SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Parkers nya serie av styrsystem för flera axlar

Kraftfull, modulär och utformad för den globala industrimarknaden
Parker Hannifin, världsledande inom rörelse- och styrteknologier, lanserar det nya Parker-sortimentet av styrsystem för flera axlar för den globala marknaden för industriell automation. Parkers intelligenta styrsystem för flera axlar kombinerar maskinlogik, rörelsestyrning i realtid, avancerade säkerhetsfunktioner samt visualisering i en fullständigt skalbar lösning.

Parkers elektromekaniska serie av styrsystem för flera axlar är perfekt för OEM:er som tillverkar förpacknings-, materialformnings-, utskrifts- eller hanteringsmaskiner samt för systemintegratörer som tillhandahåller lösningar för fabriksautomatisering i fordons-, textil-, pappers- och livsmedelsindustrin. Serien bygger på en robust och fläktlös ARM CPU-arkitektur och består av PAC120 och PAC340. Dessa kompakta, industriella och programmerbara styrenheter utgör en del av ett system av I/O-moduler som länkar processignaler i ett EtherCAT-nätverk.

Via den ledande leverantörsoberoende CODESYS SoftMotion-plattformen för snabb och enkel programmering kan Parkers styrsystem för flera axlar erbjuda dedikerade funktioner för optimal utveckling av rörelsestyrningsapplikationer. Allt är integrerat i ett enda användargränssnitt så att ingenjörer kan arbeta smartare och i enlighet med IEC 61131-3- och PLCopen Motion-standarderna.

Den modulära PAC-arkitekturen kan utökas med en säkerhetsstyrenhet och I/O-säkerhetsmoduler för att uppfylla kraven i maskindirektivet 2006/42/EG, vilket därmed reducerar arbetet med att utveckla, verifiera och godkänna en säkerhetsapplikation.

Parkers serie av styrsystem för flera axlar är utformad för enkel konfiguration i befintliga anläggningsnätverk och enheter från tredje part samt levereras som standard med en rad inbyggda kommunikationsprotokoll, inklusive en OPC UA-server, Modbus TCP, EtherCAT och dubbla LAN-nätverk i kombination med fler alternativ för Ethernet/IP, PROFINET och PROFIBUS. OPC UA-servern underlättar en integrerad Industri 4.0-anslutning. USB-portar och en inbyggd SD-kortplats möjliggör lokal lagring av processdata och byte av styrprogram.

PAC120 och PAC340 i industriklass ger designingenjörer valmöjligheter gällande minneskapacitet, CPU-prestanda, kommunikationsalternativ och CNC-funktioner för att möta kraven i nästan alla automatiseringsprojekt som involverar rörelse-, synkroniserings- eller lägesuppgifter.

PAC120 är perfekt för applikationer som kräver flexibel rörelse- och automatiseringskontroll och erbjuder PROFINET I/O- eller Ethernet/IP-alternativ samt intern och inbyggd Modbus TCP. PAC340 erbjuder en högpresterande fyrkärnig CODESYS CPU på 1,5 GHz samt intern och inbyggd PROFINET I/O och Ethernet IP för designingenjörer med uppgift att utveckla lösningar som involverar synnerligen krävande applikationer för flera axlar i realtid. Både PAC120 och PAC340 är lämpliga för global distribution och innehar nödvändiga certifikat (CE, UL och CCC).

Sammantaget tillhandahåller Parkers styrsystem för flera axlar, vilka kan monteras på DIN-skenor, en komplett automatiseringslösning för applikationer med åtskilliga teknologier, vilket gör det möjligt för OEM:er att utveckla effektiva och högpresterande styrsystem.

Mer information om Parkers nya serie av styrsystem för flera axlar finns på:
https://ph.parker.com/se/sv/parker-motion-controller-pac-series

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN