idag i över 90 länder, 43 nationella förbund och 18 miljoner spelare världen över.

Till Sverige kom sporten lite senare, padel förbundet i Sverige startades 2010 men den första padel banan byggdes upp redan 1998 utanför Båstad av Thommy Andersson som skall ha fattat intresse för sporten under en resa till Marbella. Idag ser man att intresset i Sverige växer hela tiden, det är mer och mer som provar på att spela och det är en väldigt stor förfrågan runt om i Sverige av att bygga nya padelhallar.


Llentab skapar möjligheter.
Llentab har byggt ett flertal padelhallar runt om i Sverige, och det märks att intresset av att bygga nya padelhallar har ökat. Padelhallar är ju ett relativt nytt affärsområde som ”ploppat upp” för Llentab och andra hallbyggare här i Sverige.

Nyligen byggde Llentab en ny padelhall i Uddevalla för Fratera Fastigheter Lillesjö AB som stod klar i början av maj. Hallen är 2780m² och har 7 st. padel banor.


PLX Padel - Uddevalla
Förstklassig padelhall

Fastigheten är ämnad och för att bedriva padel tennis. Detta är en Llentab hall i modernt snitt. Toppmodern fastighet med omklädningsrum, pentry och inte mindre än 7 padel banor. Storleken på fastigheten är 2780 kvadratmeter. De olika rummen i lokalen är byggda med lastcontainrar som grund och bidrar till ett modernt och industriell känsla.


UTK hallen - Uppsala
En kombinerad tennis och padelhall

Det är en förstklassig padelbana med svensktillverkad stålkonstruktion, 12mm härdat glas och det senaste moderna underlaget med curlat konstgräs. Detta underlaget används bland annat på World Padel Tour. Underlaget gör att det inte behövs lika stor mängd sand och 12mm glaset ger en jämnare och bättre studs i glaset. Ni får längre och roligare dueller.

West Coast Padel - Stora höga
En funktionell padelhall

Den helt nybyggda hallen i Stora höga erbjuder två dubbelbanor och en ny singel.
West Coast Padel har flera hallar runt om i Sverige, klicka in på deras hemsida för mer information.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-11
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web