TISDAG 21 AUGUSTI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Power Circle växer med Ngenic

Digitalisering och automation är två trender som bidrar till att omvandla energilandskapet.
Tänk om tusentals värmepumpar runt om i landet kunde styras så att de både skapar ett bekvämt inneklimat och samtidigt hjälper elnätet att fungera bättre. Ngenic har gjort verklighet av idén. Nu går de med i Power Circle för att fortsätta utforska och driva omställningen av energisektorn.

Digitalisering och automation är två trender som bidrar till att omvandla energilandskapet. Ngenic utnyttjar båda dessa för att skapa nya spännande möjligheter att styra olika sorters värmepumpar, vilket kan minska kundens kostnad för uppvärmning och skapa en jämnare belastning i elnätet.

Just frågan om flexibilitet på energimarknaden är ett område som Power Circle varit aktiva inom under flera år. För att framtidens elsystem ska kunna vara tillförlitligt, förnybart och kostnadseffektivt behövs flexibilitet. Denna skapas genom smart styrning av exempelvis värmepumpar och elbilsladdning, men också genom möjlighet till lagring av energi.

- Det är företag som Ngenic som är med och skapar förutsättningar för framtidens energimarknad. Jag är därför mycket glad över att de valt att ansluta sig till Power Circle. Jag ser fram emot ett spännande samarbete på resan mot framtidens energisystem, säger Olle Johansson, vd för Power Circle.

Ngenic startades i Uppsala år 2010 och har idag ett 15-tal anställda. Just nu är de bland annat aktiva i projektet Väx-El där de tillsammans med andra aktörer testar smart styrning av värmepumpar och elbilsladdning i kombination med lokal lagring och produktion av el tillsammans med riktiga slutkunder.

- Power Circle driver frågor som är viktiga för oss i arbetet med digitalisering i energibranschen och för att göra energiomställningen mer effektiv. Tillsammans kan vi hjälpas åt att nå längre mot våra gemensamma mål säger Björn Berg, vd för Ngenic.

Tillsammans med övriga partnerföretag fortsätter Power Circle och Ngenic att utforska framtidsfrågor inom energiområdet. Framtidens är elektrisk.

För mer information, kontakta;
Olle Johansson, vd Power Circle AB, +46 70 791 29 62, olle.johansson@powercircle.org
Björn Berg, vd Ngenic AB, +46 70 570 70 17, bjorn.berg@ngenic.se
2018-08-16
Världsnyhet på Trä & TeknikUppgraderad Polestarmjukvara ger ökat vridmoment till bakhjulen i AWD-bilarGibbsCAM® 13 förhandsvisas på IMTS 2018Kraftig ökning i antalet affärsresor på AirbnbNCC bygger Laröds nya skola utanför HelsingborgASUS Zenbook S är nu lanserad i SverigeFujitsu presenterar fyra nya CELSIUS arbetsstationer för krävande arbetsuppgifterArktisk hälsoforskning i Umeå prisas internationelltUtnyttja er data för smartare inköpSTIHL introducerar ny innovativ röjsele i proffsklassenHandheld utökar sitt avtal med världens ledande paketleveransföretagLC utvecklar och bygger för Ebrex i ÖrebroNy forskning kan ge ökad förståelse för schizofreniEitech vinner fortsatt förtroende att bistå Ellevio i ännu ett kraftstationsprojektUniversalmassa för infästning i murverk och betongVill hjälpa verkstäder bli mer hållbaraMovingo blir giltig för resor med Tåg i BergslagenSmart teknik ger små­företagare en smidigare vardagNy CTO till MatsmartNina Starck - Ny tf design- och produktchef för WallVision SverigeHyundai utvecklar framtidens ljudsystem för bilarWistrand biträder vid försäljningen av Bensin & Rörtjänst i Göteborg ABUnit4 utser ny VD för Sverige och FinlandRafed Elbasam - ny affärschef på ArconaStabil marknadsandel i Saab-affären trots minskad försäljningNy VD i OutnorthÖresundskraft tar ställning i plastfråganInicio antagna till Reach for Change AcceleratorHandbok för smarta hantverkareStolta spårvagnar – en konstmanifestation för allas lika värdeAutoexperten öppnar nya anläggningar i samarbete med KvdbilMiljörivarna stärker sin position genom partnerskap med Drive700 000 användare - SolidSport spränger ny gränsDags för konferens eller kick-off?Beckmans Designhögskola nyrekryterar till programmet Visuell kommunikationDags att digitalisera era fraktbokningar!Lokal fjärrvärme inspirerar internationelltMässorna du inte får missa. Föranmäl dig och få fritt inträde!Så får du bidrag till elbilsladdning genom KlimatklivetSparbanksgruppen på väg mot sina målSJ lanserar ny rösttjänst för Google AssistentSjälvkörande lastbil från Mercedes-Benz på ELMIA Spoon öppnar kontor i NordnorgeÅrjäng är nästa hållplats för Nettbuss Bus4You
2018-08-15
STOREBRO Machine Tools AB säljer maskiner från tyska SPINNERNya material & ytbeläggningar gör entré i våra badrumTre byggnader nominerade till årets TräbyggnadsprisMälarenergi byter ut alla elmätare i regionen.Ny platschef i BranäsSmarta elnät – Reviderad standard för gränssnitt för nätdriftNytt ramavtal med Svevia för asfaltsbeläggningWürth Group stänger första halvåret 2018 med en försäljning på 6,8 miljarder EuroÖstersundsföretag tilldelas kvalitetspris av HusqvarnaMidroc och Serneke utvecklar ny stadsdelUtbyggnaden av Norrköpings hamn fortsätterArkitema får rikstäckande avtal med Akademiska HusTimecut rekryterar ny VD från Svensk FastighetsförmedlingMolninvesteringarna ökar kraftigt – och IaaS mest av allaSensata Crydoms nya 45 mm breda statiska reläer för 45 & 60 A ACBesök oss på elmia lastbil 2018Ny yh-utbildning inom sportdesign i ÅrePeab Asfalt erhåller nytt uppdrag i Ludvika
Annonser