FREDAG 22 MARS 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Porttelefonen är bara början på våra smarta hem

Med en modern porttelefon så kan du lita på att enbart behöriga personer kommer in och ut i fastigheten.
Detta är något du kan läsa om mer här ( titanbeslag.se/porttelefon/ ). Utvecklingen av smarta passersystem har gjort det tryggare på arbetsplatser såväl som i fastigheter med privatbostäder. Det här är en del av utvecklingen som ger oss smarta hus och hem. Men porttelefonerna är bara början. Det finns så mycket mer som kan ge oss ökad livskvalitet hemma och på jobbet.

Vad är ett smart hem?

Du kommer hem och knappar snabbt in din kod i den porttelefon som finns i porten. I samma stund så tänds lamporna i ditt hem och vattenkokaren drar igång så att du har hett vatten till kaffe och te då du kliver genom dörren.

Trots att det är en iskall decemberdag så är det varmt och mysigt i ditt hem. Golvvärmen gick igång innan du ens närmade dig porttelefonen. Allting är programmerat för att passa din livsstil. När dina behov förändras så är det inga problem. Du kommer åt husets funktioner via din smartphone och kan snabbt ändra inställningar oavsett var du befinner dig.

I ett smart hem så är allt från passersystem till gardiner kopplade till nätet. Du kan styra värme, ljus och vitvaror. Du bestämmer om en person får komma in eller inte oavsett om du själv är i hemmet eller befinner dig på andra sidan jordklotet.

Tekniken finns, men är vi redo?

Det smarta hemmet är inte en framtidsvision. Allt som krävs för att koppla upp ett hem och se till att samtliga system (porttelefon, kyl, stereoanläggning och mer) är synkroniserade finns. Många hem är utrustade med den teknik som gör att det går snabbt att göra hemmet smart. Tekniken är alltså på plats men den kanske inte används vilket har mer med möjliga användare att göra.

Även om Sverige ligger i framkant vad gäller användning av avancerad teknologi så är inte alla redo för ett smart hem. Det kan ta lite tid att vänja sig vid tanken om en vardag som påverkas av programmering. Men så snart som bekvämligheter blir till vana så är det svårt att tänka sig en värld utan. Så är det ju redan med Internet och med smarta telefoner.

Gemensamma passersystem är inkörsporten

Man skulle kunna säga att de passersystem som numera används så flitigt på arbetsplatser såväl som i bostadshus är inkörsporten till smarta hem. Passersystem är också smidiga att installera, vilket är något som berörs här ( titanbeslag.se/passersystem/ ). När vi inser att det är så pass enkelt att kontrollera en port och husets dörrar med kod och smartphone så är steget till andra smarta tekniska lösningar inte så långt.

Dessutom så är det ju så att existerande system kan användas för vidare utveckling. Det betyder att de som rör sig i fastigheten kan använda samma appar och kod för fler funktioner. Då blir det enkelt att dra nytta av det smarta hemmets möjligheter. De känns inte som en fantasi som förvisso låter lockande men alltför krånglig. Fungerar det på jobbet så fungerar det också hemma.

Titan Beslag i Sverige AB

2019-03-18
Enzymex produkt EcoCoat skapade ett enkelt och smidigt samarbeteTrender och inspiration när Vårmässan i Malmö fyllde 20 år
2019-03-15
Cranab köpte sju Matrix på ett brädeHur ett litet projekt gör världen till en bättre platsEasyPark utsedda till ett av Sveriges mest välskötta företagClaremont stärker helhetserbjudandet inom E-handel med ny VDJM förvärvar fastighet i Fålhagen, UppsalaVi skapar järnvägshistoria med OstlänkenStabilt och starkt resultatTomas Hansson har utsetts till ny vd i SamtransTrimble presenterar Tekla 2019 BIM-programvarulösningarMedaretarengagemang skapar förbättringar för terminalenAxfood fasar ut engångsartiklar av plastJernbro stärker sin kompetens med nytt förvärvAP-batterier från STIHL får högre kapacitet och ny design Global tillverkare av land- och luftburna transport­medel tecknar ramavtal med KeyManÄpple- och apelsinrester kan bli ätbar bioplastVIVAB och Veidekke inleder samarbete inför byggnation av nytt vattentorn i Varberg Tolv företag utses till 2019 Sweden’s Best Managed CompaniesSvenska cleantechbolag startar utsläppsfri taxitjänst i IndienEkolog får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2019GKN ledde delegation från SAI i Sveriges riksdagMOHV Halmstad är Årets KontorTeracom har slutfört förvärvet av Net1
2019-03-14
Vikten av att gå en plastsvetsutbildning hos GPAArval: Stark organisk tillväxt 2018Vi vill effektivisera byggbranschenNy simulator prövar trafikmiljö för fotgängareNy antenn för snabbare fordonsroutrarDen medvetna maskinenNya program och ett nytt, unikt utbildningskoncept i Högskolan i Halmstads utbud nästa år HiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomiMakita lanserar batteridriven 12V luftpump triflex® R 3D-kabelkedja för robotapplikationerStora Enso investerar S:t Eriks hållbara Ecofog – en del av Årets Bygge 2019?NCC bygger 111 lägenheter åt Riksbyggen i Täby ParkHenkels process hjälper ölfatstillverkare höja produktkvaliteten.Nytt techbolag ska dubblera värdet på Sveriges fastighetsbeståndFounders Alliance har glädjen att presentera finalisterna till Årets Unga Entreprenör 2019Laddbox på köpet vid beställning av elbil – laddar 80 procent snabbare än standardladdningKGK Workshop erbjuder renare luft på jobbetCancerframkallande rök ignoreras på arbetsplatserNy marknads- och kommunikationschef på Schneider Electric i Sverige
2019-03-13
Tioårsjubilerande SMV Verktyg växer Den industrialiserade världen står inför en akut brist på arbetskraftBesiktningstekniker till Opus i KumlaNytt ABK-supplement för smidigare och tydligare Construction Management-upphandlingarLimac FormPlast slår ett slag för miljösmarta och närproducerade plastprodukterCamfils luftfilter från Trosa - globala på ISH Frankfurt 2019Volkswagen-koncernen planerar för 22 miljoner elbilar på tio årGrönt ljus för självkörande transporter på allmän vägFull fart framåt!Makita lanserar 2 st 18V värmejackor​Omställning Energisverige på årets Power Circle Summit – Är det evolution eller revolution som gäller?Märsta Förenade vill inte vara en del av dödsstatistiken! Engcon lanserar ny serie lågflödeskrävande markvibratorer för grävmaskiner – kan drivas via tiltrotatornNy generation batterier optimerar trädgårdssysslornaNya företag satsar på MaskinExpoFords nya appar gör det lätt att hitta rätt i trafikenTuffare konkurrens kräver ökad standardiseringBRA lanserar sin första klass: BRA Miljö Class
Annonser