MÅNDAG 18 DECEMBER 2017

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Polestar firar dubbel VM-titel med Volvo S60 och V60 Polestar Performance World Champion Edition

I förra veckan säkrade Polestar Cyan Racing en dubbel VM-titel i WTCC
Med Thed Björk bakom ratten på en Volvo S60 Polestar TC1-tävlingsbil – den första svenska världsmästaren i racing någonsin. Polestar avslöjar i dag Volvo S60 och V60 Polestar Performance World Champion Edition för att fira Polestar Cyan Racings titlar.

– Ingenjörerna från Polestar och Cyan Racing har jobbat tillsammans kring utveckling av existerande Polestar-gatbilar under många år. Det är därför passande att fira det fantastiska resultatet med vår första VM-titel genom att addera mer prestanda till de bilarna som legat som grund för årets tävlingsbilar. Med Volvo S60 och V60 Polestar Performance World Champion Edition har vi skapat en lättåtkomlig del av historien för många Volvo-ägare, säger Christian Samson, ansvarig för Product and Development på Polestar.

Volvo S60 och V60 Polestar Performance World Champion Edition är tillgänglig för samtliga D4, D5, T5 och T6-modeller och inkluderar samtliga förbättringar från Polestar Performance Parts-programmet i form av 19-tums specialtillverkade fälgar med prestandadäck, ett friflödes avgassystem i rostfritt stål och ett sportluftfilter samt uppgraderad hjulupphängning med nya dämpare och fjädrar. Visuellt är bilen differentierad med exteriöra detaljer som diffusor och bakvinge samt interiöra förändringar som Polestars växelspaksknopp.

Samtliga bilar får också Polestars drivlineoptimering som ökar effekten med upp till 10 hästkrafter och 50 Nm i vridmoment samt levererar snabbare växlingar och förbättrad gasrespons.

Volvo S60 och V60 Polestar Performance World Champion Edition är tillgänglig genom Polestar-certifierade återförsäljare runt om i världen där Polestar Performance Parts kan installeras på nya eller begagnade bilar. För mer information, besök: engineered.polestar.com

Volvo Personvagnar AB

031-325 02 00
Ingen e-post
Annonser