SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Premiär för eventveckan Tech InWest Sweden

Lockar deltagare såväl lokalt, som nationellt och internationellt
Nu är det dags för Tech InWest Sweden. Eventveckan som riktar sig till alla som vill driva affärer, innovation och hållbar tillväxt i Västra Götaland. Målsättningen är att inspirera och skapa synergier och handlingskraft för att möta kommande samhällsutmaningar.

- Vi har utmaningar framför oss som verkligen kräver att vi kraftsamlar och skyndar på utvecklingen. Nu har du möjligheten att tillsammans med oss gå från ord till handling. Under den här eventveckan samlas en mängd aktörer för att lyfta fram exempel på hur vi kan använda industriell teknik – nya metoder, teknologier och innovationer, för att ställa om utan att göra avkall på det goda livet, säger Martin Wänblom, vd för Innovatum Science Park.

Från havets djup och ända ut i rymden
Tech InWest Sweden arrangeras i samverkan mellan Innovatum Science Park, Trollhättans Stad, Högskolan Väst, Energikontor Väst och IUC Väst. Veckan bjuder på teman som rör sig från havets djup och ända ut i rymden och ger möjlighet till nätverkande, framtidsspaningar och insikter, inte minst kring möjligheterna med industriell teknik som en viktig del av omställningen till ett mer konkurrenskraftigt och hållbart näringsliv.

- Det pågår en teknikomställning som kan liknas vid en teknikrevolution. Industrimiljöer blir alltmer digitaliserade, människor och robotar ska samarbeta på nya smarta sätt, säger Lennart Malmsköld från Högskolan Väst som står bakom eventet Primusdagen under veckan.

Lockar deltagare såväl lokalt, som nationellt och internationellt
Tech InWest Sweden arrangeras på området Innovatum District i Trollhättan och lockar deltagare såväl lokalt, som nationellt och internationellt. Många av eventet är även hybrida och går att delta på digitalt.

- Vi hoppas attrahera fler företag, investeringar och kompetens till närområdet, stärka upp etablerade företag och profilera Trollhättan som central techstad i regionen. Här finns en stolt industrihistoria och framtiden för innovation och teknikutveckling med intressanta jobb- och karriärmöjligheter, säger Helena Kortered, näringslivschef i staden.

Programinnehåll

Hela programmet finns på www.techinwestsweden.com


Tisdag 16 november

Energidagen Väst
Ett fullspäckat program kring hur vi löser dagens och morgondagens energiutmaningar. Arrangeras av Energikontor Väst.
Innovatum Science Center, Trollhättan kl. 08.15-16.00
Teknikworkshop om produktinnovation
Delta i denna workshop och påbörja resan mot förhöjd innovationskraft och ökad lönsamhet i din produktion. Arrangeras av IUC Väst.
Digitalt kl. 09.00–12.00

Onsdag 17 november

Så skalar vi upp den blå bioekonomin - Maritima klustrets årskonferens -
Vad krävs för att skapa nya produkter från havet och hur skalar vi upp den blå bioekonomin på ett hållbart sätt? Arrangeras av Innovatum Science Park och Maritima Klustret Västsverige.
Innovatum Science Center, Trollhättan kl. 09.00-16.00
Strategiska insikter för industrin 2030
Ett event som ramar in industrins betydelse för Västsverige, visionen framåt och vägen dit. Arrangeras av IUC Väst.
Digitalt kl. 13.00-14.00
Primusdagen
Högskolan Väst arrangerar Primusdagen som erbjuder industrin vassa kunskaper och verktyg för att möta dagens komplexa utmaningar.
Digitalt kl. 09.00-12.30
Produktionstekniskt Centrum, Trollhättan, kl.13.30-15.00

Torsdag 18 november

Automationsdagen
Har flera år i rad lockat hundratals besökare, utställare och företag specialiserade på automationsteknik. Under årets event kommer även projektet Tillverka i trä att presentera aktuell forskning. Arrangeras av Innovatum Science Park, Högskolan Väst och IUC Väst.
Lilla Nova Arena, Trollhättan, kl. 08.30-16.00
Big Science
IUC Väst bjuder in till hybrideventet Big Science. Så skapas förutsättningar för svenska företag att leverera utrustning, material och tjänster till stora forskningsanläggningar runtom i världen.
Digitalt, kl. 09.00-10.30
Space Investment Day
Det internationella, digitala, startupeventet som samlar rymdrelaterade startups, investerare och branschexperter för pitchar, matchmaking och framtidsspaningar. Arrangeras av Innovatum Science Park och Arctic Business.
Digitalt kl.10.00-16.00

Fredag 19 november

Startup Day
Eventet som lyfter innovativa idéer och västsvenska startupsuccéer. Ta del av framgångstips och lärdomar, hör morgondagens finalister pitcha på scen, nätverka och möt spännande startups i utställningsytan. Dagen avslutas med framtidsspaningar och en summering av Tech InWest Sweden. Arrangeras av Innovatum Science Park i samarbete med Almi Invest och Blender Collective.
Innovatum Science Center, Trollhättan kl. 09.30 - 15.00

Go Inspiration
Trollhättans Stad ramar in techstaden Trollhättan i utveckling tillsammans med Västsvenska handelskammaren och två intressanta techbolag i tillväxt.
Stage Box, Trollhättan kl. 08.00-09.15
Afterwork
Vi avslutar Tech InWest Sweden med en härlig after work på Café Nova i Trollhättan där minglet och nätverkandet fortsätter under lättsamma och festliga former. Afterworken är även öppen för dig som inte hade möjlighet att delta vid eventen
Innovatum Science Center, Trollhättan kl. 15.00

Presskontakt:
Martin Wänblom, VD Innovatum Science Park
martin.wanblom@innovatum.se
070 – 77 85 960

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-11
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web