TORSDAG 22 NOVEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Power Circle växer med Ngenic

Digitalisering och automation är två trender som bidrar till att omvandla energilandskapet.
Tänk om tusentals värmepumpar runt om i landet kunde styras så att de både skapar ett bekvämt inneklimat och samtidigt hjälper elnätet att fungera bättre. Ngenic har gjort verklighet av idén. Nu går de med i Power Circle för att fortsätta utforska och driva omställningen av energisektorn.

Digitalisering och automation är två trender som bidrar till att omvandla energilandskapet. Ngenic utnyttjar båda dessa för att skapa nya spännande möjligheter att styra olika sorters värmepumpar, vilket kan minska kundens kostnad för uppvärmning och skapa en jämnare belastning i elnätet.

Just frågan om flexibilitet på energimarknaden är ett område som Power Circle varit aktiva inom under flera år. För att framtidens elsystem ska kunna vara tillförlitligt, förnybart och kostnadseffektivt behövs flexibilitet. Denna skapas genom smart styrning av exempelvis värmepumpar och elbilsladdning, men också genom möjlighet till lagring av energi.

- Det är företag som Ngenic som är med och skapar förutsättningar för framtidens energimarknad. Jag är därför mycket glad över att de valt att ansluta sig till Power Circle. Jag ser fram emot ett spännande samarbete på resan mot framtidens energisystem, säger Olle Johansson, vd för Power Circle.

Ngenic startades i Uppsala år 2010 och har idag ett 15-tal anställda. Just nu är de bland annat aktiva i projektet Väx-El där de tillsammans med andra aktörer testar smart styrning av värmepumpar och elbilsladdning i kombination med lokal lagring och produktion av el tillsammans med riktiga slutkunder.

- Power Circle driver frågor som är viktiga för oss i arbetet med digitalisering i energibranschen och för att göra energiomställningen mer effektiv. Tillsammans kan vi hjälpas åt att nå längre mot våra gemensamma mål säger Björn Berg, vd för Ngenic.

Tillsammans med övriga partnerföretag fortsätter Power Circle och Ngenic att utforska framtidsfrågor inom energiområdet. Framtidens är elektrisk.

För mer information, kontakta;
Olle Johansson, vd Power Circle AB, +46 70 791 29 62, olle.johansson@powercircle.org
Björn Berg, vd Ngenic AB, +46 70 570 70 17, bjorn.berg@ngenic.se
2018-11-19
Han är nominerad till Årets Nytänkare på Framtidsgalan 2018Sverige når långt över målen för återvinning av förpackningarBahco erbjuder en komplett verktygsserie för arbeten på hög höjdAtt köra med gott samveteElitfönster lanserar Svanenmärkta fönsterNytt projekt ska utveckla självstyrande skogsmaskinerLinde Roadster vinner prestigefylld designtävlingEuropa minskar avfallet -förebygg elavfall och reparera elektronik med GreenhackGBGProton Lighting deltar i Wasteland - ett unikt samarbete mellan företag och universitetBilligare energi, men dyrare elCepa firar 40 år på Elmia SubcontractorPon Equipment inför DNA-märkning på alla nya maskiner
2018-11-16
SPM Instrument ingår samarbetsavtal med PichanoNy på jobbet − Daniel EjdeholmKliv in i Welands virtuella monterXylem bland topp tio på Fortune-listan ”Change the World”Johan Kring cyklade ihop 30 115 kronor till njurforskningenKompakt time of flight sensor för Industri 4.0 applikationer.Volvo Studio i Stockholm får nytt ansikteSkanska investerar cirka 1,8 miljarder kronor i kontorsprojektet Citygate i GöteborgForSea slutför konverteringen av världens största batterifärjorMAN kräver kvalitet och säkerhet : "Du måste kunna lita på utrustningen" Turbinen: Nytt klimatsmart datacenter Studenter träffar över 100 företag på karriärmässaDimitris Gioulekas utsedd till årets vdNy verkstad i Skurup ger nya jobbMärsta Förenade besöker Scania och diskuterar hållbara transporterSe upp för väghållningsfordon i vinter – mörk olycksstatistikBrandskyddet i Sverige måste stärkasFord satsar på hattrick i ShanghaiTillväxttro med utmaningar i svensk industriBrommapojkarnas samhällsprojekt ger ungdomar fast arbete hos lokala företagRådhuset får Sveriges största arkitekturprisHydroscand lanserar mobil slangservice i HalmstadFörnybara material för svensk industri Välkommen till mässan som gör dig redo för framtidens studier och jobb120 miljoner kronor till forskning för en giftfri miljöNetNordic förvärvar Radpoint – En väletablerad aktör inom cybersäkerhetSjälvkörande fordon väntar runt hörnetEnklare BilLiv med intelligent logistikStorsatsning: Västsverige ska bli världsledande på hållbar industriMidroc utses till Karriärföretag – för sjätte året i rad!
2018-11-15
Skyltmax – Gasellföretag för femte året i radAhlsell rustar sig för att ta sprinkler ut i NordenAvancerad teknik och ingenjörskonst gör nya Ford Focus till ett av företagets säkraste bilar Vilket kommer först? – Självkörande bilar eller självgående produktionslinjerMakitas kedjesåg DUC303 bäst i test hos Råd & RönAutomationsdagen 2018 - med digitalisering i fokusMinsta spannmålsskörden sedan 1950-taletTre anledningar till att digitalisera sin verksamhetTransportföretagens HållbarhetsprisTvå nya samarbeten med ledande energibolag - ny svensk teknik inom energilagringBest Transport rustar för rekordvolymer under Black WeekEffektiv steglös R32 utomhusdel nu med värme- och kylproduktionVolvo och BMW överraskar med nya konceptbilar på eCarExpoMitsubishi Motors i Tyskland - störst växande märke i oktober 2018 (+63,3%)Populär kran nu med 7,3 m räckvidd!Smarta allianser – industrins nyckel till IoTFortsatt samarbete med My Dream Now: Tre nya klasscoacher från ForsenFull kontroll, färre lastbilar och mer godsNy standard visar hur man hanterar tillförlitligheten i system
2018-11-14
Gnosjö Automatsvarvning presenterar idéer för att framtidssäkra svensk legotillverkning
Annonser