SÖNDAG 18 FEBRUARI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Power Circle växer med Ngenic

Digitalisering och automation är två trender som bidrar till att omvandla energilandskapet.
Tänk om tusentals värmepumpar runt om i landet kunde styras så att de både skapar ett bekvämt inneklimat och samtidigt hjälper elnätet att fungera bättre. Ngenic har gjort verklighet av idén. Nu går de med i Power Circle för att fortsätta utforska och driva omställningen av energisektorn.

Digitalisering och automation är två trender som bidrar till att omvandla energilandskapet. Ngenic utnyttjar båda dessa för att skapa nya spännande möjligheter att styra olika sorters värmepumpar, vilket kan minska kundens kostnad för uppvärmning och skapa en jämnare belastning i elnätet.

Just frågan om flexibilitet på energimarknaden är ett område som Power Circle varit aktiva inom under flera år. För att framtidens elsystem ska kunna vara tillförlitligt, förnybart och kostnadseffektivt behövs flexibilitet. Denna skapas genom smart styrning av exempelvis värmepumpar och elbilsladdning, men också genom möjlighet till lagring av energi.

- Det är företag som Ngenic som är med och skapar förutsättningar för framtidens energimarknad. Jag är därför mycket glad över att de valt att ansluta sig till Power Circle. Jag ser fram emot ett spännande samarbete på resan mot framtidens energisystem, säger Olle Johansson, vd för Power Circle.

Ngenic startades i Uppsala år 2010 och har idag ett 15-tal anställda. Just nu är de bland annat aktiva i projektet Väx-El där de tillsammans med andra aktörer testar smart styrning av värmepumpar och elbilsladdning i kombination med lokal lagring och produktion av el tillsammans med riktiga slutkunder.

- Power Circle driver frågor som är viktiga för oss i arbetet med digitalisering i energibranschen och för att göra energiomställningen mer effektiv. Tillsammans kan vi hjälpas åt att nå längre mot våra gemensamma mål säger Björn Berg, vd för Ngenic.

Tillsammans med övriga partnerföretag fortsätter Power Circle och Ngenic att utforska framtidsfrågor inom energiområdet. Framtidens är elektrisk.

För mer information, kontakta;
Olle Johansson, vd Power Circle AB, +46 70 791 29 62, olle.johansson@powercircle.org
Björn Berg, vd Ngenic AB, +46 70 570 70 17, bjorn.berg@ngenic.se
2018-02-15
Fortsatt stark passagerartillväxt gav rekordårRenault och GreenMobility ingår internationellt samarbetsavtalHållbart resande med elbussarKomatsu ställer ut på Intermat 2018Vägledning för underhåll i elnätNy miljöutbildning på distansSöderberg & Partners investerar i Learnster300 tjejer visade intresse för DeromeNytt samarbete på fasadmarknadenTvå nya chefer på Umeå kommunStora teknikutmaningen är tillbakaVärldens största initiativ för crowd-investering inom solenergiIKEA IT besöker högskolan – vill samverka om innovationSwedfund stärker stödet till små och medelstora företag i östra och västra AfrikaHur mäter man sin elanvändning?Lerumselever blev behöriga till gymnasiet på ett årStarkt logistikläge satsar på hållbart kluster Från traditionell mekanisk verkstad till leverantör för flygindustrinCaverion rekryterar Daniel Backman till Syd/Väst - ny regionchef från februari
2018-02-14
SSAB Borlänge uppgraderar onlineövervakning i varmvalsverket till Intellinova Parallel ENSTOREBRO och SMT ny återförsäljare för SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH.Två helt nya MOTOMAN® målningsrobotarMOHV stärker sin organisation och satsar vidareTitania Bygger 500 bostäder i Hallunda Gård.5G för industrin, när kommer det i verkligheten?Navigator expanderar med tre nya medarbetareNu bygger vi 57 hyreslägenheter i kv Kronborg, MalmöSvevia bygger nya Kronholmskajen i HärnösandHelt nya BMW X4Automatiskt montage av ändhylsor även utan tryckluftStarta hjärtan med hjälp av drönare!
Annonser