SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Prins Carl Philip delar ut pris på Food Tech 2020 i Örebro

Annika Grälls, Alfred Nobel Science Park, Björn Lagerman, skapare av appen Beescanning, och H.K.H Prins Carl Philip under fjolårets Food Tech i Örebro.


För andra året i rad kommer H.K.H. Prins Carl Philip att medverka som prisutdelare på Food Tech 2020, som arrangeras den 12 mars i Örebro.
– Det var stort första gången H.K.H Prins Carl Philip medverkade på Food Tech 2019, men det är om möjligt än större att Prinsen återigen vill medverka. Det blir lite av ett kvitto på att eventet är uppskattat på nationell nivå, säger Annika Grälls på Alfred Nobel Science Park.

Food Tech 2020 är ett samarbete mellan Alfred Nobel Science Park och branschtidningen Dagens Industri som samlar innovatörer, makthavare och andra aktörer inom livsmedelsbranschen för en heldag på Örebro konserthus. På programmet står bland annat föreläsningar och panelsamtal, där fokus ligger på innovation, digitalisering och teknisk utveckling.

Under eftermiddagen möts sju nytänkande foodtechbolag i en pitchtävling, där de pitchar sin idé inför en jury. Redan förra året gästades Food Tech av Prins Carl Philip, som agerade prisutdelare.

– Jag är inte avundsjuk på juryn, det var många intressanta företag som pitchade så det kan inte ha varit enkelt att välja ut. Sverige är fantastiskt innovativt och i den här branschen finns det mycket att göra. Det ser ljust ut för framtiden inom foodtech, sade Prins Carl Philip i samband med prisutdelningen i fjol.

Han berättade också om hur det kommer sig att han är så intresserade av mat.

– Jag har en mor och far som är väldigt matintresserade och jag har haft förmånen att få god mat hemma. Sedan har jag pluggat till lantmästare på Alnarp och fått se resan från jord till bord. Så mitt matintresse har hela tiden vuxit och byggts på.

Just nu är anmälan öppen för bolag som vill vara med och tävla i pitchtävlingen. Annika Grälls, profilområdesansvarig för Mat och måltid på Alfred Nobel Science Park, hoppas att många spännande och innovativa företagare tar chansen att ansöka.

– Genom att pitcha får bolagen värdefull återkoppling från vår kunniga jury, att de sedan kan vinna en miljon i marknadsföring är en enorm möjlighet för ett nytt och innovativt bolag. säger hon.

Kontakt: Annika Grälls, 076 845 75 55, annika@alfrednobelsp.se

Alfred Nobel Science Park - för rätt samarbeten mellan företag, forskning och näringsliv. Med utvecklingsprojekt på såväl regional som nationell och internationell nivå. Med ett brett nätverk samt hög kompetens inom specifika områden. Vi ger alla parter bättre förutsättningar att hitta rätt samarbeten.

Våra profil- och kompetensområden är Avancerad tillverkning, Autonoma system, Hälsa, vård och omsorg samt Mat och måltid.

Alfred Nobel Science Park i Örebro
Fakultetsgatan 1, Teknikhuset på Örebro universitet
702 81 Örebro

Alfred Nobel Science Park i Karlskoga
Gammelbackavägen 4B
691 51 Karlskoga

webb: www.alfrednobelsp.se

facebook: Alfred Nobel Science Park

Följ Alfred Nobel Science Park

När du får utskick och eller inbjudningar från oss beror det på att du finns med i våra listor över personer som är intresserade av att veta mer om oss eller delta i våra aktiviteter. Om du inte vill få utsikt ber vi dig att avregistrera din e-postadress. Vi sprider inte dina konaktuppgifjer vidare. Vi uppdaterar våra kontaktlistor i linje md den nya dataskyddsförordningen GDPR.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN