FREDAG 21 SEPTEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Patienter hyr ut sig själva till sjukvården

I näringslivet skapas varje dag företag utifrån behovsefterfrågan men hur fungerar detta i svensk sjukvård?
Tar man reda på patienters behov?

Under flera år så sökte en kronisk sjuk kvinna, Maria Lindqvist, svar på dessa frågor. Nu har hon tillsammans med andra kroniskt sjuka och personer med funktionsnedsättning startat Patienthuset.

Patienthuset erbjuder en mötesplats för patienter, sjukvården och läkemedelsindustrin där samarbete ligger i fokus. Samarbete för att utveckla olika processer inom sjukvården och läkemedelsindustrin.

Patienthuset samlar patienter och erbjuder deras erfarenheter och kunskap till sjukvård och läkemedelsbolag. Patienterna föreläser om sina erfarenheter från sjukvården och om sin sjukdom, är med i styr-/ utvecklings-grupper och driver ibland egna sjukvårdsprojekt på uppdragsbasis.

”- Många blandar ihop oss med patientföreningar men vi är ingen patientförening. Vi ser patientföreningarna som våra samarbetspartners då de står för informationen kring sjukdomar och vi för utvecklingen av sjukvården, säger Maria Lindqvist, grundare av Patienthuset.

Hon fortsätter:
”- Att se patienten som en resurs i utvecklingsprocesser kommer att bidra till att sjukvårds-processerna blir mer effektiva och styrda av behoven som finns. Dessutom skapas arbets-tillfällen som är anpassade till individens arbetsförmåga och som i sin tur ger skatteintäkter”.

För mer information kontakta:
Maria Lindqvist, Grundare
E-mail: kontakt@patienthuset.com eller tel. 070-288 80 54
http://www.patienthuset.se
2018-09-18
Aventics greppar tag om det mestaAlla Opels personbilar WLTP-certifieradeÖver 100 miljoner kronor investerat i solenergi av privatpersonerBuss till Karlstadsbuss nya snabblinje väcker internationellt intresseProduktuppdatering för Mazda CX-3Netsecure utbildar om det nya NIS-direktivet den 26 oktoberEffektiv övervakning av transporterMed rätt typ av teknisk utrustning blir mötena både mer effektiva och kreativa. Martin Edofsson leder Smart City ConnectionSAP: Försörjningskedjor måste bli mer intelligentaIVECO Daily Blue Power - Mästare i Hållbarhet: International Van of the Year 2018.Malmö Stads miljöbyggpris tilldelas LINK arkitekturJennie Sahlsten ny vd och koncernchef för Erlandsson ByggÅkare, öka era intäkter med CargoSpace24!ebm-papst visar ny fläkt för kylning av järnvägs­applikationer på mässan InnoTransStart för ny satsning på kvinnor i techindustrinLogistic Contractor utvecklar och bygger lager åt skönhetsjätten Lyko
2018-09-17
MLT presenterar nya möjligheter för automatiserad kvalitetskontrollCanon får guld i hållbarhet från EcoVadisCanon lanserar PROGRAF TM-serienHär är framtidens bil – självkörande, utsläppsfri och uppkoppladJenny Larsson är ny distriktschef i Cementa region SydIrisity inleder samarbete med DahuaCecilia Ceder ny vd för Fairtrade SverigeABAX värvar ännu en anställd från världens största telematikföretagQuality Hotel View expanderar – endast 2,5 år efter öppningen Vinnarna av Årets byggnadsvårdare 2018Årets Företagare i Blekinge 2018 går till Roger Olsson De vann Härnösands företagspriserBilfinger visar på stort ägarskap och högt engagemangVärldspremiär för nya Yaris GR SPORTPolarbröd en av vinnarna av Livsmedelspriset 2018ExTe fyller 120 årFlytande våtmarkTornstadens första projekt med MKB Fastighets AB i MalmöDe första eldrivna lastbilarna har levereratsInspireras till forskning i PiteåToppnotering för fjärrkyla under rekordvarm sommar Norrköping Airport ökar passagerarantalet i augusti
2018-09-14
Vad händer egentligen i Göteborg den 9-11 oktober?Nu blir vi ÄNNU grönare!ABB och Nobel Media tillkännager internationellt partnerskapCM-seminarium på Business Arena 2018ABB-teknik ansluter Sveriges största solcellspark till elnätetInterEast rekryterar marknadsansvarig Sigma Technology tror på LoRaWAN™Allmänhet och Skövdeskolor bjuds in till en fredag i sann forskarandaPeab Asfalt jubilerarKraftig resandeökning för Tåg i BergslagenEntreprenör utsedd för kulturhuset i BergsjönIKEA siktar på nollutsläpp för hemleveranser i fem storstäder till 2020Isabellestipendiet – för en mer jämställd byggbransch Produkter i världsklass förutsätter ett effektivt och väl sammanhållet IT-stöd Woody Bygghandel fortsatt aktiva på miljöområdet Orio Logistics satsar på e-handelslogistikEn medicinsk revolution inom ortopedin – nu på USÖHelt nya insikter om elKomposthink bokashi omvandlar matrester till jordförbättring och växtnäring!Premiär för Kia ProCeed: Skapar eget segmentRätt produkter för precision i flödesmätning och regleringSnabbt växande marknadsintresse för Moniers integrerade solenergitakHauschild+Siegel från Malmö vinner Svensk Betongs Arkitekturpris Prefab
Annonser