SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Polestar 2 världsturné kommer till Europa

Nya Polestar 2 går in i en ny viktig fas kring introduktionen
En omfattande roadshow på Polestars sex europeiska lanseringsmarknader som stödjer liknande event i Kina och Nordamerika som en del av Polestar 2 världsturné.

Presentationen av nya Polestar 2 för nyckelgruppergörs på ett unikt Polestarvis. Polestar 2 roadshow ger besökarna möjlighet att titta närmare på den spännande nya rent eldrivna performance fastback modellen när den besöker 15 europiska städer mellan maj och oktober 2019.

- Efter den online premier som vi hade i februari är detta en möjlighet för våra kunder och fans i Europa att komma närmare och bli mer personlig med Polestar 2 för första gången på sina hemmamarknader, säger Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer på Polestar.

Polestar 2 roadshow börjar i Sverige i maj, följt av Holland och Belgien i juni. Storbritannien tar värdskapet i juli, och från där går turnén vidare till Tyskland i augusti och en bit in i september. Norge är den slutliga destinationen i oktober där turnén också omfattar öppnandet av den första Polestar Space återförsäljarmiljön i Oslo.

De exakta datumen och platserna för Polestar 2 roadshow kommer att finnas på Polestar.com Turnén startar i Göteborg från 22-24 maj, innan den går vidare till Stockholm från 30 maj till 2 juni.

För bilder och övrig mediainformation, besök media.polestar.com.

Kontakt:

Allmänna mediafrågor

media@polestar.com

Brent Ellis, Public Relations and Communications, Europe

brent.ellis@polestar.com

Om Polestar

Polestar är det bilmärke för eldrivna prestandabilar som ägs gemensamt av Volvo Car Group och Zhejiang Geely Holding. Polestar drar nytta av specifika teknik- och konstruktionssynergier med Volvo Cars, vilket i sin tur ger betydande skalekonomier. Detta underlättar den framgångsrika designen, utvecklingen och tillverkningen av elektriska prestandabilar under eget varumärke.

Polestar lanserades med Polestar 1 2017 – en eldriven Hybrid GT med en effekt på hela 600 hk, ett vridmoment på 1 000 Nm och en räckvidd vid körning enbart på el på 150 km, längre än någon annan hybrid i världen. 2019 presenterades Polestar 2, företagets första helt elektriska volymtillverkade bil i premiumsegmentet framtagen för att konkurrera med Tesla Model 3. I framtiden kommer den helt elektriska prestanda-SUV:en Polestar 3 att ta plats i Polestars modellprogram.

Polestar tillämpar även sin teknik och expertis på elektrifierade Volvo-bilar. De nya modellerna Volvo S60, V60 och XC60 T8 Polestar Engineered är utrustade med Polestar-komponenter för att skapa en vassare och mer engagerande körupplevelse. Polestars prestandahöjande mjukvaruoptimeringar finns även för Volvo-modeller och förbättrar prestandan på sex olika områden, inklusive motoreffekt. Mediainformation om Polestar Engineered finns på Volvo Cars mediawebbplats.
Kontaktinformation

Volvo Personvagnar AB

Postadress
Avd. 50090 Hb3s
40531 Göteborg
Besöksadress
Vps/vci-huset Kaross­vägen 2
SE-29338 Olofström
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556074-3089
Grundat: 1960
Anställda: 15768
Om Volvo Car Group

Volvo har tillverkat bilar sedan 1927. I dag är Volvo Cars ett av de mest välkända och ansedda bilmärkena i världen med en försäljning på 534 332 bilar i över 100 länder 2016. Volvo Cars ägs sedan 2010 av kinesiska Zhejiang Geely Holding (Geely Holding). Volvo Cars utgjorde en del av svenska AB Volvo fram till 1999 då företaget köptes av amerikanska Ford Motor Company. 2010 köptes Volvo Cars av Geely Holding.

I december 2016 hade Volvo Cars över 31 000 anställda världen över. Volvo Cars huvudkontor och produktutvecklings-, marknadsförings- och administrationsavdelningar finns i huvudsak i Göteborg. Volvo Cars kinesiska huvudkontor ligger i Shanghai. Företagets huvudsakliga bilfabriker finns i Göteborg, Gent (Belgien) och Chengdu och Daqing (Kina), medan motorerna tillverkas i Skövde och Zhangjiakou (Kina) och karosskomponenter i Olofström.

Kontakter

Volvo Cars
-

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Designed For Generations

Designed For Generations
Volvo V90: Made By Sweden | ”Prologue” Featuring Zlatan Ibrahimović
Adventure That Knows No Limits

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-11
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web